Την αναντικατάστατη Μαρία Κάλλας τιμά η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσ/νίκης με συναυλία – φόρο τιμής, δωρεάν

2343 Views
Την αναντικατάστατη Μαρία Κάλλας τιμά η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσ/νίκης με συναυλία – φόρο τιμής, δωρεάν Την αναντικατάστατη Μαρία Κάλλας τιμά η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσ/νίκης με συναυλία – φόρο τιμής, δωρεάν


Τη σπουδαιότερη και δημοφιλέστερη υψίφωνο στην ιστορία του λυρικού θεάτρου, τη Μαρία Κάλλας τιμά ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας μία συναυλία – φόρο τιμής στην «απόλυτη ντίβα» της όπερας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χάρη Ηλιάδη και με τη σύμπραξη δύο διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστριών, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από όπερες, το μεγάλο ρεπερτόριο που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας.

Οι δύο σοπράνο, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Κωστράκη, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από όπερες των Charles Gounod, Gioachino Rossini, Giacomo Puccini, W.A. Mozart, Jacques Offenbach και Jules Massenet.



«Η Μαρία Κάλλας βρίσκεται στο Πάνθεον των προσωπικοτήτων που επηρέασαν καθοριστικά τον κόσμο και την τέχνη και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εμπνέει πολλούς καλλιτέχνες. Με αξεπέραστες ερμηνείες και τεχνική που άφηνε άφωνους ειδικούς και κοινό, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ιστορία του λυρικού θεάτρου» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Ο εορτασμός των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας έχει ενταχθεί  στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023. Στον ετήσιο κατάλογο περιλαμβάνονται προσωπικότητες, τις οποίες η UNESCO τιμά για τη συμβολή στην ανάπτυξη της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας, με σκοπό την αναγνώριση και την προβολή της οικουμενικής διάστασης και σημασίας τους.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση Ορχήστρας:  Χάρης Ηλιάδης

Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη, σοπράνο
Μαρία Κωστράκη, σοπράνο

Αποσπάσματα από τις όπερες:   Romeo and Juliet Charles Gounod  
Othello Gioachino Rossini
La bohème Giacomo Puccini
Don Giovanni W.A. Mozart
Le nozze di Figaro W.A. Mozart
La clemenza di Tito W.A. Mozart
Τα παραμύθια του Χόφμαν  Jacques Offenbach
Turandot Giacomo Puccini
Le Cid Jules Massenet
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., ώρα 21.00 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αιθ. Τελετών Α.Π.Θ. / Κυριακή 26 Μαρτίου / ώρα 21.00 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Μαρία Κάλλας

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2194 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο