12α ΘΒΘ: Η σπουδαία Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου στην Τελετή Απονομής

14622 Views
12α ΘΒΘ: Η σπουδαία Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου στην Τελετή Απονομής 12α ΘΒΘ: Η σπουδαία Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου στην Τελετή Απονομής

12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Ώρα προσέλευσης: 20:15- Ώρα έναρξης: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 
Τα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023 που διοργανώνει ο πολιτιστικός ιστότοπος kulturosupa θα απονεμηθούν την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Αυλαία. Η βραδιά πέρα από βραβεύσεις σε όλες τις κατηγορίες περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα, τιμητικά, ανασκόπηση περιόδου 2023, επώνυμες παρουσίες και εκπλήξεις.
-
-
Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 με την ονομασία Χορωδία Θεσσαλονίκης. Ήταν όραμα της έως και σήμερα μαέστρου της, της Μαίρης Κωνσταντινίδου.
.
Έκτοτε αποτελεί ένα πολιτιστικό επίτευγμα της Θεσσαλονίκης καθώς μέσα στην πάροδο των χρόνων έχει καταφέρει να αποτελεί ένα υψηλού βαθμού επαγγελματικό φωνητικό σύνολο.Η Χορωδία απαρτίζεται κυρίως από σπουδαστές κι αποφοίτους Ανώτερων κι Ανώτατων Μουσικών Σχολών. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει η ίδια η μαέστρος σε συνέντευξή της στην «Κ» για να γίνει κανείς μέλος στη χορωδία χρειάζεται «Μουσικές γνώσεις και αντίληψη». Μέσα από τα 80 περίπου μέλη της έχουν αναδειχθεί πολλοί σολίστ που ακολούθησαν μια σολιστική καριέρα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό ως μονωδοί, μουσικοί, διευθυντές.Οι συνεργασίες της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης εκτείνονται σ’ ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου αλλά και εντός κι εκτός συνόρων. Έχει συμμετάσχει σε αναγεννησιακά, κλασικά, ρομαντικά, θρησκευτικά έργα, σε μιούζικαλ, όπερες, ορατόρια, σύγχρονες συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
.
Είναι άξιο να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 55 μαέστρους, 28 σκηνοθέτες, σε 25 όπερες, 50 ορατόρια που έχουν λάβει χώρα σε σκηνές όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ηρώδειο, σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Σταθεροί συνεργάτες της Χορωδίας, ιδίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Επίσης έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με  την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την Εταιρεία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, τις Ορχήστρες Πράγας, Σόφιας, Κέμνιτς, Βεστφαλίας, Ρουμανίας, Ουαλίας και Άγκυρας. Έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς στην Αθήνα, το Λανγκόλεν Ουαλίας, στη Ρώμη και το Τάμπερετης Φιλανδίας κερδίζοντας πολλά χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια ενώ έχει τιμηθεί και με αυτό της Καλύτερης Ελληνικής Χορωδίας.Πυρήνας όλης αυτής της επιτυχημένης δράσης της Χορωδίας είναι η μαέστρος Μαίρη Κωνσταντινίδου.
.
Μια δυναμική γυναίκα που άφησε την ιατρική για χάρη της μουσικής και στόχος της έγινε η ποιοτική και ομαδική δουλειά προς όφελος της καλλιέργειας των ανθρώπων. Η Μαίρη Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με σπουδές στη Διεύθυνση σε Ελλάδα, Αγγλία και Ουγγαρία. Έχει συνεργαστεί με όλες τις μεγάλες ελληνικές ορχήστρες, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Όπερα Θεσσαλονίκης κι άλλους φορείς. Εμφανίστηκε ως πιανίστα στη Νέα Υόρκη και το Τορόντο σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου, εκπροσώπησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στην Βαρκελώνη και έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα και την ΕΡΤ 3.Έχει διακριθεί με πολλά βραβεία ενώ έχει διευθύνει σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Για χρόνια διηύθυνε τις Χορωδίες Θερμαϊκός, Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια, Μουσικού Κολλεγίου, Νέου Ωδείου, Ωδείου Φ. Νάκας, North College και Κρατικού Ωδείου. Ως προσκεκλημένη Μαέστρος διηύθυνε τις Χορωδίες της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, της Ρόδου, της Σόφιας, Uppsala, του Χορωδιακού Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ και της Θερινής Ακαδημίας της Πράγας. Στην ερώτηση μας γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διεύθυνση φωνητικών συνόλων , μας απάντησε πως ήταν «Η ανάγκη να μοιράζομαι την μουσική δημιουργία και η βαθιά επιρροή από το τραγούδι, με το συναίσθημα και την ενέργεια που παράγει αυτό, τόσο μεμονωμένα όσο και ομαδικά»Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης είναι πλέον ένα σήμα κατατεθέν για την πόλη μας στον πολιτιστικό και μουσικό χώρο. Η Μαίρη Κωνσταντινίδου μέσα από τη σκληρή δουλειά της, το όραμα και την αγάπη της για τη μουσική έχτισε ένα από τα κορυφαία πολυφωνικά μουσικά σύνολα στη χώρα.
 
Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου θα καλύψει μουσικά τη Τελετή Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης. Τους ευχαριστούμε.


Κείμενο: Μαρία Γρηγοριάδου.
Φωτογραφίες Μαέστρου: Ειρήνη Μπαιρακτάρη,  Ηλίας Οικονόμου (Studio Μπαιρακτάρη, Π. Τσαλδάρη 8, Νεάπολη Τηλ: 231 061 1979)
Χρήσιμες δημοσιεύσεις για τη βραδιά, αναλυτικά κλικ στα μπλε:
-Στο θέατρο Αυλαία την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 η 12η Τελετή Απονομής (1ο Δελτίο Τύπου)
-Η ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει τα 12α ΘΒΘ 
-Τα ΘΒΘ τιμούν το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Καλαμαριάς με το τιμητικό βραβείο Ερασιτεχνικής Ομάδας 2023
-Πρόσκληση προς θεατρόφιλους. Απονείμετε τα Βραβεία Κοινού στη Τελετή Απονομής
-Η Μαέστρος Μαίρη Κωνσταντινίδου διευθύνει την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης στη Τελετή Απονομής Βραβείων 
Live η Τελετή Απονομής Βραβείων από το GRD Radio με όλο το προσκήνιο και παρασκήνιο.
-Δείτε όλες τις Υποψηφιότητες (Κριτικής Επιτροπής & Κοινού) σε 17 βίντεο.
-Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
-Τον μεγάλο θεατράνθρωπο Κώστα Τσιάνο τιμούν τα ΘΒΘ
-Η Αφίσα των 12ων ΘΒΘ 2023
-Συνεντεύξεις: Καλλιόπη ΕυαγγελίδουΜαίρη Κωνσταντινίδου, Ελευθερία Τέτουλα.
-Γνωρίστε τα 44 μέλη της Κριτικής Επιτροπής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2023 
.
Tags: 
#12αΘεατρικάΒραβείαΘεσσαλονίκης2023
#ΘεατρικάΒραβείαΘεσσαλονίκης
#ΘΒΘ #12ΘΒΘΒ2023
.
.
Συντονιστείτε:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ 

Ακολουθήστε μας στα social media

       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή