Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τι πρέπει να κάνεις αν ξέχασες να την ανανεώσεις

1408 Views
Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τι πρέπει να κάνεις αν ξέχασες να την ανανεώσεις Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τι πρέπει να κάνεις αν ξέχασες να την ανανεώσεις

 


Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ:

Σε περίπτωση που ξεχάσατε να ανανεώσετε την κάρτα σας, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να διαβάσετε τις ακόλουθες οδηγίες. Έτσι, θα καταφέρετε να ανακτήσετε ξανά τα δικαιώματά σας, αναφορικά με την κάρτα ανεργίας.

Η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ έχει ισχύ ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση της. Έτσι, θα πρέπει να ανανεωθεί. Μετά τη λήξη της περιόδου τακτικής επιδοτήσεως της ανεργίας, το δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ βρίσκεται σε ισχύ. Το χρονικό διάστημα, το οποίο βρίσκεται επιπλέον σε ισχύ είναι οι τρεις μήνες. Άρα, ο κάτοχός της, οφείλει να την ανανεώσει.

Πώς να ανανεώσετε την κάρτα σας
Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου ή ΚΕΠ. Όσον αφορά, το διαδίκτυο, θα πρέπει να πιστοποιηθεί ως χρήστης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίας του Οργανισμού, με συγκεκριμένο κλειδάριθμο (σ.σ. από το ΚΠΑ). Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σε περίπτωση που το δελτίο ανεργίας πρέπει να ανανεωθεί μέσω ΚΕΠ, θα πρέπει ο πολίτης να απευθυνθεί σε αυτό. Όμως, θα πρέπει να έχει μαζί του ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (π.χ. δελτίο αστυνομικής ταυτότητας).

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κάρτα ανεργίας

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο