China woman : βάλσαμο για τη κυριακάτικη μιζέρια η εμφάνιση της στο Fix Factory of sound. Πήγαμε, είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε…

438 Views
China woman : βάλσαμο για τη κυριακάτικη μιζέρια η εμφάνιση της στο Fix Factory of sound. Πήγαμε, είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε… China woman : βάλσαμο για τη κυριακάτικη μιζέρια η εμφάνιση της στο Fix Factory of sound. Πήγαμε, είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε…

China woman : βάλσαμο για τη κυριακάτικη μιζέρια η εμφάνιση της στο Fix Factory of sound.

Πήγαμε, είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε

Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο μελωδική συνοδεία για τα κυριακάτικα καταθλιπτικά βράδια από την βραχνή φωνή της Chinawoman. Έτσι το βράδυ της Κυριακής με ένα ελαφρύ ψιλόβροχο να πέφτει στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το λαιβ της ίδιας στο Fix Factory of sound.
Όταν καταφτάσαμε στο Fix, το support είχε ήδη ξεκινήσει και στη σκηνή βρισκόταν ήδη ο συνεργάτης της Tim Isherwood, που με κλειστά τα μάτια έπαιζε την ηλεκτρονική του μουσική και σιγοτραγουδούσε. Το κοινό είχε αραδιαστεί οκλαδόν κάτω από τη σκηνή και πότε τον παρατηρούσε πότε ψιθύριζε και αντάλλαζε νέα μέχρι να βγει η πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Δυστυχώς το Fix, δεν ήταν όσο γεμάτο το περιμέναμε, μπορεί να έφταιγε η ψαγμένη μουσικός , το κυριακάτικο βράδυ ή το ακριβό εισιτήριο. Όσοι όμως κατέφεραν να παραβρεθούν σίγουρα μαγεύτηκαν από τους θλιμμένους ρυθμούς και τη βραχνή φωνή της Chinawoman.
Στις 22:30 ακριβώς ( όπως έλεγε και στο πρόγραμμα) η Michelle Gurevich βγήκε στη σκηνή τυλιγμένη σε μπλε φώτα και καπνούς τραγουδώντας το “To be with others”. Συνέχισε το πρόγραμμα της εναλλάσσοντας τραγούδια από όλους τους δίσκους της, πότε θλιμμένα, αργά και μακρόσυρτα που σε κάνουν να θέλεις να κλάψεις και πότε πιο ρυθμικά και upbeat, καθηλώνοντας το κοινό στα καθίσματα του. Σαν ένας μαγικός αυλητής, σαν μια δασκάλα που μίλαγε σε μαθητούδια, η Chinawoman, τραγουδούσε όρθια στη σκηνή ενώ το κοινό της καθόταν κατάχαμα και την κοίταγε μαγεμένο. Και ναι σε μια τέτοια συναυλία, με την συγκεκριμένη μουσική, αυτή ακριβώς είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά του πιστού κοινού που αγαπά την καλλιτέχνιδα.
 
Η φωνή της Chinawoman από κοντά ηχεί πιο γλυκά και μελωδικά, ενώ διάχυτη είναι η έντονη αλλά υπόγεια σεξουαλικότητα της στη σκηνή, που εμπνέει και τους στίχους των τραγουδιών της. Εκτός από πιο γλυκιά φωνή, η Michelle είναι και πολύ πιο γλυκιά αυτοπροσώπως. Έπαιξε με το κοινό, μέσα σε άβολους διαλόγους και ερωτήσεις, βασιλεύοντας στην αμηχανία που μας δημιουργούσε με πονηρά χαμόγελα, ενώ λίγο αργότερα  μας αποσπούσε με τα καταθλιπτικά της τραγούδια.
Φυσικά έκλεισε με τα παλιά και αγαπημένα στο κοινό τραγούδια Russian Ballerina και Party Girl, ξεσηκώνοντας το κοινό που εν τέλει σηκώθηκε για να τη χειροκροτήσει. Στη συνέχεια ξαναβγήκε στη σκηνή για να μας χαρίσει ένα τραγούδι στα ρώσικα, ενώ αγκαλιάστηκε με όλους τους συνεργάτες της για να τους χειροκροτήσουμε όλους μαζί, δείχνοντας μας πως η μουσική της είναι μια ομαδική δουλεία.
Εν τέλει η συναυλία της Chinawoman, της καναδής με την ιδιαίτερη βραχνή φωνή, ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε ήρεμη και κατατονική, πολύ σέξι, λίγο άβολη αλλά σίγουρα καθηλωτική, ένα πραγματικό βάλσαμο για το κυριακάτικο βράδυ και ίσως η ιδανικότερη κυριακάτικη έξοδος.


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αποστολία Γκούτη: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
Αποστολία Γκούτη: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
με 0 Σχόλια 2265 Views

Έχει προταθεί για τον ρόλο της στην παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του ρεμπέτικου» του Παναγιώτη Μεντή στο Θέατρο Σοφούλη.Γράφει η Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη