In Tempo με τους Rusty Cadillac: «Αμαρτία μας ο εθισμός με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την μπάντα»

4100 Views
In Tempo με τους Rusty Cadillac: «Αμαρτία μας ο εθισμός με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την μπάντα»  In Tempo με τους Rusty Cadillac: «Αμαρτία μας ο εθισμός με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την μπάντα»

 

Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.
 
Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, οι Rusty Cadillac έρχονται στο InTempoκαι δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους! O Δημήτρης Αδαμίδης (φωνή/φυσαρμόνικα) και ο Μανόλης Παπαγιάννης (κιθάρα/φωνή) μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, που ο δίσκος τους θα είναι διαθέσιμος σε φυσική μορφή και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους και τα σχέδια τους για το μέλλον.
 
-Οι Rusty Cadillac υπάρχουν από το 2012 ως μπάντα. Πώς καταφέρνετε να διατηρείτε τη συνεργασία σας; Τι οφείλει να διαθέτει ένα σχήμα για να αντέξει στον χρόνο;
Μανόλης: Με τα παιδιά ευτυχώς έχουμε ένα κοινό όραμα, που βοηθάει στο να προχωράμε σε κάθε επόμενο βήμα μαζί. Επίσης, έχει δημιουργηθεί με τα χρόνια μια φιλία μεταξύ μας.
.
Δημήτρης: Θα παρομοίαζα τις μπάντες με τις ερωτικές σχέσεις καθώς απαιτούν αφοσίωση, επικοινωνία, κοινά θέλω, υπομονή, το απαραίτητο συστατικό που αρχίζει από Κ και τελειώνει σε ΛΑ και τέλος πολλή αγάπη. Αν δεν τα έχεις αυτά για την μπάντα σου αργά ή γρήγορα πέφτουν οι αυλαίες τέλους.
.
.
-Πώς θα περιγράφατε το κάθε μέλος του σχήματος με λίγα λόγια;
Μανόλης: Ο Νίκος είναι η ψυχή της μπάντας, ο Δημήτρης η κινητήρια δύναμη, ο Δήμος πάλι είναι ήρεμη δύναμη και το τελευταίο entry στην μπάντα που χρειαζόταν για να δέσει η κατάσταση, ε και για μένα ας μιλήσει κάποιος άλλος!
.
Δημήτρης: Του Μανόλη του έχουμε κολλήσει την ταμπέλα «Μαέστρος» καθώς στήνει το κομμάτι της ενορχήστρωσης στην μπάντα. Γενικά ο καθένας έχει αναλάβει έναν δευτερεύοντα ρόλο στο σύνολο πέραν του κομματιού της μουσικής εκτελεστικά, γεγονός που βοηθάει στην συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
.
-Σας πετυχαίνουμε λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου σας δίσκου με τίτλο «My Only Sin». Πώς αισθάνεστε;
Δημήτρης: Πριν κάποιες μέρες οργάνωνα το αρχείο της μπάντας στον υπολογιστή μου και έπεσα πάνω σε μια συνέντευξη που είχαμε δώσει το 2013 σε ένα site, στην οποία αναφέραμε σε μια ερώτηση ότι ελπίζουμε να βγάλουμε τον πρώτο μας δίσκο μέσα στο 2014 (γέλια). Συγκινήθηκα είναι η αλήθεια. Σκέφτηκα ότι από τότε η δίψα για μουσική και για να κάνουμε πράγματα δεν χάθηκε μέχρι και σήμερα, ακόμα και μετά από 1,5 χρόνο απραξίας λόγω της καραντίνας. Θεωρώ ότι το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι η μουσική που γράφουμε πλέον είναι η ταυτότητα μας και βγήκε στην επιφάνεια αβίαστα μετά από τόσα χρόνια live και πειραματισμών τόσο στη σύνθεση της μουσικής όσο και των στίχων, οπότε αναμένουμε με λαχτάρα να βγει αυτό στην κυκλοφορία και να αγκαλιαστεί.
.
Μανόλης: Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός, περηφάνια και ένα είδος "λύτρωσης", μια και όταν ξεκινήσαμε ξέσπασε η πανδημία που μας πήγε λίγο πίσω με την παραγωγή, αλλά επιτέλους τελειώσαμε!
.
.
-Πώς προέκυψε ο τίτλος «My Only Sin»;
Δημήτρης: Ψάχναμε για τίτλο μανιωδώς και δεν μας άρεσε τίποτα, σε κάποια φάση λέει ο σοφός γερο-Λιάκος “My Only Sin”, άρεσε σε όλους μας πολύ,ουσιαστικά είναι στίχος από το πρώτο κομμάτι του δίσκου το Six YearsForme is just at hrillandits My Only Sin, όπου η ενασχόληση με τη μουσική παρουσιάζεται αλληγορικά σαν αμαρτία, στην οποία όμως ο ήρωας της ιστορίας ενδίδει και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν. "Αμαρτία" μας λοιπόν ο εθισμός με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την μπάντα.
.
-Άκουσα τα 8 τραγούδια του δίσκου και ενθουσιάστηκα τόσο με τον ρυθμό όσο και με τους στίχους. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης σας;
Δημήτρης: Τα κομμάτια γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές και ψυχολογικές συνθήκες η έμπνευση των στίχων είναι κατάθεση των σκέψεων και των προσωπικών καταστάσεων που έχουμε περάσει, δοσμένες σαφώς με πιο υπερβολικό ‘κινηματογραφικό’ ύφος. Το κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν οι ρόλοι που ενσαρκώνουμε στις ζωές μας καθημερινά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από μια πιο σκοτεινή ψυχεδελική οπτική γωνία. Οπότε μπορείς να θέσεις σαν πηγή έμπνευσης των στίχων τα ψυχολογικά μας. (γέλια)
.
Μανόλης: Η μουσική προκύπτει από ιδέες που μπορεί να φέρει οποιοσδήποτε στην πρόβα, που τις επεξεργαζόμαστε και βγαίνει αυτό που θα ακούσει κάποιος στο δίσκο. Η πηγή έμπνευσης για τους στίχους είναι προβληματισμοί της καθημερινότητας, αλληγορίες που προκύπτουν αν κανείς σκεφτεί τις δυσκολίες ή τα εμπόδια της ζωής υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.
.
.
-Όλα τα τραγούδια είναι δικές σας συνθέσεις. Ποιοι ασχολήθηκαν με τη συγγραφή των στίχων και γιατί επιλέξατε την αγγλική γλώσσα;
Μανόλης:
Κυρίως με τους στίχους ασχολούμαστε ο Δημήτρης κι εγώ. Ξεκινήσαμε την μπάντα παίζοντας αυστηρά αγγλόφωνες διασκευές τραγουδιών και μας "κούμπωσε" πιο καλά σαν αισθητική σε αυτό το είδος της μουσικής η αγγλική γλώσσα.
.
-Το ύφος σας είναι Heavy Blues/Rock όμως το κάθε τραγούδι έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Τι είναι αυτό που τα συνδέει;
Δημήτρης: Ακούγοντας τον δίσκο με την σειρά των κομματιών νιώθω ότι αλλάζει η ψυχολογία όχι ο χαρακτήρας των κομματιών, όλα έχουνε αυτό το σκοτεινό feeling και τον ήχο μας, δοσμένο σε διαφορετικές δυναμικές, θα έλεγα ότι μου φαντάζει σαν ένα άτομο που ξυπνάει το πρωί και μέχρι το βράδυ αλλάζει η ψυχοσύνθεση του ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχεται, όμως είναι το ίδιο άτομο, η ίδια προσωπικότητα.
,
Μανόλης: Η θεματολογία των στίχων σίγουρα είναι ένας συνδετικός κρίκος, αφού είναι κατά μεγάλο βαθμό αφηγηματικοί και αναφέρονται στους "δαίμονες" του καθενός, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Επίσης σημαντικό ρόλο για μας έπαιξε το να ηχογραφηθούν τα κομμάτια και τα parts του καθενός μας σε 2-3 sessions, στον ίδιο χώρο και με ίδιες παραμέτρους, ώστε το αποτέλεσμα να έχει μια ηχητική ομοιομορφία. Σε αυτό έκανε τρομερή δουλειά ο Ανδρόνικος Τρούκης με την τρομερή παραγωγή.
,
....
-Οι στίχοι σας φανερώνουν έναν προβληματισμό για τη σημερινή κοινωνία και τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει κάθε σύγχρονος άνθρωπος. Ποια μηνύματα θα θέλατε να περάσετε στο κοινό μέσω των τραγουδιών σας;
Μανόλης: Κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν προσέξεις παρόλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζει κάθε χαρακτήρας στα τραγούδια, στο τέλος έχουμε ένα θετικό μήνυμα ή αφήνουμε ένα παράθυρο αισιοδοξίας ανοιχτό.
.
Δημήτρης: Πιο πολύ να μοιραστούμε θέλουμε, τουλάχιστον μιλώντας για τον εαυτό μου. Όταν έχεις στόχο να περάσεις κάποιο μήνυμα πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος και συνειδητοποιημένος. Προσωπικά θέλω να μοιραστώ σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα, καταστάσεις, να δείξω την όποια χαρά μου, λύπη μου στεναχώρια μου και ανησυχία μου. Να τα διαδραματίσω μουσικά και στιχουργικά και ο άλλος να τα πάρει να τα ακούσει και να τα νιώσει σαν τα δικά του βιώματα να φανταστεί τον εαυτό του μέσα σε αυτά ή απλά να τα απορρίψει.
.
-Τι να περιμένουμε να ακούσουμε στις επόμενες ζωντανές σας εμφανίσεις; Θα επικεντρωθείτε στα νέα σας τραγούδια ή μας επιφυλάσσετε και άλλες μουσικές εκπλήξεις;
Δημήτρης: Οι επόμενες εμφανίσεις θα περιέχουν σαφώς τα κομμάτια του δίσκου πλαισιωμένα από αγαπημένες διασκευές. Προς το παρόν θα επικεντρωθούμε στην κυκλοφορία του δίσκου και των νέων κομματιών, αλλά αγαπάμε τις εκπλήξεις οπότε σας αφήνουμε με την περιέργεια περί εκπλήξεων.
.
.
-Ποια θα είναι τα επόμενα μουσικά σας βήματα;
Μανόλης: Όσο περισσότερα live μπορούμε, ώστε να παιχτούν τα κομμάτια του δίσκου σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, μιας και το ταξίδι μιας μουσικής δεν σταματά όταν επιτέλους την ηχογραφείς και την κυκλοφορείς, αλλά μάλλον τότε ξεκινά. Και η δική μας Σκουριασμένη Κάντιλακ έχει πολλά ταξίδια ακόμα να κάνει!
.
Δημήτρης: Όπως είπε και ο Μανόλης Live, Live, Live, όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες θα τα κυνηγήσουμε. Επίσης υπάρχει ήδη έτοιμο σημαντικό μέρος του υλικού του επόμενου δίσκου μας πριν καλά καλά κυκλοφορήσει ο πρώτος. Βλέπεις η καραντίνα είχε και τα θετικά της.
.
-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Μανόλης: Ακούστε ωραία μουσική, ευχαριστηθείτε τη ζωή, υιοθετήστε ένα αδέσποτο, διαβάστε Kulturosoupa και τσεκάρετε τον νέο δίσκο των Rusty Cadillac!
.
Δημήτρης: Βάλτε την τέχνη στην ζωή σας με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε, οι καιροί που ζούμε την καθιστούν απαραίτητη, στηρίξτε τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου σας, διαβάστε Kulturosoupa, υιοθετήστε ένα αδέσποτο και έναν αδέσποτο Rusty Cadillac δίσκο. 
See you at the GIGS FELLAS…
.
Ευχαριστούμε!
.
.
Rusty Cadillac sosial medial
.

ΑΔΑΜΑΚΟΥ ΒΕΝΙΑ:
 

Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: In Tempo Βένια Αδαμάκου Rusty Cadillac

Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Εργάζομαι ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λατρεύω τη μουσική! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης! Επίσης, θα γνωρίζουμενέους καλλιτέχνες και θα συνομιλούμε μαζί τους στις στήλες μου «InTempo»και «ΙnTempoThess». Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης: veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή