Τετάρτη 7 Μαΐου
Ένας από τους κορυφαίους πιανίστες του κόσμου που θεωρείται μια μουσική ιδιοφυΐα καθώς έχει την ικανότητα να συνδυάζει την εκπληκτική δεξιοτεχνία του με μια βαθιά εκφραστική μουσικότητα. Έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσκαλώντας το κοινό της πόλης σε ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ.
Ο Arcadi Volodos, που γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1972, έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες δίνοντας ρεσιτάλ και συμπράττοντας με τα πιο γνωστά ορχηστρικά σύνολα όπως τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου,την ορχήστρα Philharmonia του Λονδίνου και τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων όπως οι Myung-Whun Chung, Lorin Maazel, Valery Gergiev και James Levine. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα διεθνή σημείο αναφοράς για την κλασική μουσική εδώ και είκοσι χρόνια, χάρη στο ταλέντο του και την δημιουργικότητα του ως καλλιτέχνης, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως ένας ασύγκριτος ποιητής των πλήκτρων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ Μέρος
Franz Schubert: Six moments musicaux D. 780, έργο 94
Franz Schubert / Franz Liszt: Litaney
Διασκευή του τραγουδιού Litanei (Auf das Fest Aller Seelen) από τη συλλογή τραγουδιών Geistliche Lieder D. 343/ Liszt, S. 562
Der Müller und der Bach, αρ. 19. Διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού από τη συλλογή 20 τραγουδιών Dieschöne Müllerin, D. 795 / F. Liszt: S. 565, αρ. 2
Β’ Μέρος
Franz Schubert: Σονάτα σε λα μείζονα, D. 959
Τετάρτη 7 Μαΐου 2025- 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Εισιτήρια από 15€