Δωρεάν και γρήγορο κοινόχρηστο wi – fi στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

3036 Views
Δωρεάν και γρήγορο κοινόχρηστο wi – fi στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! Δωρεάν και γρήγορο κοινόχρηστο wi – fi στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Το γρηγορότερο κοινόχρηστο δίκτυο wi-fi είναι διαθέσιμο στην εμπορική καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη και στην πλατεία Ναυαρίνου, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
.
Η πρωτοβουλία να στηθεί αυτό το ελεύθερο δίκτυο, που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες πρόσβασης στον ίντερνετ, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου στη Δημητρίου Γούναρη.

Σε ζώνη 13.000 τ.μ.
Το κοινόχρηστο δίκτυο wi-fi καλύπτει μια ζώνη περίπου 13.000 τ.μ. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή κάλυψης περιλαμβάνει την οδό Βύρωνος, τη Γρηγορίου Παλαμά (από την πλατεία Ναυαρίνου μέχρι την οδό Παύλου Μελά), την πλατεία Ναυαρίνου (μέχρι το σημείο όπου αυτή τέμνεται με την οδό Απελλού), τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη από την οδό Τσιμισκή μέχρι την Αλεξάνδρου Σβώλου, όπως επίσης τις οδούς Στυλιανού Γονατά, Αιμιλιανού Γρεβενών, τον πεζόδρομο της Ισαύρων και το τμήμα της πλατείας Ναυαρίνου που ξεκινά από τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη και φτάνει μέχρι την οδό Σπύρου Λούη.

Για την κάλυψη των περιοχών αυτών εγκαταστάθηκαν συνολικά 15 Cisco Access Points με τεχνολογία wi-fi 6. Το wi-fi 6 προσφέρει 40% πιο γρήγορες ταχύτητες, τέσσερις φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα για σύνδεση περισσότερων ταυτόχρονων συσκευών και μεγαλύτερη σταθερότητα. Το δίκτυο προβλέπεται μελλοντικά να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και πρόσθετων υπηρεσιών έξυπνης πόλης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη