Καλορίζικος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ μαέστρος Γιώργος Βράνος.

1174 Views
Καλορίζικος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ μαέστρος Γιώργος Βράνος. Καλορίζικος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ μαέστρος Γιώργος Βράνος.

Καλορίζικος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ μαέστρος Γιώργος Βράνος.
 
   Ο μαέστρος και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Γιώργος Βράνος, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου.
   Ο κ. Βράνος δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω την καλλιτεχνική διεύθυνση μιας ορχήστρας, η οποία πιστεύω ότι είναι στολίδι για τη χώρα. Στόχος μου είναι να αξιοποιήσουμε τους ταλαντούχους μουσικούς της και τη μεγάλη της δυναμική ώστε να ανοίξουμε τις πόρτες της ορχήστρας σ’ ένα πλατύτερο κοινό και να βγούμε και εκτός των ελληνικών συνόρων.
Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε το δυναμικό της ορχήστρας να αισθάνεται άνεση και ασφάλεια για να δημιουργήσει και να έχει το έναυσμα να αναζωογονήσει καλλιτεχνικά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Η Κ.Ο.Θ. είναι μια ορχήστρα με μεγάλη ιστορία και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να έχει το μέλλον που της αξίζει». 
 
   Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε: «Με μεγάλη ικανοποίηση μάθαμε την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, ότι αναλαμβάνει τα ηνία της Κ.Ο.Θ. ένας αξιόλογος μαέστρος και ακαδημαϊκός που προέρχεται από την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν με την ορχήστρα. Η Κ.Ο.Θ. βρίσκεται σε άριστο καλλιτεχνικό επίπεδο και της αξίζει να πάει ακόμη πιο ψηλά. Καλωσορίζουμε τον κ. Βράνο και σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε δίπλα του, στην προσπάθεια του για το καλό της ορχήστρας. Θα εργαστούμε όλοι μαζί, ώστε η καλή πορεία στην οποία έχει μπει η Κ.Ο.Θ. τα τελευταία χρόνια να συνεχιστεί και να έχει η ορχήστρα ένα λαμπρό μέλλον». 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η σπουδαία Αιγύπτια ηθοποιός Σαμίχα Αγιούμπ υπογράφει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023
Η σπουδαία Αιγύπτια ηθοποιός Σαμίχα Αγιούμπ υπογράφει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023
με 0 Σχόλια 25741 Views

Σας γράφω αυτό το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και όσο κι αν νιώθω συναισθηματικά φορτισμένη από την ευτυχία που σας μιλάω, κάθε ίνα της ύπαρξής μου τρέμει υπό το βάρος όσων υποφέρουμε...

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο