H Γιοβάννα για ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο θέατρο Αριστοτέλειον με αφορμή τα 60χρονα μιας θρυλικής πορείας.

1682 Views
H Γιοβάννα για ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο θέατρο Αριστοτέλειον με αφορμή τα 60χρονα μιας θρυλικής πορείας. H Γιοβάννα για ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο θέατρο Αριστοτέλειον με αφορμή τα 60χρονα μιας θρυλικής πορείας.

 

.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στις 20:30

 

«Θεσσαλονίκη κι εγώ»

 
H θρυλική ερμηνεύτρια Γιοβάννα έρχεται στην Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Αριστοτέλειον το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ με αφορμή τα 60 χρόνια της μυθικής της πορείας στην ελληνική δισκογραφία.
 
Πολυδιάστατη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα που γεύτηκε την δόξα της διεθνούς καριέρας σε νεαρή ηλικία, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες της εποχής της (Θεοδωράκης, Πλέσσας, Ξαρχάκος, Σπανός, Μεντής κ.α), εμφανίστηκε με θριαμβευτική επιτυχία στα μεγαλύτερα θέατρα σε Ελλάδα και Ευρώπη και πούλησε εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
 
.
Η στροφή της στην λογοτεχνία, σαράντα χρόνια τώρα, έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή της.
 
Πιάνο: Χρήστος Κουμούσης
 
INFO
ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΠΛΑΤΕΙΑ
ΖΩΝΗ Α’: 18 EURO
ZΩΝΗ Β’: 16 EURO
EΞΩΣΤΗΣ: 13 EURO/11 ΕURO (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ)
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
 
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Στο ταμείο του θεάτρου Αριστοτέλειον καθώς και στα καταστήματα PUBLIC
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9967562 – 6982178813
.
[Βιογραφικό - 2019]
 
Η Ιωάννα Φάσσο υΚαλπαξή (Γιοβάννα) γεννήθηκε στην Αμαλιάδα της Πελοποννήσου και κατάγεται απο το Σοποτό Καλαβρύτων. Πατέρας της ο διακεκριμένος ζωγράφος Κώστας Φάσσος. Απο μικρό παιδί τραγουδούσε.
 
Από τα οχτώ της χρόνια μπήκε στη σπουδή της μουσικής. ( Παιδικές χορωδίες, πιάνο κ.λ.π. ) Στα δεκατέσσερά της άρχισε σπουδές όπερας, στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε με άριστα και βραβείο. Παράλληλα άρχισε, αποχόμπυ, και εκπομπές ελαφρού τραγουδιού στο τότε ΕΙΡ.  Τελικά τη κέρδισε οριστικά στο έντεχνο ελαφρό τραγούδι.
 
Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους Έλληνες συνθέτες ελαφράς μουσικής, κάνοντας εμφανίσεις, δίσκους και αποσπώντας βραβεία κάθε φορά, στα ελληνικά φεστιβάλ, ενώ ο δρόμος για μια διεθνή καριέρα, είχε κιόλας ανοίξει.
 
Μετά το πρώτο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ της Πολωνίας, προσκλήθηκε τρεις φορές στη Σοβιετική ένωση, όπου και έδωσε με τεράστια επιτυχία πάνω από εκατονπενήντα συναυλίες συνοδεία μιας από τις συμφωνικές ορχήστρες ελαφράς μουσικής της Μόσχας. Στις χώρες της Σοβιετίας, έγινε είδωλο: Χιλιάδες θεατές κάθε βράδυ στα κοντσέρτα της, [δώδεκα χιλιάδες στο palais de spor της Γεωργίας] απευθείας μετάδοση τους από τα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλη τη Σοβιετία, δίσκοι των κοντσέρτων της που κυκλοφόρησαν κατά εκατομμύρια, εκδηλώσεις προς τιμήν της ενώ στη Γεωργία πολλοί νέοι γονείς, βάφτιζαν τα παιδιά τους με το όνομά της. 
 
Για δυο χρόνια συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό σταθμό Γενεύης, τον οποίο και εκπροσωπούσε σε συναυλίες στην Ευρώπη με τον τίτλο Musique aux Ghamps Elysees. Τότε ήταν που της δόθηκε η ευκαιρία, κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο κέρδισε, και εκπροσώπησε [1965] την Ελβετία στο GrandPrix της Eurovision.
 
Έλαβε μέρος σε τουρνέ στη Γερμανία όπου και έκανε δώδεκα δίσκους, [Ένας δίσκος από αυτούς ξεπέρασε τις 500.000], στη Γαλλία, Ιταλία και ταξίδεψε από  Ισραήλ, μέχρι Βραζιλία.
 
Κάποια στιγμή, απέχοντας από το τραγούδι, έκανε τη μεγάλη στροφή, που χαρακτήρισε την μετέπειτα δραστηριότητα και ζωή της. Μαθήτρια του μεγάλου Ποιητή Γιάννη Ρίτσου, μπήκε στο χώρο του Λόγου .Έκτοτε έχει γράψει εικοσιένα τίτλους:
 
Έντεκα μυθιστορήματα [ best cellers] που μεταφέρθηκαν τον κινηματογράφο τηλεόραση και θέατρο, μονολόγους  [Ένας παίχτηκε στο θέατρο από την Άντα Χρηστίδου], διηγήματα, τρία θεατρικά, το ένα εκ των οποίων βραβεύθηκε από το ΥΠΠΟ,  εφτά ποιητικές συλλογές
 
Παράλληλα γράφει στίχους που μελοποιεί η ίδια και κυκλοφόρησαν σε δίσκο με τίτλο « Ο δικός μου κόσμος»
 
Το 2011 προσκλήθηκε στην Γεωργία του Καυκάσου, να τραγουδήσει στο ετήσιο γκαλά για την Πρωτεύουσά της, Τιφλίδα, όπου και σε επίσημη τελετή από το Δήμαρχο, αναγορεύτηκε Επίτιμη Πολίτις της. Δυο τρία χρόνια αργότερα, προσκλήθηκε στη Μόσχα, όπου και έλαβε μέρος στην επέτειο για τα 25 χρόνια του Ελληνορωσικού συνδέσμου, όπου και τραγούδησε ελληνικά και ρώσικα τραγούδια.
 
Πριν έξι εφτά χρόνια, επέστρεψε, σε αυστηρά επιλεγμένες όσο και αρκετά σπάνιες περιπτώσεις, στο τραγούδι, με ατομικά ρεσιτάλ και τραγουδώντας τραγούδια από όλον τον κόσμο.


.

Δείτε αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή