Συναυλία με έργα Ρώσων συνθετών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

407 Views
Συναυλία με έργα Ρώσων συνθετών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Συναυλία με έργα Ρώσων συνθετών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Συναυλία με έργα Ρώσων συνθετών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 το βράδυ στις 20:30, ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης θα δώσουν μια Συναυλία με έργα Ρώσων συνθετών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 8η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του προσφοράς στη Θεσσαλονίκη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις χαρακτηριστικές Σονάτες για βιολοντσέλο και πιάνο των κορυφαίων Ρώσων συνθετών Σ. Προκόφιεφ, Α. Σνίτκε και Δ. Σοστακόβιτς.
Γεννημένος στην Αθήνα, ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΑΚΑΚΗΣ ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου με τον Χρήστο Σφέτσα και συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος των ιδρυμάτων Ι.Κ.Υ. και Ωνάση με τους Csaba Onczay, Leonid Gorokhov και Kim Bak Dinitzen. Είναι μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2007, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει σημειώσει σημαντική δισκογραφία για τις εταιρίες  BIS, EMI Classics, Naxos, Legend κ.α.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την BBC Scottish Symphony Orchestra καθώς και την Bilkent Symphony Orchestra. Το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής εργογραφίας, από το μπαρόκ μέχρι την avant-garde, ενώ διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με τους Έλληνες δημιουργούς, με το ενεργητικό του να περιλαμβάνει πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων τους.
Είναι καθηγητής βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Kodály.
 
Ο ΤΙΤΟΣ ΓΟΥΒΕΛΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία επτά ετών και πήρε δίπλωμα στο Ωδείο Αθηνών (Άρη Γαρουφαλή, 1996) με άριστα παμψηφεί. Ως υπότροφος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» έκανε παράλληλα σπουδές στο εκκλησιαστικό όργανο με καθηγητή N. Kynaston (1995 – 1998). Το 1998 έγινε δεκτός στο Royal College of Music του Λονδίνου για μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στην τάξη του P. Katin. Αποφοίτησε με το ανώτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα (Postgraduate Diploma in Advanced Performance) και συνέχισε τις σπουδές του με τον Fali Pavri στη Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης, από όπου πήρε το 2001 Master of Music και τιμητική διάκριση. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους: Μ. Τιρίμο, A. Jenner, B. Roberts και D. Alexeev.
 Έχει κερδίσει πλήθος βραβείων σε διάφορους διαγωνισμούς για πιάνο και έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες εντός και εκτός της Ελλάδας. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές. Παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργαζόμενος τακτικά με αξιόλογους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα.
Σημαντική θέση σε αυτό κατέχει η ελληνική δημιουργία (έργα άνω των 40 Ελλήνων συνθετών), με αρκετές πρώτες εκτελέσεις.  O Τίτος Γουβέλης διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ συχνά είναι μέλος επιτροπών σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου.  
 
Εισιτήρια προς 10 ευρώ (μειωμένο 5 ευρώ) θα προπωλούνται από την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014 στο πωλητήριο του ΜΜΣΤ (ώρες Μουσείου) και πριν από την εκδήλωση.
Τα έργα: Sergei Prokofiev - Σονάτα για τσέλο και πιάνο σε ΝΤΟ μείζονα, έργο 119 /
Alfred Schnittke - Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 1 /
Dmitri Shostakovich - Σονάτα για τσέλο και πιάνο σε ρε ελάσσονα, έργο 40.   

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ www.mmca.org.gr ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.: 2310 240002 , 2310 281212, Τ + F: 2310 281567


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αποστολία Γκούτη: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
Αποστολία Γκούτη: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
με 0 Σχόλια 2247 Views

Έχει προταθεί για τον ρόλο της στην παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του ρεμπέτικου» του Παναγιώτη Μεντή στο Θέατρο Σοφούλη.Γράφει η Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη