Συναυλίες το αντίδοτο σου για τη ζέστη! Μουσικές προτάσεις εξόδου 8-14/7/2019.

3034 Views
Συναυλίες το αντίδοτο σου για τη ζέστη! Μουσικές προτάσεις εξόδου 8-14/7/2019. Συναυλίες το αντίδοτο σου για τη ζέστη! Μουσικές προτάσεις εξόδου 8-14/7/2019.

 
Προτείνει η Βένια Αδαμάκου.
 
Μια κουραστική μέρα στη δουλειά τελείωσε και ονειρεύεσαι το κλιματιστικό και τον καναπέ σου; Και γιατί να σέρνεσαι στο σπίτι σου μέχρι να σε πάρει ο ύπνος, όταν φρόντισα να σου βρω τις καλύτερες συναυλίες της εβδομάδας; Πάρε τηλέφωνο την παρέα και ξεκίνα τις εξόδους!
 
Tη Δευτέρα διάλεξε βαλκανική μουσική ή και ρέγκε ποπ!
Drom είναι ο δρόμος στη γλώσσα των Ρομά. dRom είναι και το μουσικό όχημα του Θάνου Σταυρίδη με το οποίο ταξιδεύει τα 4 τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια κι όχι μόνο. Οι dRom ειναι μια μπάντα που λατρεύει το ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο.
Αντλεί ήχους κι αρώματα από τις μελωδίες των τσιγγάνων του χθες και τις παντρεύει με τ' αρώματα των Βαλκανίων και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Πάνω σε ξέφρενους ρυθμούς αυτοσχεδιάζει με κέφι κι ενέργεια χαράζοντας μια διαδρομή που ξεκινά από την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Βελιγράδι και φτάνει στο Βουκουρέστι. Μουσικές γνώριμες αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του Θάνου Σταυρίδη από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο “με μια βαλίτσα όνειρα”. Στο ταξίδι τους το κλαρίνο, το σαξόφωνο, το ακορντεόν, οι κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα ξεσηκώνουν και δαιμονίζουν τα πνεύματα. Να είσαι στην Ταράτσα ΕΣΗΕΜΘ (Στρατηγού Καλάρη 5, περιοχή Λευκός Πύργος) στις 21:00. Είσοδος 6 ευρώ.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Επίσης, στην πιο Ανατρεπτική και -ίσως- την καλύτερη μουσική συνάντηση της χρονιάς, ο Αντώνης Ρέμος υποδέχεται τους UB40.Το πιο πετυχημένο Reggae Pop συγκρότημα στον κόσμο και ο “δικός μας” κορυφαίος Αντώνης Ρέμος!Οι UB40, το κορυφαίο -εδώ και 4 δεκαετίες- Reggae Pop συγκρότημα στον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα να μας ταξιδέψει στο μαγικό μουσικό του σύμπαν, με ρυθμούς reggae & global pop και να μας κάνει να θυμηθούμε παλιές και νεότερες παγκόσμιες επιτυχίες, όπως το “Red Red Wine”, το “Here I Am”.Ο «δικός μας» Αντώνης Ρέμος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές, έρχεται σε αυτή την μουσική συνάντηση, να μας συνεπάρει και πάλι, με τις δεκάδες επιτυχίες του και να μας θυμίσει για μια ακόμη φορά, τον λόγο για τον οποίον βρίσκεται αδιάλειπτα στην κορυφή των Charts εδώ και 3 δεκαετίες. Θα τους ακούσεις στο Θέατρο Γης στις 21:30. Είσοδος 30 ευρώ.
 
Την Τρίτη έχει όπερα και τζαζ!
Την όπερα DON GIOVANNI του W.A.Mozart θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης σε συναυλιακή μορφή, από το Opera Ensemble της VoicePortal Vocal Academy. Έρωτας, κρασί, θάνατος, απιστία, δικαιοσύνη. Ένα σύμπλεγμα από συναισθήματα και συναρπαστικά γεγονότα συνθέτουν την αριστουργηματική όπερα του W.A.Mozart, που ήταν και το μεγαλούργημά του.
Μουσική που προκαλεί δέος και χαρακτήρες που βασανίζονται από το πεπρωμένο τους, σε ένα περιβάλλον τραγικό και συνάμα κωμικό. Όλα αυτά, σε μια φρέσκια εκτέλεση από νέους ανερχομενους και επαγγελματιες λυρικούς τραγουδιστες της Θεσσαλονίκης, που απαρτίζουν το Opera Ensemble της VoicePortal Vocal Academy. Τους καλλιτέχνες του συνόλου θα διευθύνει η ανερχόμενη μαέστρος Άννα Μπαξέ, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει ο ταλαντούχος Φοίβος Φίλκας. Παράλληλα, η εκτέλεση θα πλαισιωθεί αισθητικά από προβολή με πίνακες που συλλαμβάνουν το συναίσθημα του κάθε δραματουργικού γεγονότος, καθώς και από κείμενο που θα επεξηγεί την πλοκή και θα κρατάει το κοινό μέσα στη δράση του έργου. Θα τους απολαύσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφ. Στρατού 2A) στις 21:00. Είσοδος; Ελεύθερη!

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Διαφορετικά, ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της jazz και του πιάνου με την Μουσική του Πάθους από τους Vienna MET trio θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου.Μια συναυλία που ξεχειλίζει από μελωδίες αλλά και άκρως δεξιοτεχνικά έργα που άφησαν εποχή. Ο πολυβραβευμένος και διεθνούς απήχησης σολίστ του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος με δύο απο τους επιφανέστερους Ευρωπαίους σολίστ, την βιολονίστα Edua Zadory κονσερτίνο στην Vienna Chamber Orchestra και την πιανίστα Maria Radutu σολίστ της Συμφωνικής της Βιέννης θα μας μεταφέρουν στον μαγευτικό κόσμο της jazz και του tango. Μαζί τους η σοπράνο Ματίνα Βελιμαχίτη και ο νεαρός ταλαντούχος βιολονίστας Ανδρέας Κερκέζος. Οι καταξιωμένοι αυτοί μουσικοί συμπράττουν και θα μας παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη πάθος και ένταση, που φέρνει κοντά την ρομαντική μουσική του Pablo Sarasate με τους jazz αυτοσχεδιασμούς του Pedro Iturralde και τους φλογερούς ρυθμούς των αργεντίνικων tango του Piazzolla. Θα τους βρεις στο Εσωτερική αυλή του Επταπυργίου στις 21:30. Είσοδος από 8 ευρώ.
 
Την Τετάρτη προτίμησε ροκ ή ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο!
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για μια μοναδική συναυλία. Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης μετράει «κοντά μισό αιώνα» πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες. Θρυλική αναμένεται να είναι και αυτή στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με τον Βασίλη να μας τραγουδάει, πέρα από μια επιλογή από τα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, και κομμάτια και από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε».
Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει το μοναδικό του στίγμα, ο Βασίλης βρίσκει την ευκαιρία να μας «μιλήσει» για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο. Είναι η ευκαιρία μας να ακούσουμε τον δικό μας Βασίλη, με την τρυφερή ροκ φωνή και την ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία που έχει σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του και να ταξιδέψουμε μαζί του σε άλλους μακρινούς μουσικούς προορισμούς. Θα τον ακούσεις στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25 27) στις 21:30. Είσοδος από 12 ευρώ.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Αλλιώς, η χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι, ο καταξιωμένος συνθέτης Νίκος Κυπουργός, και η Ορχήστρα των Κυκλάδων παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ.Οι ευφάνταστες μελωδίες του Νίκου Κυπουργού, ερμηνευμένες από την 15μελή Ορχήστρα του,
θα πλεχθούν αρμονικά με τις φωνές των 50 ΣυνΩΔΗπόρων, ταξιδεύοντας τους τυχερούς ακροατές πίσω στο χρόνο, μέσα από ένα υπέροχο, ποιοτικό μουσικό μονοπάτι…και όλα αυτά υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού! Στο πιάνο ο μαέστρος της χορωδίας και δεξιοτέχνης πιανίστας ΓιάννηςΚανάκης. Να είσαι στο Βασιλικό Θέατρο (30ης Οκτωβρίου 2) στις 21:00. Είσοδος 10 ευρώ.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Πέμπτη απόλαυσε το ξετύλιγμα μιας μουσικής ιστορίας!
Η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, που δεν μπόρεσε να γίνει λόγω καιρικών συνθηκών, θα επαναληφθεί. Στη «Γαλάζια Λίμνη» του, μας προσκαλεί να πάμε «βόλτα» ο Μάριος Φραγκούλης και οι συνεργάτες του.
Ο Μάριος θα παρουσιάσει τραγούδια από την «Γαλάζια Λίμνη» το νέο του cd, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το τεράστιο ρεπερτόριό του, ελληνικό και ξένο, φτιάχνοντας μια ιστορία με κινηματογραφική πλοκή που θα σας συναρπάσει. Μαζί του η Μυρτώ Βασιλείου. Θα τον απολαύσεις στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη) στις 21:30. Είσοδος από 15 ευρώ.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Παρασκευή θα βρεις μια ξεχωριστή όπερα!
Κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου αποτελεί το αριστούργημα του Pietro Mascagni Cavalleria Rusticana, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, που θα παρουσιαστεί για πέντε παραστάσεις.Πρόκειται για μια συναρπαστική θεματικά Όπερα, που γοητεύει ακόμα και σήμερα το κοινό με τον ρεαλισμό της και τα δυνατά συναισθήματα που γεννάει.Η τραγική ιστορία της Σαντούτσα και του Τουρίντου ξεδιπλώνεται σε ένα χωριό της Σικελίας. Μια κλειστή κοινωνία που την χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις, ο θρησκευτικός πουριτανισμός και οδηγεί τελικά τους πρωταγωνιστές σε συγκρούσεις και αδιέξοδα.Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει η καλλιτεχνική της Διευθύντρια Ζωή Τσόκανου. Να είσαι στο Θέατρο Επταπυργίου στις 21:30. Είσοδος από 18 ευρώ.
 
Το Σαββατοκύριακο άκουσε από τζαζ μέχρι σάλσα!
Tο Σάββατο,μια μεγάλη μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης κατά σειρά συναυλίας του Jazz on the Hill, ο λόφος της Σάνης
θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για έναν θρύλο της τζαζ, τον σαξοφωνίστα Charles Lloyd, τους εξαιρετικούς μουσικούς του Sky Trio, Reuben Rogers στο μπάσο και Eric Harland στα drums, και τους αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες Μαρία Φαραντούρη, Τάκη Φαραντζή και Σωκράτη Σινόπουλο. Θα τους ακούσεις στον Λόφο της Σάνης στις 21:00. Είσοδος από 20 ευρώ.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Κυριακή,το καθιερωμένο salsa party επιστρέφει, για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε παρέα! Salsa, bachata, merengue, kizomba, rueda de casino και ομαδικές χορογραφίες υπό τις μουσικές επιλογές του Dj Alex G! Κέφι, χορός, μουσική και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης! Να είσαι στο Ξαρχάκος Coffee & Drinks (πάρκο ΧΑΝΘ) στις 21:30.  
 
Έτσι ολοκληρώνονται και οι προτάσεις αυτής της εβδομάδας. Σου εύχομαι καλή διασκέδαση και να περάσεις υπέροχα όπου κι αν επιλέξεις τελικά να πας. Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα με νέες καλοκαιρινές μουσικές εκδηλώσεις!
 
Τα λέμε!
 .
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, κλικ εδώ.
-ΝΕΟ Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2019: πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες, κλικ εδώ.
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Εργάζομαι ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λατρεύω τη μουσική! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» κάθε μήνα θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης και θα γνωρίζουμε νέους καλλιτέχνες. Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε στο μέιλ: veniaadamakou@outlook.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κωνσταντίνος Αβράμης: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
Κωνσταντίνος Αβράμης: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
με 0 Σχόλια 2392 Views

Έχει προταθεί για τη συγγραφική βάση του έργου «Noigandres, Ιστορίες σεξισμένης παιδικότητας» από την Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση στον Πολυχώρο Ένεκεν. Συνέντευξη στη Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα


 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη