In Tempo με τους The Down Town Lullaby: «Οι δύσκολοι καιροί μας κάνουν να εκτιμάμε όσα έχουμε»

2883 Views
In Tempo με τους The Down Town Lullaby: «Οι δύσκολοι καιροί μας κάνουν να εκτιμάμε όσα έχουμε»  In Tempo με τους The Down Town Lullaby: «Οι δύσκολοι καιροί μας κάνουν να εκτιμάμε όσα έχουμε»

 

 

Αν και όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έχουν παγώσει λόγω της καραντίνας, εμείς συνεχίζουμε να συνομιλούμε με καλλιτέχνες της πόλης που μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους, αλλά και τη δουλειά τους. Αυτή τη φορά μαζί μου έχω ένα ανερχόμενο ακουστικό alternative-rock duo, τους The Down Town Lullaby, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single. Αισιοδοξία, έμπνευση και μεγάλη αγάπη για τη μουσική είναι τρία χαρακτηριστικά της Αφροδίτης και του Δημήτρη,που τους ένωσαν μουσικά. Ο λόγος σε αυτούς!
 
-Σας πετυχαίνουμε εν μέσω μιας δεύτερης καρντίνας. Πώς αντιμετωπίζετε την κατάσταση;
Αφροδίτη: Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος και για τον καλλιτεχνικό τομέα, όπως για όλους, όμως παραμένουμε αισιόδοξοι! Σταθήκαμε τυχεροί μετά την πρώτη καραντίνα και δε χάσαμε χρόνο, ώστε να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις μας, τις πρόβες μας, για να μην μείνουμε πολύ πίσω αν μας ξαναέκλειναν. Από το σπίτι του ο καθένας τώρα μελετάει, συνθέτει και με την πρώτη ευκαιρία συνεχίζουμε!
 
 
-Δημιουργήσατε το μουσικό σας σχήμα φέτος. Τι ήταν αυτό που οδήγησε στη συνεργασία σας;
Δημήτρης: Όλα ξεκίνησαν από ένα project που σκεφτόμουν. Ήθελα να συνεργαστώ με διάφορες τραγουδίστριες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, όπου θα ασχολούμασταν με covers, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Έτσι, ένα βράδυ επισκέφτηκα ένα live bar της πόλης και εκεί άκουσα την Αφροδίτη με τη μπάντα της, ενθουσιάστηκα με τη φωνή της και μόλις τελείωσαν το performance τους, πλησίασα την Αφροδίτη με σκοπό να την γνωρίσω σαν άνθρωπο και να της προτείνω το project που είχα στο μυαλό μου. Το σκέφτηκε και μετά από λίγο συμφώνησε καθώς της άρεσε η ιδέα που είχα στο μυαλό μου.
 
-Ασχολείστε πολλά χρόνια με τη μουσική;
 Αφροδίτη: Η αλήθεια είναι πως ναι. Είμαι 24 χρονών και θυμάμαι από το σχολείο ακόμα, από την Τρίτη δημοτικού, με είχαν βάλει στη χορωδία του σχολείου τραγουδώντας και solo στις γιορτές. Από τα 17 ωστόσο, μπήκα στην πρώτη μου μπάντα, η οποία εξελίχθηκε μετά από λίγο διάστημα και δημιουργήσαμε τους Reverse Cowbell, όπου ηχογραφήσαμε δουλειά μας, γυρίσαμε videoclip, παίξαμε πολλά και απολαυστικά live, συμμετέχοντας και στο School wave festival στην Αθήνα το 2018. Πλέον για άλλους λόγους δεν υφίσταται η μπάντα. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι σε rockcoverband, τους Near Mrs. Παίζουμε εντός και εκτός Θεσσαλονίκης πολύ συχνά και αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας! Βέβαια, τώρα περιμένουμε να τελειώσει και αυτό το …διάλειμμα. Τέλος, το project του Δημήτρη, μου άρεσε εξαρχής επειδή έγραφα κομμάτια και στους «γκάουμπελ» και είναι κάτι που αγαπώ και με εκφράζει, οπότε δεν το εγκαταλείπω!
 
Δημήτρης: Θα έλεγα ότι ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τη μουσική, καθώς από το 2006 είναι το βασικό μου επάγγελμα. Το 2007 κυκλοφόρησα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με ελληνικό στίχο και τίτλο «Όλου του κόσμου οι σκιές». Λίγο αργότερα,  κυκλοφόρησε από τον Ατλαντίς fmτο κομμάτι μου, «υπάρχει καλύτερη Ελλάδα» ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς στη συλλογή Pure Rock 4. Τo 2013ήταν μια σημαντική χρονιά για μένα, καθώς αποφοίτησα από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Τσακίρογλου. Από το 2014 διδάσκω κιθάρα, κάτι το οποίο με γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό και με κάνει να βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία.
 .
.
-Το όνομα The Down Town Lullaby πώς προέκυψε;
Δημήτρης:Χμμ… (γέλια) Γελάω γιατί ίσως φανεί περίεργο αυτό που θα πω. Το όνομα δεν το σκεφτήκαμε εμείς, αλλά ήταν ιδέα της γραφίστριας, η οπoία σχεδίασε το λογότυπο και το σύμβολο των TheDownTownLullaby. Θέλησε να παίξει με το όνομα δημιουργώντας ένα έξυπνο λογοπαίγνιο και με αυτό εννοώ ότι το ‘’Lullaby΄’’ κάθε άλλο από νανούρισμα δεν είναι! Επίσης, το σύμβολο το οποίο είναι ένα βελάκι προς τα κάτω δείχνει την ένωση αρσενικού και θηλυκού.
 
-Ξεκινήσατε κάνοντας διασκευές. Τι σας ώθησε να δημιουργήσετε τελικά κάτι δικό σας;
Δημήτρης: Οι διασκευές ήταν ας πούμε αυτό που μας έφερε κοντά. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι και εγώ και η Αφροδίτη από μικρή ηλικία είχαμε το μικρόβιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και αυτό αποδείχτηκε όταν τζαμάραμε για πρώτη φορά στο studio, όπου και ανακαλύψαμε ότι έχουμε χημεία και έτσι αρχίσαμε να δημιουργούμε τα δικά μας κομμάτια.
 
 
-Πώς εμπνευστήκατε το πρώτο σας single «Don’t lie to me»;
Αφροδίτη: Το “Don’tlietome” προέκυψε σε μία από τις πρώτες μας πρόβες, όπου ο Δημήτρης έπαιζε κιθάρα και εγώ σιγομουρμούριζα για να βρώ τη φωνητική γραμμή. Ξαφνικά το ύφος της μουσικής με έκανε να σκεφτώ τα ..βάσανα των σχέσεων, μου προκάλεσε μια.. αγανάκτηση. Το πώς μετά από τον χωρισμό είτε ο ένας είτε και οι δύο συμπεριφέρονται με αντιφατικούς τρόπους. Αλλάζουν τα λεγόμενα τους διαρκώς, δίχως να καταλαβαίνουν το πόσο διαφορετικοί έχουν γίνει και πληγώνουν το έτερον ήμισυ.
 
-Γνωρίζουμε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο κομμάτι σας με τίτλο «My Angel». Θα θέλατε να μας πείτε για το ύφος που θα έχουν τα τραγούδια σας; Θα έχουν όλα αγγλόφωνο στίχο;
Αφροδίτη: Επιλέγουμε τη κατηγορία του alternative rock, καθώς στα τραγούδια μας η βάση είναι το rock στοιχείο και δευτερευόντως μπορεί να χρησιμοποιούμε και blues ή pop χροιά. Επίσης, επιλέγουμε τον αγγλόφωνο στίχο, διότι επιδιώκουμε να ακουστεί ευρέως η μουσική μας, αλλά και επειδή εγώ προσωπικά πάντοτε έγραφα στα αγγλικά, σε αυτή τη γλώσσα μου έρχεται έμπνευση.
 
 
-Θεωρείτε ότι θα είναι εύκολο να εδραιωθεί ένα νέο μουσικό σχήμα στην πόλη σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν ζωντανές εμφανίσεις;
Αφροδίτη: Προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στη θετική πλευρά της κατάστασης. Είναι πολύ καλή ευκαιρία, λόγω του lockdown , ο κόσμος να βρει νέες ασχολίες και να ακούσει μουσική! Οπότε η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ! Αυτή τη στιγμή μπορούν να τεθούν τα θεμέλια, ώστε όταν επιστρέψουμε στη καθημερινότητά μας, ο κόσμος να έχει ακούσει  τα πρώτα μας τραγούδια, να μας γνωρίσει και μόλις ξεκινήσουν οι liveεμφανίσεις, να έρθει να μας δει.
 
-Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε αν σας δινόταν η ευκαιρία;
Αφροδίτη:Όχι πως ο Δημήτρης με απειλεί με μαχαίρι στο λαιμό, αλλά η μπάντα που θα θέλαμε να συνεργαστούμε είναι οι The pretty reckless, αφού μιλάμε για τον μεγάλο του έρωτα και εγώ τη θέλω τη ζωή μου!
 
-Ποια θα είναι τα επόμενα μουσικά σας βήματα; Πού στοχεύετε;
Δημήτρης: Τα επόμενα μουσικά μας βήματα έχουν παγώσει προς το παρόν λόγω όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να μπούμε στο studio και να δημιουργήσουμε όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Όταν λοιπόν τελειώσουν όλα αυτά, θέλουμε να δημιουργήσουμε το πρώτο μας ΕP με τα κομμάτια που έχουμε ήδη έτοιμα και να αγγίξουμε τις ευαίσθητες χορδές του κόσμου, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε θάψει βαθιά μέσα μας την πιο ‘’μαλακή ‘’ πλευρά του εαυτού μας, καθώς διανύουμε δύσκολους καιρούς.
 
-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Οι δύσκολοι καιροί μας κάνουν να εκτιμάμε όσα έχουμε! Εκμεταλλευθείτε την ιδιόμορφη αυτή περίοδο για να κάνετε όσα αφήνατε πίσω και να ασχοληθείτε με νέα πράγματα! Ανακαλύψτε νέα ενδιαφέροντα, εμβαθύνετε γνωρίζοντας τον εαυτό σας!
 
Ευχαριστούμε!
1 2
.
Κοινωνικά δίκτυα The DownTown LullabyYouTube - Facebook

.
 Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Εργάζομαι ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λατρεύω τη μουσική! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης! Επίσης, θα γνωρίζουμενέους καλλιτέχνες και θα συνομιλούμε μαζί τους στις στήλες μου «InTempo»και «ΙnTempoThess». Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης: veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή