«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

1195 Views
«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» από την Συμφωνική Ορχήστρα   Δήμου Θεσσαλονίκης «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


Μουσικό Παραμύθι από τη Συμφωνική Ορχήστρα 
Δήμου Θεσσαλονίκης για παιδιά 7 έως 12 ετών

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινάει τη νέα χρονιά με ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά που προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον μια σειρά συναυλιών, για τους μαθητές από 7 έως 12 ετών,  τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023.

Πρόκειται για ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που περιλαμβάνει το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού». Ένα έργο  εμπνευσμένο από το έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 - 1949), που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Στο παραμύθι ο συνθέτης εμφανίζεται στην παιδική του ηλικία.

Η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται από οπτική απεικόνιση (βιντεοπροβολή) ενώ τα μουσικά αποσπάσματα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που ακολουθούν την αφήγηση,  έχουν ως κριτήριο επιλογής τον χρόνο της περιοδικής ενεργητικής ακρόασης και την αποτύπωση – εκπροσώπηση των βασικών μουσικών εποχών όπως το μπαρόκ, η κλασική μουσική, ο ρομαντισμός, ο μουσικός 20ός αιώνας και η εθνική μουσική μας σχολή. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2820 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή