Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για σχολεία

519 Views
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για σχολεία Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για σχολεία


Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία της πόλης. Με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού και σκοπό την ενημέρωση και την υιοθέτηση συνηθειών που θα εξασφαλίσουν και θα προάγουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους, τα προγράμματα Αγωγής Υγείας περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες:


α) «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων» και «Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.
β) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει;» για παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού.
γ) «Δόντια γερά – Στοματική Υγεία για παιδιά», σε παιδιά της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του δημοτικού.
δ) «Υγιεινή και Προστασία των ματιών και της όρασης – Σ΄ αγαπώ σαν τα μάτια μου» σε παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού.
ε) «Διατροφική Αγωγή», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

Τα παραπάνω προγράμματα στοχεύουν στην αλλαγή στάσης ζωής απέναντι στην υγεία ή ακόμα και την ενίσχυση και εδραίωση συμπεριφορών υγείας βασιζόμενοι σε αποτελεσματικές παιδαγωγικές μεθόδους και τρόπους προσέγγισης των μαθητών, ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Αγωγής Υγεία σε σχολεία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των σχολείων και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2194 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο