54α Δημήτρια
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 - 21:00 Ροτόντα
LACHRIMAELYRAE (Επτά Δάκρυα)
Ο πάντα συγκινητικός ήχος της λύρας του Σωκράτη Σινόπουλου συνδυάζεται για πρώτη φορά με τις βιόλες ντα γκάμπα και τον επιβλητικό ήχο του γαλλικού συγκροτήματος παλαιάς μουσικής L’ Acheron.
.
Οι πέντε μουσικοί διηγούνται την καθαρτική ιστορία της μεταμόρφωσης από το σκοτάδι στο φως, της μετάβασης από τον θρήνο στη γιορτή, έτσι όπως αποτυπώνεται στο έργο Lachrimaeή «Επτά Δάκρυα» του σπουδαίου Άγγλου συνθέτη του 16ου αιώνα John Dowland.
.
Ο Σωκράτης Σινόπουλος, με τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας του, αναλαμβάνει με τη λύρα του τον ρόλο της πρώτης φωνής στο πεντάφωνο έργο του Dowland. Ο συνδυασμός της κωνσταντινουπολίτικης λύρας και της βιόλας ντα γκάμπα έρχεται να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό τους ως όργανα που εκφράζουν κατ’ εξοχήν τη μελαγχολία και τη νοσταλγία.
Τιμή
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα
(Τρίτη) 21:00
Τοποθεσία
Ροτόντα Πλ. Αγίου Γεωργίου Ροτόντα 5 Τηλ.: 2310 968. 860
Δείτε το πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων εδώ