Ποιοί συμμετέχουν στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Θέρμης στο Δημοτικό θέατρο. Είσοδος ελεύθερη.

870 Views
Ποιοί συμμετέχουν στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Θέρμης στο Δημοτικό θέατρο. Είσοδος ελεύθερη. Ποιοί συμμετέχουν στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Θέρμης στο Δημοτικό θέατρο. Είσοδος ελεύθερη.

12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θέρμης στο Δημοτικό θέατρο. Οι συμμετοχές.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014
Είσοδος ελεύθερη | Ώρα έναρξης 20.00
Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης με οδηγό της την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι, οργανώνει για μια ακόμη φορά ένα χορωδιακό φεστιβάλ γεμάτο τραγούδια από υπέροχες χορωδίες.
Μαέστρος της Χορωδίας  η κ. Ελευθερία Μεταξά -Αρμοδώρου
Συμμετέχουν:

-ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Π.Σ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ»
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «DE PROFUNDIS»
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Π.Σ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ‘ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ’’
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ιερισσός είναι ο τόπος, η περιοχή όπου οι κάτοικοί θεωρούσαν ανέκαθεν τη διασκέδαση σαν ευκαιρία για τραγούδι. Είναι μια παράδοση που έρχεται από πολύ μακριά στο χρόνο.
Έτσι όταν δόθηκε η ευκαιρία δημιουργήθηκε η «Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού ο Κλειγένης» που είναι η συνέχεια και ο εμπλουτισμός της «Ιστορικής Παραδοσιακής Χορωδίας της Ιερισσού» που τραγούδησε για πρώτη φορά το 1960. Υπάρχουν χορωδοί που τραγουδούν για σχεδόν 60 χρόνια.
Σαν μέλος της γνωστής στην Ελλάδα «Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου» κατόρθωσε, μέσα στο χρονικό διάστημα (2003-2011), να λάβει μέρος σε πλήθος συναυλιών - σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως: ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ(4 συναυλίες), ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ(13 συναυλίες), ΠΕΤΡΟ ΓΑΙΤΑΝΟ(2 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ) , ΛΙΝΟ ΚΟΚΚΟΤΟ(2 συναυλίες), ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟ(3 συναυλίες), ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΛΗ(2συναυλίες), ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ(2 συναυλίες), ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ (10 συναυλίες), τη ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ BURGAS ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Συμμετείχε σε πάρα πολλά χορωδιακά φεστιβάλ (πάνω από 70) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία ,Κύπρο,….)
Το καλοκαίρι του 2011 μαζί με την Συμφωνική Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς , της χορωδίες του Δήμου Βόλβης και τη Νέα χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς παρουσίασαν το ‘’ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ’’ των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη σε τρείς συναυλίες με σολίστ το ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΩΤΗΡΟΥΔΗ και αφηγητή τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΤΙΝΟ    .   
Αποτελείται από σχεδόν 50 ερασιτέχνες χορωδούς που επιλέγηκαν μετά από ακρόαση, από τον Μαέστρο της χορωδίας κ. Καραμάνη Σταύρο και είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.
 
Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
Η Μικτή Χορωδία τού Πολιτιστικού Κέντρου τού Δήμου Θέρμης ιδρύθηκε τό 1998.
Μέ γνώμονα τήν προσφορά καί τήν αγάπη γιά τόν πολιτισμό καί τό χορωδιακό τραγούδι.
Η τοπική κοινωνία καί η αμέριστη συμπαράσταση τής Δημοτικής αρχής, ανέδειξαν σύντομα ένα αξιόλογο σύνολο, μέ πλούσιο ρεπερτόριό και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά φεστιβάλ σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο (Ιταλία’01, Βουλγαρία’05, Γερμανία’06).
Τα τελευταία χρόνια παρουσίασε διάφορα αφιερώματα σε κοινές εμφανίσεις μαζί με τη μικτή χορωδία Δήμου Καλαμαριάς που είναι επίσης μια αξιόλογη χορωδία. 
Από τον Νοέμβριο του 2013 η χορωδία έχει νέο μαέστρο την Ελευθερία Μεταξά, αυξήθηκε σε αριθμό μελών(48 χορωδούς) και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών στο Μπαλτσίκ της Βουλγαρίας τον Ιούνιο του 2014.
 
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
Η χορωδία των Ταγαράδων συγκροτήθηκε το 2004 ως γυναικείο σύνολο και το 2006 έγινε μικτή χορωδία. Παίρνει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του δήμου Θέρμης και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ χορωδιών σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Κόνιτσα, Νάξο και άλλες.
Το 2009 η χορωδία ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να τραγουδήσει για την ελληνική ομογένεια.
Τον Ιούνιο του 2013 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών στο Μπαλτσίκ της Βουλγαρίας, το οποίο φέτος έλαβε την τιμητική διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ των Βαλκανίων.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ελληνικά τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια σε χορωδιακές διασκευές.
Από το 2013 ανέλαβε τη χορωδία ως μαέστρος η Ελευθερία Μεταξά-Αρμοδώρου η οποία διδάσκει και συνοδεύει στο πιάνο.
 
 
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ
Το Κέντρο Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία & ευθύνη την πολιτιστική άνθιση της περιοχής αποφάσισε το 2000 την ίδρυση χορωδίας.
Σκοπός της η ανάπτυξη, η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και φορέων αλλά και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το 2006 ανασυντάχθηκε η χορωδία και έγινε πολυφωνική.
Σήμερα η μικτή χορωδία‚ ανανεωμένη αποτελείται από 35χορωδούς που πλαισιώνουν τις περισσότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ν. Ραιδεστός και ο Δήμος Θέρμης.
Με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά Φεστιβάλ‚ σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.
Μερικές από τις πιο σημαντικές συμμετοχές το 2008 στην Αράχοβα, το 2009 στη Γερμανία, 2010 στις Φέρρες, το 2010 στη Σκιάθο και το 2011 στη Χαλκιδική.
Τον Ιούνιο του 2012, η χορωδία εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών στο Μπαλτσίκ της Βουλγαρίας, το οποίο φέτος έλαβε την τιμητική διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ των Βαλκανίων.
Στις δραστηριότητες της χορωδίας συγκαταλέγεται και η οργάνωση του θεσμού του ετήσιου χορωδιακού φεστιβάλ Ν. Ραιδεστού «Συντροφιά με τις Νότες».
 
Τη χορωδία διευθύνει από τον Οκτώβριο του 2011 η Ελευθερία Μεταξά-Αρμοδώρου.

 

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ “de profundis”
Η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών ιδρύθηκε το 1959 και έχει ως σκοπό την διαφύλαξη, προώθηση και ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού. Το ρεπερτόριο της χορωδίας καλύπτει όλα τα είδη και τις περιόδους από την αναγέννηση μέχρι τον εικοστό αιώνα.
Η χορωδία έχει κερδίσει συνολικά έξι βραβεία στην Ελλάδα και δύο σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών στην κλασσική μουσική. Καλείται συχνά να συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστρία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία). Εκτός από το a capella και το φολκλορικό ρεπερτόριο , η χορωδία κάθε χρόνο εκτελεί διάφορα έργα με ορχήστρα (J. S. Bach, W. A. Mozart, G. F. Haendel, A.Vivaldi, H.Schutz, F.J.Haydn, T.Dubois, M.A.Charpantier, G. Carissimi, M. Θεοδωράκη, M. Αδάμη, Σ. Μιχαηλίδη, κ. α.).
Το σύνολο έχει συμμετάσχει συχνά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολύμπου και έχει διοργανώσει για πρώτη φορά το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Χορωδιών της Κατερίνης. Έχει επίσης ζωντανές εκτελέσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει στη μουσική του ντοκιμαντέρ “Προμηθέας”.
Το 2002 ύστερα από την αποχώρηση των παλιών μελών της χορωδίας, έγινε μια νέα αρχή. Η διεύθυνση της χορωδίας με το όνομα «de profundis» ανατέθηκε στον Ευθύμιο Μαυρίδη και αποτελείται από περίπου 30 χορωδούς. Το φθινόπωρο του 2005 το σύνολο παρουσίασε ένα επετειακό πρόγραμμα για τα 400 χρόνια από την γέννηση του G.Carissimi σε πόλεις της Ουγγαρίας και της Ελλάδας. Τον Οκτώβριο του 2005 πήρε το Α’ βραβείο στην κατηγορία χορωδίας δωματίου στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών στα Γιαννιτσά. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους ηχογράφησε τον πρώτο ψηφιακό οπτικό δίσκο με το έργο «Χριστός γεννάται». Το Πάσχα του 2006 στο Βερολίνο (στην Kaizer Wilhelms Gedaechtniskirche) και την άνοιξη του 2008 στη Κολωνία, παρουσίασε ένα πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής με εξαιρετική επιτυχία.
Εκτός από τους κλασσικούς που αποτελούν τον κύριο κορμό του ρεπερτορίου του συνόλου, το καλοκαίρι του 2005 (και του 2008) τραγούδησε συνοδεία ορχήστρας και σολίστ με μεγάλη επιτυχία την παραγωγή «τραγουδάμε την ποίηση», ένα αφιέρωμα στους Έλληνες ποιητές που έχουν μελοποιηθεί από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες μας. Το καλοκαίρι του 2006 αντίστοιχα παρουσιάστηκε το «σαν παλιό σινεμά», ένα αφιέρωμα στην μουσική του Ελληνικού κινηματογράφου.
Διεύθυνση χορωδίας : Ευθύμης Μαυρίδης

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη