Τόνωση της Αυτοπεποίθησης με Οδηγό Τρία Γνωμικά.

617 Views
Τόνωση της Αυτοπεποίθησης με Οδηγό Τρία Γνωμικά. Τόνωση της Αυτοπεποίθησης με Οδηγό Τρία Γνωμικά.

Τόνωση της Αυτοπεποίθησης με Οδηγό Τρία Γνωμικά.

Γράφει η Αθηνά Παντίδου.
  Πόσο αγαπάς τον εαυτό σου; Από αυτή τη στιγμή άρχισε να αναρωτιέσαι. Αν του φέρεσαι καλά, αν τον επιβραβεύεις για αυτά που καταφέρνεις, αν του δίνεις όσο κουράγιο χρειάζεται και αν πραγματικά νιώθεις ότι αξίζεις.
 Αυτοπεποίθηση με άλλα λόγια! Η μαγική λέξη της επιτυχίας για όλους τους τομείς. Περιμένει από εσένα, να την καλοπιάσεις να την ανεβάσεις και να την εξελίξεις. Στηρίζεται καθαρά στις δικές σου δυνάμεις και δεν ευθύνεται κανένας άλλος για αυτήν. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου  είναι η αρχή και το τέλος των στόχων σου. Χάρις σε αυτήν  μπορείς να πετύχεις σε όλους τους τομείς. Να είσαι καλά συναισθηματικά, να ανέβεις επαγγελματικά και γενικά ορίσεις ο ίδιος την πορεία σου επιλέγοντας τα καλύτερα για σένα.
 Δεν σου λείπει τίποτα για να το καταφέρεις. Η εξωτερική εμφάνιση, η οικονομική σου κατάσταση έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα από αυτά και όμως κατάφεραν πολλά. Είναι αυτή η κατηγορία ανθρώπων που τους κοιτάζεις και αναρωτιέσαι …Γιατί αυτοί και όχι εγώ; Τι παραπάνω έχει αυτός από έμενα; Δεν έχει απολύτως τίποτα παραπάνω από εσένα ή από εμένα ή από τον απέναντι. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οι δυνατότητες του μπορούν να αξιοποιηθούν μοναδικά. Το μόνο που έχει παραπάνω  αυτός που πετυχαίνει όσα εμείς δεν μπορούμε, είναι πίστη στη δύναμη του και θέληση.
  Στηρίξου λοιπόν στη δύναμή σου! Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να κατορθώσεις ή έστω να προσπαθήσεις να αγγίξεις. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλες προσωπικότητες έχουν μιλήσει για την αυτοπεποίθηση. Κάτι θα ήξεραν παραπάνω! Κάποιο μαγικό ρόλο μπορεί να παίξει στη ζωή μας η πίστη στον εαυτό μας απλά το αμελούμε. Πάρε μια ανάσα, διάβασε τρία μικρά πραγματάκια και άρχισε αν προσπαθείς από τώρα.
Γιατί;
 Επειδή το αξίζεις και επειδή όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο δυνατό.

1.   Ο Φρήντριχ Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος(1844-1900), είπε:  ΄΄ Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι ΄΄ .

 Άρχισε λοιπόν από εδώ… Πίστεψε σε εσένα και ακολούθησε τις επιλογές σου. Αγνόησε τι θα πει ο δίπλα, ο παραδίπλα, η κοινωνία. Ακολούθησε τα δικά σου θέλω με οδηγό την αυτοκριτική σου και μέσα σε όρια αυτοσεβασμού και θετικότητας. Έτσι καλλιεργείς την αυτοπεποίθηση σου.

2.    Η Eleanor Roosevelt, (1884-1962), υποστήριξε πως ΄΄Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου.΄΄

 Μπορεί να μας υποτιμήσει κάποιος μόνο αν εγώ , εσύ, εμείς το επιτρέψουμε. Αν σεβόμαστε τον εαυτό μας τότε κανείς δεν μπορεί να παρέμβει και να μας χαλάσει αυτό που νοιώθουμε. Είναι σαν κάποιος να μας λέει πως έχουμε έξι πόδια. Θα θυμώσουμε;  Όχι. Γιατί ξέρουμε πως έχουμε μόνο δύο. Άρα αν κάποιος προσπαθήσει να μας κάνει να νοιώσουμε κατώτερους, θα μας θίξει μόνο σε περίπτωση που δεν ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε .
3.  Ο Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος τονίζει τον έπαινο. ΄΄Να επαινείς με θράσος τον εαυτό σου. Όλο και κάτι θα μείνει.’’  
   Κάνουμε κριτική στον εαυτό μας όταν έχουμε ενοχές ή νομίζουμε πως κάτι κάνουμε λάθος.  ΄΄Εαυτέ μου είσαι έτσι, είσαι αλλιώς, είσαι κακός ,είσαι λάθος.΄΄ Λίγες φορές όμως επιβραβεύουμε τον εαυτό μας όταν κάνει κάτι καλό. Έπαινος λοιπόν, και συχνά ΄΄ΜΠΡΆΒΟ΄΄ στον εαυτό μας για όλα αυτά, μικρά ή μεγάλα που καταφέραμε.
 Θα μου πεις  στη θεωρία όλα εύκολα φαίνονται. Με την πράξη τι γίνεται και πως γίνεται; Στην πράξη  η προσπάθεια και ο στόχος να γίνουμε καλύτεροι αρκεί . Κάτι μας δίνει έστω και αυτό. Άλλωστε κάθε οδηγία λειτουργεί σαν χάρτης. Ο προορισμός όμως είναι προσωπική επιλογή!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη