3 Σονάτες για Βιολί & Πιάνο στο ΚΩΘ

563 Views
3 Σονάτες για Βιολί & Πιάνο στο ΚΩΘ 3 Σονάτες για Βιολί & Πιάνο στο ΚΩΘ

 




Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, ώρα 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Φράγκων 15, υποδεχόμαστε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Φραντς Σεστάνι (βιολί) και Μαρία Μυλαράκη (πιάνο) σε 3 Σονάτες για Βιολί & Πιάνο του Ludwigvan Beethoven.
 
O Franc Shestani γεννήθηκε στην Σκόντρα της Αλβανίας το 1967. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στο μουσικό σχολείο “Prenk Jakova”. Συνέχισε τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων με καθηγήτρια την Fatbardha Denizi, και αποφοίτησε από την τάξη της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της αλβανικής πρωτεύουσας με δίπλωμα το 1989. Από το 1991-92 ήταν Α΄ Κορυφαίος στην Λυρική Σκηνή των Τιράνων. Υπήρξε μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων των Τιράνων, με το οποίο παρακολούθησε masterclass στο φεστιβάλ μουσικής δωματίου Orlando της Ολλανδίας με καθηγητή τον Piero Farulli. Επίσης έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό στο Εβιάν της Γαλλίας, όπου κατέκτησε το Ειδικό Βραβείο. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και το 1993 έγινε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων, όπου κατέχει θέση Α΄ Κορυφαίου. Έχει συνεργαστεί με τους Μ. Χατζηδάκη, Δ. Τουφεξή, Μ. Λογιάδη, Γ. Χατζηνίκο, Γ. Κουρουπό, Θ. Αντωνίου, Κ. Κοτσιώλη, Ν. Κυπουργό και Ν. Αθηναίο. Από το 1993 είναι μέλος του Alberg-Quartet, ενώ υπήρξε μέλος του συνόλου «Σκαλκώτα», του Κουαρτέτου Εγχόρδων της Ορχήστρας των Χρωμάτων, του +Kinisis Quartet και της Ορχήστρας Εγχόρδων Academica Αθηνών. Το 2010 υπήρξε συνιδρυτής και παραμένει υπεύθυνος εγχόρδων της Underground Youth Orchestra. Από το 1994 εργάζεται ως καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας,, ενώ είναι καθηγητής βιολιού στα Ωδεία Αθηνών, Σκαλκώτα, Ευύμνια, Εθνικό (Παράρτημα Χαλανδρίου) και Εν Οργάνοις.
 
H Μαρία Μυλαράκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Κ. Αστεριάδου και πήρε το δίπλωμά της από την τάξη της Α. Τσίτσας-Κούνιο με «Άριστα» παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Ακολούθως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Graz της Αυστρίας (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) με την καθηγήτρια Anna Maria Bodoky-Krause και αποφοίτησε με το 1ο Δίπλωμα και τoν μεταπτυχιακό τίτλο (Magistra der Künste-Master of Arts) με «Άριστα» παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Τον Μάρτιο του 2007 απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της (Magistra der Künste-Master of Arts) στην τάξη Πιάνου-Μουσικής Δωματίου με τον καθηγητή Chia Chou (Trio Parnassus). Είναι εγγεγραμμένη στο διδακτορικό πρόγραμμα. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια των J. & K. Ganev, Κ. & Γ. Πολυζωίδου, Μ. Τιρίμο, Γ. Χατζηνίκο, Μ. Αστεριάδου, Β. Fredriksen, G. Weichert (EPTA), M. Bilson (Hammerklavier), T. Duis, R. Kehrer, R. Bringlof, F. Berner καθώς και στα εργαστήρια σύγχρονης μουσικής “Impuls” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Beat Furrer. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ στην Ελλάδα (πρώτη εμφάνιση σε ηλικία 13 ετών με το 2ο Κοντσέρτο του L. Van Beethoven) και στο εξωτερικό (Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία), καθώς επίσης με το Trio Tritonous (Aυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Ελλάδα). Το 2003 ήταν υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας και το 2004 υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει τιμηθεί με βραβεία η ίδια αλλά και με το Trio Tritonous στην Ελλάδα και σε διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής δωματίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Trio Tritonοus, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε φεστιβάλ και αίθουσες, όπως “Live Music Now-Yehudi Menuhin”, Stefaniensaal Musikverein Graz (Αυστρία), Bludenz Festival, Leopold Museum Wien, Alte Shmiede Wien, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Κακογιάννη, Φεστιβάλ Αρχαίας Κορίνθου, Minoriten Kulturzentrum, Opernhaus Graz κ.α., ενώ έχει ηχογραφήσει με το Trio Tritonοus στο Κρατικό Αυστριακό Ραδιόφωνο (ORF). H ίδια έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε διάφορα σύνολα σύγχρονης μουσικής, όπως για παράδειγμα Ensemble Zeitfluss κ.ά. Έχει εμφανισθεί επανειλημμένα σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα (ΕΡΤ, ORF). Από το 2009 έως το 2012 κατείχε θέση Λέκτορα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη). Από το 2016 διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
LudwigvanBeethoven                                         Σονάτα αρ. 1 σε ρε μείζονα, op. 12/1
(1770 – 1827)                                                              i.   Allegro con brio
     ii. Tema con Variazioni
     iii. Rondo
 
Σονάτα αρ. 4 σε λα ελάσσονα, op. 23
                                                                                         i.   Presto
                                                                                         ii.  Andante scherzoso - piu Allegretto
     iii. Allegro molto
 
Σονάτα αρ. 7 σε ντο ελάσσονα, op. 30/2
                                                                                         i.   Allegro con brio
     ii. Adagio cantabile
     iii. Scherzo
     iv. Finale: Allegro
 
 
Συναυλία Covid Free
 


Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο