InTempo με τον Ανδρέα Καπάταη και τους Don Canyon

2868 Views
 InTempo με τον Ανδρέα Καπάταη και τους Don Canyon InTempo με τον Ανδρέα Καπάταη και τους Don Canyon

 
Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.
 
  
«Ο εγκλεισμός, οι διαδηλώσεις και η βία στην Κύπρο ήταν οι κύριοι λόγοι που μας ώθησαν στη δημιουργία του νέου μας τραγουδιού»  
 
Στο πρώτο InTempo για το 2022 φιλοξενούμε τον Ανδρέα Καπάταη και τους Don Canyon (Θέμης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος), που λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι «Ready to dream». Εμπνευσμένοι από την πανδημία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους μέσω των στίχων τους.
 


-Ανδρέα είσαι µουσικός στην Κύπρο. Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου µε τη µουσική; 
Από πολύ µικρός µου άρεσε να τραγουδάω. Ξεκίνησα να ασχολούµαι, όµως, µε την µουσική από τα 16 µου όπου έµαθα µόνος µου να παίζω κιθάρα και να µπορώ να µε συνοδέυσω στο τραγούδι. Επαγγελµατικά ξεκίνησα στα 20 µου, µετά τον στρατό, όπου άλλαξα διάφορα συγκροτήµατα και συνεργάστηκα µε πολλούς καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα. Επίσης άνοιξα συναυλίες και συνεργάστηκα µε παγκόσµια γνωστούς καλλιτέχνες όπως Whitesnake, Dream Theater, Anathema, Paradise Lost, Katatonia, Going Through, Ευριδίκη, Πάνο Κατσιµίχα, Μάνο Ξυδούς, Πάνο Μουζουράκη και άλλους καταπληκτικούς καλλιτέχνες. 
 
-Είσαι ο τραγουδιστής των Minus One. Πώς θα περιέγραφες το σχήµα σας; 
Είναι ένα συγκρότηµα full επαγγελµατικό, που δουλεύουµε πολύ σκληρά και πάντα σκεφτόµαστε τί πρέπει να κάνουµε για να είµαστε ένα βήµα µπροστά. Έχουµε κυκλοφορήσει διάφορα albums και singles , µε original songs και µε covers. Ασχολόυµαστε µε διάφορα projects συγχρόνως, όπως το Queen Tribute Show µας αλλά και το Party show µας, όπου γίνεται χαµός και απίστευτη διασκέδαση όπου παίξουµε. 
 


-Η συνεργασία σου µε τους Don Canyon πώς προέκυψε; 
Γενικά είµαι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις και όταν νιώσω ότι κάτι µου ταιριάζει και µου αρέσει σαν ιδέα, θα το κάνω. Και έτσι έγινε. Ήρθαν οι Don Canyon, µε πλησίασαν και ήθελαν να συµµετέχω σε αυτό το project τους. Συζητήσαµε και προέκυψε η παρούσα συνεργασία. 
 
-Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι σας «Ready to Dream». Ο ήχος, οι στίχοι αλλά και το βιντεο κλιπ είναι σίγουρα καλοδουλεµένα. Πόσος καιρός χρειάστηκε, ώσπου να φτάσετε στο επιθυµητό αποτέλεσµα; 
Για το «Ready to Dream» χρειάστηκαν μήνες δουλειάς και αρκετός χρόνος για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που μπορεί κανείς να ακούσει. Αυτό συνέβη τόσο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω της ανάγκης για παραμονή αρκετών ωρών στο στούντιο και στην παραγωγή του Video Clip, όπου εμπλέκονταν διάφοροι συνεργάτες.
 

 
-Πώς εµπνευστήκατε τους στίχους; 
Μας ενέπνευσαν οι συνθήκες που ζούσαμε κατά το διάστημα της πανδημίας και το αίσθημα της απειλής της προσωπικής μας ελευθερίας. Ο εγκλεισμός, οι διαδηλώσεις και η βία στην Κύπρο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ήταν οι κύριοι λόγοι που μας ώθησαν στη δημιουργία αυτού του τραγουδιού.
 
-Γνωρίζω πως πάντα στα τραγούδια σας προσπαθείτε να περνάτε κοινωνικά µηνύµατα. Ποιο µήνυµα ελπίζετε να περάσετε στο κοινό µέσω του «Ready to Dream»;
Το τραγούδι έχει ως σκοπό να θίξει την οικονομική και ψυχική εξαθλίωση που επικρατεί στις μέρες μας. Συγκεκριμένα αντιπροσωπεύουμε τον θυμό της κοινωνίας έναντι στη πολιτική διαφθορά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία καθοδηγούν τους ανθρώπους σε ασήμαντες, υλιστικές ζωές, ώστε οι πλούσιοι να κερδίζουν εις βάρος των φτωχών πολιτών. Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι, η τρέχουσα ζωή έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους ανθρώπους στο να βελτιώνουν την αυτογνωσία και τη ψυχική τους υγεία, όμως υπάρχει ελπίδα. Οι νέες γενιές δεν θα ανεχθούν πια αυτό το κατεστημένο και θα αντισταθούν. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας μέσω της μουσικής μας.
 

-Θα ήθελα να µου σχολιάσετε και το εξώφυλλο που επιλέξατε για το τραγούδι, το οποίο αποτελεί σίγουρα µια γελοιογραφία. Ποια ερµηνεία δίνετε; 
Το εξώφυλλο του τραγουδιού όντως είναι μια γελοιογραφία που μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί στις μέρες μας. Αρχικά το εξώφυλλο παρουσιάζει τις δύο τάξεις της κοινωνίας, τους φτωχούς και τους πλούσιους. Δείχνουμε έναν πλούσιο χοντρό και διεφθαρμένο πολιτικό που προσπαθεί να “εμβολιάσει” έναν άστεγο πολίτη χρησιμοποιώντας την εκτελεστική εξουσία της αστυνομίας. Ουσιαστικά το εμβόλιο δεν αντιπροσωπεύει το εμβόλιο του κορονοϊού αλλά συμβολίζει την επιβολή των μέτρων που καταπατούν την ελευθερία του κάθε πολίτη χωρίς να έχει το δικαίωμα του λόγου. Στη γελοιογραφία επίσης αναγράφονται οι λεξεις “πολιτικοί”,“διαφθορά”, “δικτατορία”, “επιβίωση”, “θάνατος”, “ελπιδα”.
 
-Συνεχώς λαµβάνονται µέτρα που επιβαρύνουν τους καλλιτέχνες και ειδικά τους µουσικούς. Πώς αντιµετωπίζετε εσείς την πανδηµία; 
Η πανδημία έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τους καλλιτέχνες και ειδικά αυτούς που παρουσιάζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές. Προσωπικά, η πανδημία μας επηρέασε θετικά και ήταν τροφή για σκέψη και έμπνευση.
 
-Εσείς είστε έτοιµοι να ονειρευτείτε; 
Κάθε καλλιτέχνης είναι ονειροπόλος από τη φύση του όπως και εμείς. Οπότε τα όνειρα για εμάς του καλλιτέχνες δεν σταματάνε ποτέ.
 
-Ποια θα είναι τα επόµενα µουσικά σας βήµατα; Πού στοχεύετε; 
Τα επόμενα μας βήματα είναι να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε τραγούδια, να συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους καλλιτέχνες και στο πιο μακρινό μέλλον στοχεύουμε σε ζωντανές εμφανίσεις στο εξωτερικό.
 
-Κι ένα µήνυµα προς τους αναγνώστες µας;
Κeepοn Rock N’ Roll!!
 
Ευχαριστούμε!


Ανδρέα Καπάταη και Don Canyon sosial medial: 

 - YouTube Facebook - Instagram - YouTube2
.

ΑΔΑΜΑΚΟΥ ΒΕΝΙΑ:
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..

      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Εργάζομαι ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λατρεύω τη μουσική! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης! Επίσης, θα γνωρίζουμενέους καλλιτέχνες και θα συνομιλούμε μαζί τους στις στήλες μου «InTempo»και «ΙnTempoThess». Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης: veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή