ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ – FEELGOOD RECORDS. NEA KΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ. ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

605 Views
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ – FEELGOOD RECORDS. NEA KΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ. ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ – FEELGOOD RECORDS. NEA KΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ. ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ – FEELGOOD RECORDS. NEA KΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ.  ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Feelgood Entertainment ανακοινώνει  τη συνεργασία της με τον Γιάννη Αγγελάκα και την Alltogethernow. Οι πρώτες κυκλοφορίες αυτής της συνεργασίας, που αποτελούν και τον προπομπό του νέου  άλμπουμ του Γιάννη Αγγελάκα το οποίο αναμένεται το φθινόπωρο,  έρχονται με τις επανεκδόσεις  των δύο συλλογών κειμένων του, «Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι» και «Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;», καθώς και με την ανέκδοτη ως τώρα κυκλοφορία της συναυλίας «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον» σε CD και LP.
 

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση «Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι» θα κυκλοφορήσει στην ίδια συσκευασία με το CD «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον», ενώ το «Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;» μαζί με το CD «Πότε θα φτάσουμε εδώ» (Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης). 
Τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε προνομιακή τιμή σε όλα τα δισκοπωλεία και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Το βινύλιο «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον» θα κυκλοφορήσει ξεχωριστά.
 
«Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι» (βιβλίο) & «Λύκοι  Λάιβ Στο Ολύμπιον» (CD)
«Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;» (βιβλίο) - «Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ» (CD)
«Λύκοι  Λάιβ Στο Ολύμπιον» (LP)
 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ 
Το άλμπουμ «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον» περιέχει τη ζωντανή ηχογράφηση τραγουδιών από την εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα και του Νίκου Βελιώτη τον Μάϊο του 2011 στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους επί σκηνής ήταν οι: Coti K στο κοντραμπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης στα πλήκτρα και στα κρουστά, Χρήστος Χαρμπίλας στα ηλεκτρονικά και Τίτος Καργιωτάκης στην κονσόλα του ήχου. Το «Λύκοι Λάιβ στο Ολύμπιον» περιέχει 10 live εκτελέσεις τραγουδιών τόσο από τα άλμπουμ «Οι Ανάσεις των Λύκων» και «Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ», αλλά και δύο ανέκδοτες διασκευές στο «Θερμαστή» του Μπάτη και στο «Βαθιά στη Θάλασσα Θα Πέσω» του Ζαμπέτα και του Βασιλειάδη και στο “Χωρίς Κανόνα”του Στέφανου Κανελλή (πρώτη εκτέλεση των Εν Πλω). Η τελική επιλογή των κομματιών, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν από τον Coti K.
 
ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ / ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ
Το «Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ» κυκλοφόρησε το 2007 και ήταν η δεύτερη συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με το Νίκο Βελιώτη, μετά τις «Ανάσες των Λύκων». Αυτή τη φορά βασικός πρωταγωνιστής ήταν το τσέλο, που παρήγαγε όλους τους ήχους μέσα από δειγματοληψία και επεξεργασία του Νίκου Βελιώτη, καθώς και οι στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα. Η παραγωγή έγινε από τους Νίκο Βελιώτη και Γιάννη Αγγελάκα, Coti K, υπεύθυνο και για τις μίξεις μαζί με τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα, ηχολήπτες του άλμπουμ.
 
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το “Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι»  είναι η πρώτη συλλογή κειμένων του Γιάννη Αγγελάκα και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1988. Μέσα στο βιβλίο υπήρχαν πρωτότυπα ποιήματα αλλά και στίχοι που αποτέλεσαν θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματός Τρύπες, όπως τα «Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς», «Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική», «Αμνησία» κ.α. Επιπλέον, τόσο στο εξώφυλλο αλλά και μέσα στο βιβλίο υπάρχουν ζωγραφιές του Γιάννη Αγγελάκα.
 
Το «Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;» κυκλοφόρησε το 1999. Περιέχει  ποιήματα, σχέδια, μικρά κείμενα και διαλόγους, αποφθέγματα, σκόρπιες σκέψεις και στίχους - κάποιοι είχαν ήδη γίνει ή έγιναν τραγούδια σε προσωπικούς του δίσκους, όπως τα «Ποιος Καίγεται Απόψε», «Είδα Έναν Άντρα Να Πέφτει».
 
Και οι δύο εκδόσεις εξαντλήθηκαν και επανεκδίδονται από τη Feelgood με νέα εξώφυλλα και εισαγωγικό σημείωμα.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ:

Δεν πιστεύω στην γραμμική έννοια του χρόνου, δεν πιστεύω στο παρελθόν, δεν πιστεύω στο μέλλον, το παρόν μου φαντάζει ηδονιστικό για την εν δυνάμει αέναη δυνατότητα που μου προσφέρει να περιφέρομαι πάνω κάτω στον συμπαγή τετραδιάστατο χωρόχρονό  συναντώντας τον εαυτό μου σε όλες του τις ηλικίες. Χαίρομαι για την ανατύπωση αυτών των δύο συλλογών κειμένων (“Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι” και “Πως τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε”}  γιατί εκεί μέσα με συναντώ  από τα είκοσι δύο  μέχρι τα σαράντα. Θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν προχωρούσαμε στην ανατύπωση και όλων των “μελλοντικών” μου κειμένων, όμως κάτι τέτοιο προς το “παρόν”  φαντάζει τεχνικώς αδύνατον. Είμαι σίγουρος πως γίνομαι κατανοητός τουλάχιστον σε όσους είχαν διαβάσει αυτό το κείμενο πριν το γράψω.
Στο κάτω κάτω δεν λέω και τίποτα περισσότερο από αυτά που λένε οι πρώτοι στίχοι στο “Πως τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε”:
 
"Πριν αρχίσουν όλα
Είχαν κιόλας αρχίσει
Πριν φτάσω ήμουν ήδη εκεί
Τα ίχνη μου και ο δρόμος προϋπήρχαν
Τ' ακολούθησα
Βρήκα ένα σπίτι στις φλόγες
Μπήκα μέσα και του 'βαλα φωτιά".

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή