«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

1107 Views
«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» από την Συμφωνική Ορχήστρα   Δήμου Θεσσαλονίκης «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


Μουσικό Παραμύθι από τη Συμφωνική Ορχήστρα 
Δήμου Θεσσαλονίκης για παιδιά 7 έως 12 ετών

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινάει τη νέα χρονιά με ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά που προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον μια σειρά συναυλιών, για τους μαθητές από 7 έως 12 ετών,  τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023.

Πρόκειται για ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που περιλαμβάνει το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού». Ένα έργο  εμπνευσμένο από το έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 - 1949), που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Στο παραμύθι ο συνθέτης εμφανίζεται στην παιδική του ηλικία.

Η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται από οπτική απεικόνιση (βιντεοπροβολή) ενώ τα μουσικά αποσπάσματα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που ακολουθούν την αφήγηση,  έχουν ως κριτήριο επιλογής τον χρόνο της περιοδικής ενεργητικής ακρόασης και την αποτύπωση – εκπροσώπηση των βασικών μουσικών εποχών όπως το μπαρόκ, η κλασική μουσική, ο ρομαντισμός, ο μουσικός 20ός αιώνας και η εθνική μουσική μας σχολή. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2189 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο