Ενθουσιασμός (;) για την πλήξη των Tiger Lilies στο θέατρο Δάσους, πριν λίγο +video [συνοπτικά]

612 Views
Ενθουσιασμός (;) για την πλήξη των Tiger Lilies στο θέατρο Δάσους, πριν λίγο +video  [συνοπτικά] Ενθουσιασμός (;) για την πλήξη των Tiger Lilies στο θέατρο Δάσους, πριν λίγο +video [συνοπτικά]

 Ενθουσιασμός (;) για την πλήξη των  Tiger Lilies στο θέατρο Δάσους, πριν λίγο… [συνοπτικά]

Συνοπτικά τα παρακάτω, μόλις γυρίσαμε σχεδόν απογοητευμένοι.
 
Αφορμή για το μουσικό πρόγραμμα «Madame Piaf» των Tiger Lillies είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του «μικρού σπουργιτιού» της Γαλλίας, όπως ήταν το χαϊδευτικό της Piaf, που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Και στη συναυλία τους πριν λίγο στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, μόνο αυτό δεν ήταν…
 
Όπου σε μια εντελώς άδεια σκηνή, τρία πρόσωπα, το εξής ένα, ο Μάρτιν Ζακ, ερμήνευσε επιβλητικά είναι η αλήθεια, μέσα σε ένα δίωρο πρόγραμμα τραγούδια από την καριέρα τους, αφήνοντας κατά μέρος τη ρεκλάμα ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ που ήταν και η αφορμή αυτής της παράστασης μα και της μικρής περιοδείας τους στην Ελλάδα.
 
Όσοι έχετε δει και αγαπήσει Tiger Lillies, η σημερινή τους εμφάνιση λίγη σχέση είχε με το παρελθόν, πέρα από την εξαίρετη φωνή του τραγουδιστή, η εκφραστικότητα του και το κλίμα καμπαρέ που συνοδεύουν οι παραστάσεις τους.
 
Σε τούτη έλειπαν παντελώς ακροβατικά, κλόουν, παντομίμες, σαρδόνιο χιούμορ, έξυπνες ατάκες και άλλα τσίρκο εμπνευσμένα δρώμενα, που μας συνέπαιρναν σε συνδυασμό πάντα με του ίδιου ύφους και κλίματος τραγούδια τους.
 
Όμως το κυριότερο που έλειπε ήταν η Εντιθ Πιαφ και τα τραγούδια της. Ζήτημα ήταν να ακούσαμε περισσότερα από 5, αν και νομίζω τρία ήταν τελικά, όταν η διαφήμιση περι παράστασης για τη γαλλίδα σταρ έπαιρνε και έδινε για το τι επρόκειτο να δούμε από τη χαρισματική μπάντα.
 
Τουναντίον, μακρόσυρτα... 10 και βάλε λεπτών... πειραγμένα όπως πάντα τραγούδια τους, πότε να συγκινούν, τις περισσότερες όμως φορές, να λες πότε θα τελειώσει… ήρθα να ακούσω και κανένα «Padam Padam »…

Το θέατρο Δάσους είχε κόσμο, αλλά δεν γέμισε, από ένα κοινό όλων των ηλικιών που μακάρι να καταλάβαινα και τι ήθελε από τις ανεξήγητες για άλλη μια φορά αντιδράσεις τους. Δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση πια. Το έχουμε ξαναδεί πολλάκις να ενθουσιάζεται για το τίποτα, να καταχειροκροτεί για το τίποτα, να φεύγει κατανεθουσιασμένο για το τίποτα... Μετά εχουν σειρά τα προφίλ τους και κατόπιν λαικ σε σαιτ που πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τυχαία βιντεο-αποσπάσματα πριν λίγο 25/08/2016, θέατρο Δάσους Θεσσλονίκης. 

Ακολουθεί αναλυτική ανταπόκριση από τη μουσική μας συντάκτρια Ρένα Καλπάκη, που της άρεσε περισσότερο!.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο