Τα πέντε «φυσικά» θαυματουργά αντιβιοτικα

1493 Views
Τα πέντε «φυσικά» θαυματουργά αντιβιοτικα Τα πέντε «φυσικά» θαυματουργά αντιβιοτικα

 

Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε: «Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακό σας». Η φύση προσφέρει πλειάδα βοτάνων που έχουν δράση ανάλογη με αυτή των αντιβιοτικών και ωφελούν την υγεία.

 
Τα βότανα και φυτά αυτά -καθώς και άλλα παράγωγα της φύσης- δρουν ενάντια σε παθογόνα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν, ότι το «φαρμακείο της φύσης» προσφέρει φυσικά αντιβιοτικά τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να δημιουργήσει αντισώματα.
 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε ουσίες με φυσική αντιβιοτική δράση.
 
1. Μέλι Μανούκα
Είναι μια ποικιλία που προέρχεται από τα τεϊόδεντρα (Leptospermum scoparium) της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αυστραλίας. Το μέλι Μανούκα ενισχύει την παραγωγή αυξητικών παραγόντων τους οποίους χρησιμοποιούν τα λευκά αιμοσφαίρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις και να επουλώσουν τους ιστούς. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά και να σκοτώσει ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών, μειώνοντας και τον κίνδυνο βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος.

2. Κολλοειδής άργυρος
Θεωρείται εδώ και χρόνια αποτελεσματικό αντιβιοτικό, το οποίο μπορεί να σκοτώσει αμέσως παθογόνα μικρόβια χωρίς να μεταφέρει τις τοξικές του ουσίες στον οργανισμό. Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας επισημαίνουν ότι ο κολλοειδής άργυρος μπορεί να καταστρέψει τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια, όπως είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος και ο SARS. Ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση απλών μυκητιάσεων και βακτηριακών λοιμώξεων, όπως ο έρπης, οι μυρμηγκιές, οι μυκητιάσεις των νυχιών, αλλά και η ιγμορίτιδα.

3. Εχινάκεια
Είναι βότανο με ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση λοιμώξεων, ανοιχτών πληγών και διφθερίτιδας. Λόγω της έντονης αντιβακτηριδιακής του δράσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.

4. Έλαιο ρίγανης
Είναι φυσικό προϊόν, βασική δραστική ουσία του οποίου είναι η καρβακρόλη, που έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Περιέχει επίσης την οργανική ένωση θυμόλη, τερπένια (υδρογονάνθρακες) και φλαβονοειδή, όπως το ροσμαρινικό οξύ και η ναριγκίνη, τα οποία καταπολεμούν τις μυκητιάσεις, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα δηλητηρίασης και προλαμβάνουν τα κρυολογήματα.

5. Σκόρδο
Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιιική και αντιμυκητιακή δράση και είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία περιορίζουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών. Πέρα από φυσικό αντιβιοτικό, το σκόρδο είναι επίσης φυσικό αντιθρομβωτικό. Η δράση του οφείλεται στην αλληλεπίδρασή του με τα αιμοπετάλια και τη φιβρίνη, τους δύο παράγοντες που ελέγχουν την πήξη του αίματος, και είναι ισχυρότερη όταν καταναλώνεται ωμό.

 
Πηγή: onmed.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη