Ευτυχώς Φοίβο, δε μου 'χεις καταστρέψει τη Ζώη.

2087 Views
Ευτυχώς Φοίβο, δε μου 'χεις καταστρέψει τη Ζώη. Ευτυχώς Φοίβο, δε μου 'χεις καταστρέψει τη Ζώη.

Γράφει ο Ματθαίος Οικονόμου.


Πριν ένα χρόνο περίπου εξέφρασα την πεποίθηση πως η τραγουδίστρια Αποστολία Ζώη είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα τα τελευταία χρόνια διατρέχοντας τον κίνδυνο να στιγματιστεί ως τηλεοπτική περσόνα εξαιτίας της συμμετοχή της σε concepts της μικρής οθόνης όπως τα “Singles”, “Your Face Sounds Familiar” και “Nomads”. Φυσικά παρέμενε (και παραμένει) ενσωματωμένη στο δυναμικό της Heaven, μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές στην Ελλάδα, και αυτό ήταν αρκετό για να διατηρηθεί μια κάποια ελπίδα για ενδεχόμενο μουσικό comeback. Πλήρη επανάκαμψη δεν επετεύχθη μέχρι στιγμής αλλά τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως μάλλον βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. 
 
Και ποια ακριβώς είναι αυτά τα δεδομένα; Η λέξη “Φοίβος” λίγα χρόνια πριν θα ήταν άκρως κατατοπιστική, εν έτει 2018, ωστόσο, χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Η Αποστολία, λοιπόν, επανέρχεται μουσικά με νέο single που φέρει τον τίτλο “Μου 'χεις καταστρέψει τη ζωή”. Στίχους και μουσική υπογράφει ο υπερεπιτυχημένος Φοίβος, στον οποίο έχει αποδοθεί δικαιολογημένα ο τίτλος “Μίδας της ελληνικής δισκογραφίας” καθώς εκατοντάδες σουξέ προηγούμενων κυρίως δεκαετιών φέρουν την προσωπική του υπογραφή. Αυτή τη φορά χαρίζει στην ταλαντούχα Ζώη μια δυναμική μπαλάντα στην οποία διακρίνονται αρκετά trap στοιχεία (μη μου ζητήσετε να προσδιορίσω ποια είναι αυτά, θα αποτύχω παταγωδώς). Συνολικά πρόκειται για ένα πιασάρικο κομμάτι με πιο ενδιαφέροντα κουπλέ παρά ρεφρέν και ένα δυναμισμό που έρχεται σε μια αντίθεση με τον εύπεπτο στίχο που μιλά για κατεστραμμένες ζωές και άβγαλτες κοπελιές που πήραν το μάθημα τους. Έχει τα φόντα να αποτελέσει ένα ικανοποιητικό comeback της στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας κάτι που εν μέρει επετεύχθη και με το προηγούμενο της single “Φεύγω”, το οποίο παίχτηκε αρκετά και σίγουρα περισσότερο από τις αποτυχημένες απόπειρες που είχε κάνει στο παρελθόν με τη Heaven. Όπου ο συνδυασμός παρελθόν και Heaven, μας αναγκάζουν -σχεδόν- να σημειώσουμε πως το “Μου 'χεις καταστρέψει τη ζωή” θυμίζει τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να είχε ερμηνευτεί από τη Δέσποινα Βανδή ή και την Έλλη Κοκκίνου κάπου εκεί μετά την έλευση της νέας χιλιετίας, όπου μεσουρανούσαν στη μουσική βιομηχανία της χώρας.
/
.
Και επειδή νέο single χωρίς οπτικοποίηση δεν υφίσταται πια, το ομότιτλο video clip είναι διαθέσιμο από τις 13 Νοεμβρίου στο You Tube, έχει σκηνοθετηθεί από τον Zik, θέτει σε πρώτο πλάνο την όμορφη και καλλίγραμμη τραγουδίστρια και περιλαμβάνει αρκετές όμορφες εικόνες αλλά και μυστήριο. Από την άλλη μεριά, βέβαια, περιλαμβάνει και κάποια πλάνα -ευτυχώς ελάχιστα αλλά παρατηρήσιμα- που θυμίζουν τα αφιερώματα του Χρήστου Νέζου στο Mega και τα γυρίσματα που έκανε με καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα κομμάτια τους με μια υποτυπώδη αισθητική video clip (πολύ υποτυπώδη όμως). Γενικά το λες ικανοποιητικά διεκπεραιωτικό.
 
Όσον αφορά τα υπόλοιπα επαγγελματικά της βήματα, εμπνεύστηκε την παράσταση “Γιατί το τραγούδι” όπου στις 19 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς κορυφαίες ερμηνεύτριες και σπουδαίες ηθοποιοί συναντήθηκαν επί σκηνής σε μουσικοθεατρικά ντουέτα με τα έσοδα να διατίθενται στο Σύλλογο Φίλων του ογκολογικού νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι. Επιπλέον, ήταν μέρος του θιάσου του περιβόητου “Ζητείται Ψεύτης” που θα ανέβαινε το 2019 στο Παλλάς με πρωταγωνιστή το Μάρκο Σεφερλή και το οποίο τελικά ακυρώθηκε προκαλώντας ποικίλα σχόλια και υπερβολικές αντιδράσεις. Ανεξάρτητα από το ανέβασμα ή μη της παράστασης, αποδεικνύεται πως η Αποστολία έχει διάθεση για πειραματισμούς και νέες προκλήσεις, οι οποίες ευελπιστώ να μην οφείλονται σε κάποια ενδεχόμενη ηττοπάθεια απέναντι στη μάχη για μια επιτυχημένη πορεία στο τραγούδι. Εξάλλου με το Φοίβο στο πλευρό της, όλα είναι πιθανά. 

Φωτογραφικό υλικό





Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη