5 σολίστες από 5 διαφορετικές χώρες με πάθος στον Άστορ Πιατσόλα έρχονται στο Μέγαρο

772 Views
5 σολίστες από 5  διαφορετικές χώρες με πάθος στον Άστορ Πιατσόλα έρχονται στο Μέγαρο 5 σολίστες από 5 διαφορετικές χώρες με πάθος στον Άστορ Πιατσόλα έρχονται στο Μέγαρο

 

Πέντε σολίστες από πέντε διαφορετικές χώρες, οι οποίοι ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία με αφετηρία το καλλιτεχνικό τους πάθος για τον θρυλικό Αργεντίνο συνθέτη και μπαντεονίστα Astor Piazzolla, ενώνουν το ταλέντο και τις μουσικές τους ιδέες στη σκηνή της Αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ).
 
Αναδημιουργώντας το Tango Nuevo (Νέο Ταγκό) του εμβληματικού Astor Piazzolla, που το κατέστησε κορυφαίο στο είδος του, το μουσικό σύνολο Escualo5 θα προσφέρει μια παράσταση η οποία υμνεί το ταλέντο και τη μουσική ευφυία ενός εξαιρετικού καλλιτέχνη που ενσωμάτωσε στο παραδοσιακό αργεντίνικο ταγκό, στοιχεία της κλασικής και τζαζ μουσικής.
 
Η παραγωγή εντάσσεται στον Κύκλο Μουσικής Δωματίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 


Το μουσικό σύνολο Escualo5 απαρτίζεται από δυο νικητές του βραβείου Latin Grammy Award, τον Franz Halász στην κιθάρα και την Débora Halász στο πιάνο, τον βιολονίστα Ιάσωνα Κεραμίδη, τον ακορντεονίστα Alexander Kuralionok και τον κοντραμπασίστα Philipp Stubenrauch. Οι πέντε βιρτουόζοι αυτοσχεδιάζουν, διασκευάζουν μουσικές και συνθέτουν μελωδίες σε μια παράσταση που στο εξωτερικό την περιέγραψαν ως «μοναδική και ανεκτίμητη εμπειρία».
 
Πρόγραμμα:
Ástor Piazzolla:
Fracanapa
Milonga Del Angel
Escualo
Contrabajissimo
Le Grand Tango
Histoire du Tango: Night club1960 - Concert d’ Aujourd’ hui
Soledad
Adiós Nonino
Primavera Porteña
Vayamos al Diablo
 


Βιογραφικό Ιάσωνα Κεραμίδη
Ο Ιάσωνας Κεραμίδης μεγάλωσε στην Ελλάδα έχοντας τη μουσική ως καθημερινή του συντροφιά από την παιδική του ηλικία. Σπούδασε βιολί στις μουσικές ακαδημίες της Καρλσρούης και της Στουτγκάρδης πλάι στον Ingolf Turban και τον Ulf Hoelscher, καθώς και μουσική δωματίου δίπλα στον MichaelUhde και τον Markus Stange.
Ο Ιάσων Κεραμίδης έχει αποσπάσει βραβεία σε πολυάριθμους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
Ως σολίστ έχει δώσει παραστάσεις με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Μπάντεν-Μπάντεν, η Deutsche Staatsphilharmonie, η Βουλγαρική Συμφωνική Ορχήστρα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στην Αμερική, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Από το 2018 κατέχει τη θέση του αναπληρωτή Εξάρχοντος της Φιλαρμονικής του Μονάχου και είναι μέλος της Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και της Παγκόσμιας Ορχήστρας για την Ειρήνη.
 
 
Βιογραφικό FranzHalász
Γεννημένος στην Αμερική, ο κιθαρίστας Franz Halász κέρδισε το 2015 μαζί με την Débora Halász το βραβείο Latin GrammyAward (Καλύτερο Άλμπουμ Κλασσικής Μουσικής) για το άλμπουμ Alma Brasileira (BIS-2086).
Η διεθνής του καριέρα ξεκίνησε το 1993, όταν απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Andrés Segovia και τον διεθνή διαγωνισμό Seto-Ohashi. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος φεστιβάλ, όπως το Augustine Guitar Series, το Kissinger Sommer (Γερμανία) και το Bath Festival (Ηνωμένο Βασίλειο) κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βραζιλίας και η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης. Ήταν ο πρώτος που δίδαξε κιθάρα στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου και το 2007 του απονεμήθηκε το περίφημο BavarianCulturePrize για το καλλιτεχνικό και διδακτικό του έργο.
 
Βιογραφικό DéboraHalász
Η Βραζιλιάνα DéboraHalász συγκαταλέγεται στους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς της στη Νότια Αμερική. Νικήτρια των σημαντικότερων διαγωνισμών στην πατρίδα της, έκανε το ντεμπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σάο Πάολο στην ηλικία των δεκαπέντε ετών. Η εκτενής δισκογραφία της περιλαμβάνει μια σειρά έργων για πιάνο του HeitorVilla-Lobos, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο επιτυχημένη ηχογράφηση έργων του Villa-Lobos» (Fanfare).
Η Débora Halász έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ σε Ευρώπη και Νότια Αμερική, όπως το Φεστιβάλ του Μπαθ, το Brandenburgischer Sommer, το Φεστιβάλ του Μικέλι, το Φεστιβάλ του Μεντόν και το Φεστιβάλ του Camposdo Jordão κι έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο
Patrick Gallois, οIngolf Turban, ο Lavard Skou Larsen, ο Sebastian Hess, η Sophia Reuter καιο Wen-Sinn Yang. Μαζί με τον σύζυγό της FranzHalász σχηματίζουν το ντουέτο Duo Halász (κιθάρα και πιάνο/τσέμπαλο).
Η Débora Halász διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Μόναχο.
 
Βιογραφικό Philipp Stubenrauch
Ο Philipp Stubenrauch κατέχει από το 2004 τη θέση του κορυφαίου κοντραμπασίστα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των έξι ετών και κοντραμπάσου στην ηλικία των δεκατριών, παρακολουθώντας μαθήματα αρχικά πλάι στον Alexandru Chis στην Κωνστάντζα και αργότερα ως μέλος της Ακαδημίας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Συνέχισε μαθήματα στην τάξη του Franco Petracchi στη Γενεύη, αποκτώντας το 2006 το Δίπλωμα Σολίστ με άριστα.
Ο Philipp Stubenrauch έχει βραβευτεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Διαγωνισμού Jugend Musiziert, του Διαγωνισμού Julio Cardena (Πορτογαλία) και του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού Markneukirchener. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ με ορχήστρες και ως μέλος μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.
 
Βιογραφικό Alexander Kuralionok
Ο Alexander Kuralionok ανήκει στους κορυφαίους σολίστ ακορντεόν της νεότερης γενιάς. Σπούδασε δίπλα στον ValentinChaban στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Λευκορωσίας στο Μινσκ, αποφοιτώντας με άριστα. Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό του δίπλωμα.
Ο AlexanderKuralionok έχει βραβευτεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο Coupe Suisse de l'Accordéon και τον Διαγωνισμό Gasteig στο Μόναχο, το τρίτο βραβείο στο Cittàdi Castelfidardo και το δεύτερο βραβείο στον Deutscher AkkordeonMusikpreis. Είναι τακτικό μέλος της Όπερας Δωματίου του Μονάχου καθώς και συχνός προσκεκλημένος πολλών συμφωνικών ορχηστρών. Ο Kuralionok είναι πιστός στη σύγχρονη μουσική και άκρως παραγωγικός ενορχηστρωτής και συνθέτης.
 
Πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ
 
Όλες οι παραγωγές είναι covid free καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για ανήλικους από 4 έως 17 ετών χρειάζεται self-test 24 ωρών.
Εντός των χώρων του Οργανισμού τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
 

Για το σύνολο των παραστάσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.tch.grΦωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 1532 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο