In Tempo με τους μυστηριώδεις και δημιουργικούς Fürstenplatz που ζουν στη Γερμανία.

3655 Views
In Tempo με τους μυστηριώδεις και δημιουργικούς Fürstenplatz που ζουν στη Γερμανία. In Tempo με τους μυστηριώδεις και δημιουργικούς Fürstenplatz που ζουν στη Γερμανία.

 

Facebook Instagram

Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

.
Αυτόν τον μήνα στο InTempo φιλοξενούμε τους μυστηριώδεις και δημιουργικούς Fürstenplatz. Πρόκειται για τέσσερις φίλους που ζουν στη Γερμανία, αγαπούν τη μουσική και γράφουν τη δική τους μοναδική ιστορία μέσω των τραγουδιών τους.

-Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς. Πότε δημιουργήθηκε το σχήμα σας;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία δημιουργίας του σχήματός μας. Είμαστε, απλά, τέσσερις φίλοι, ο Αντώνης, ο Τέο, ο Δημήτρης και ο Γιώργος, που γνωριζόμαστε από το μακρινό 1996 (ο Τέο και ο Γιώργος είναι μάλιστα φίλοι από το 1980!). Πάντα παίζαμε μουσική, σκαρώναμε τραγουδάκια, γράφαμε ή ζωγραφίζαμε... ο καθένας μόνος του, όλοι μαζί αλλά και σε κάθε πιθανό συνδυασμό. Κάποια στιγμή είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο.-Το όνομα Fürstenplatz πώς προέκυψε;
Το όνομά μας προέκυψε πράγματι κάποιο μεσημέρι, καθώς περπατούσαμε πάνω στην πλατεία, στο Fürstenplatz (πιθανότατα μετά από κάποιον καφέ). Είχαμε ήδη αποφασίσει ότι το «σκηνικό» της ιστορίας του άλμπουμ μας θα είναι κάποιο καφέ της πλατείας, όνομα για το «σχήμα» μας δεν είχαμε βρει ακόμα. Κάποια στιγμή πετάγεται ο Αντώνης και μας ρωτάει: «Πώς σας φαίνεται το Fürstenplatz;» Καλύτερο όνομα δεν θα μπορούσε να βρεθεί, αφού μια πλατεία συνδέει εδώ και αιώνες τους ανθρώπους και αφού τελικά η πλατεία, το Fürstenplatz, είναι ο κρίκος που συνδέει όλα τα κομμάτια της ιστορίας του άλμπουμ μας!

-Πριν ένα χρόνο περίπου κυκλοφόρησε το ελληνόφωνο άλμπουμ σας. Από που αντλήσατε έμπνευση για τη δημιουργία του;  
Από την καθημερινότητά μας, τους ανθρώπους γύρω μας (γνωστούς και αγνώστους), από τις ατελείωτες ώρες που έχουμε περάσει μαζίσε καφέ και μπυραρίες, από την αγάπη μας για ό,τι κάνουμε, τον έρωτα και... από μία αδυναμία που έχουμε για τις σερβιτόρες και το υπέροχο επάγγελμά τους.


-Όλα τα κομμάτια σας συνδέονται και σε συνδυασμό με σκίτσα, κείμενα και αφηγήσεις δημιουργούν ένα ιδιαίτερο παζλ. Ήταν εύκολο να δημιουργηθούν όλες αυτές οι συνδέσεις;
Πολύ εύκολο! Η πραγματοποίηση όμως και η ολοκλήρωση μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα ήτανε θέμα αρκετής δουλειάς, με κάθε λογής δυσκολίες να εμφανίζονται συνέχεια. Ευτυχώς μας έκανε πολύ κέφι. Τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξε το ότι μας βοήθησαν πάρα πολύ φίλοι και συγγενείς με το ταλέντο, την έμπνευση και την υπομονή τουςκαι δεν δίστασαν στιγμή να θυσιάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα!

-Στην ιστοσελίδα σας έχετε δημιουργήσει έναν μικρόκοσμο μέσω του οποίου περνάτε μηνύματα. Πώς αποφασίσατε να τα φτιάξετε όλα αυτά;
Ο στόχος μας ήτανε εξαρχής να κάνουμε να χαμογελάσει, όποιον τύχει να μας ακούσει (δει, διαβάσει...), να περάσει καλά, να μπει για λίγο στον μικρόκοσμο της πλατείας, να ξεχάσει για λίγο την καθημερινότητά του ή να δει την καθημερινότητά του με άλλο μάτι.Θελήσαμε, κατά κάποιον τρόπο, να συνεχίσουμε την ιστορία του άλμπουμ μας και στην ιστοσελίδα μας, αφού είχαμε αρκετό επιπλέον υλικό (τραγούδια, σκίτσα, κείμενα, φωτογραφίες...). Έτσι όπως βάζει κάποιος το βράδυ να δει μια ταινία, έτσι μπορεί να βάλει να ακούσει και το άλμπουμ και τα τραγούδια μας, να διαβάσει τους στίχους και τα κείμενα, να ακούσει τις αφηγήσεις και να δει τα σκίτσα. Να περιπλανηθεί στην ιστοσελίδα μας και να ανακαλύψει άπειρες λεπτομέρειες, οι οποίες όλες συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν αυτόν τον μικρόκοσμο.

-Τα τραγούδια σας έχουν έναν αρκετά αισιόδοξο ρυθμό. Γράφετε οι ίδιοι τη μουσική και τους στίχους;
Τη μουσική και τους στίχους τα γράφουμε εμείς. Το τελικό αποτέλεσμα φέρει όμως και τη σφραγίδα των
πολυάριθμων φίλων, που με τη δουλειά και το ταλέντο τους ομορφαίνουν τα τραγούδια μας!


-Δέχεστε την κριτική; Υπήρξε αρνητική κριτική που να σας βοήθησε να βελτιωθείτε;
Κάθε κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη (αρκεί να μην είναι κακοπροαίρετη)!Ειδικά εάν η κριτική γίνει και στο σωστό χρονικό σημείο, μπορείς να αποφύγεις πολλά λάθη!Η αλήθεια πάντως είναι πως τα σχόλια που δεχόμαστε είναι κατά κύριο λόγο θετικά. Είμαστε τυχεροί που έχει φτάσει η δουλειά μας στα αυτιά καλοπροαίρετων ανθρώπων και μας ενθαρρύνουν!

-Σας έχουν βοηθήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προωθήσετε τη δουλειά σας στο ευρύ κοινό;
Τι θα πει «ευρύ κοινό»; Εμείς χαιρόμαστε για τον κάθε έναν που μας ανακαλύπτει! Σχεδόν μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπόρεσε να φτάσει το άλμπουμ μας και στα αυτιά κάποιων ανθρώπων που δεν είναι κοντινοί μας φίλοι ή συγγενείς. Και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνήσαμε και ήρθαμε σε επαφή με άλλους μουσικούς, με ραδιοφωνικούς παραγωγούς, με ανθρώπους που ασχολούνται με τα πολιτιστικά καθώς και με πολλούς ανθρώπους που απλά τους αρέσει η μουσική. Ο καθένας βοηθάει όπως μπορεί...

-Πώς είναι η ζωή στη Γερμανία; Έχετε εντοπίσει διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα στον καλλιτεχνικό χώρο;
Δεν κινηθήκαμε ποτέ στον «καλλιτεχνικό χώρο»... Ούτε στην Ελλάδα ούτε εδώ στη Γερμανία και έτσι δεν γνωρίζουμε ομοιότητες ή διαφορές.

-Γιατί να έρθει το κοινό σε μια ζωντανή σας εμφάνιση;
Ζωντανές εμφανίσεις δεν κάνουμε. Δεν είμαστε ένα μουσικό συγκρότημα με την κλασική του έννοια. Είμαστε τέσσερις φίλοι που τους αρέσει να φτιάχνουν και να διηγούνται απλές, καθημερινές ιστορίες μέσα από τραγούδια, αφηγήσεις, σκίτσα και κείμενα, τις οποίες μπορεί να ακούσει κανείς στο σπίτι του (μόνος ή με φίλους), στο αυτοκίνητο, στο ποδήλατο, στο λεωφορείο ή στο τρένο, στον δρόμο, στη δουλειά, στο καφέ, στην παραλία, στο βουνό... Ιδιαιτέρως τα τραγούδια μας ενδείκνυνται τόσο για την άνοιξη και το καλοκαίρι όσο και για το φθινόπωρο και τον χειμώνα!

-Ποια θα είναι τα επόμενα σας βήματα; Πού στοχεύετε;
Όποτε έχουμε χρόνο να βρισκόμαστε, να γράφουμε μουσικές, στίχους, τραγούδια, κείμενα και να ζωγραφίζουμε! Να πλάθουμε ιστοριούλες...

-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Προσοχή! Το φως στο τέλος του τούνελ μπορεί να είναι και τρένο!

-Ευχαριστούμε!

 .

.

 Fürstenplatz: Facebook - YouTube - Website

 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media

      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Εργάζομαι ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λατρεύω τη μουσική! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης! Επίσης, θα γνωρίζουμενέους καλλιτέχνες και θα συνομιλούμε μαζί τους στις στήλες μου «InTempo»και «ΙnTempoThess». Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης: veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή