Ο Γρηγόρης Βαλτινός μιλά ζωντανά στην Κουλτουρόσουπα: «Ναι, είμαι ίδιος ο Μόρι»

8247 Views
Ο Γρηγόρης Βαλτινός μιλά ζωντανά στην Κουλτουρόσουπα: «Ναι, είμαι ίδιος ο Μόρι» Ο Γρηγόρης Βαλτινός μιλά ζωντανά στην Κουλτουρόσουπα: «Ναι, είμαι ίδιος ο Μόρι»

 

 
"Το πιο σίγουρο στη ζωή είναι ο ...θάνατος"

Από το 2017 έχει να δει η πόλη που γεννήθηκε παράστασή του καθώς ως τακτικός επισκέπτης παρουσίαζε κάθε νέα του δουλειά στους Θεσσαλονικείς και το κοινό τον αντάμειβε με την αθρόα προσέλευση του. Σ΄ αυτό, δεν άλλαξε καμιά απόφαση αλλά τον φρέναρε ο κορωνοϊός και έτσι τέσσερα χρόνια μετά, μας έρχεται με μια παράσταση που όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι μια από τις δυο καλύτερες της ζωής του (ναι, ναι, ο Βιολιστής παραμένει απαράμιλλος), ενώ ξαφνιάζει αναφέροντας πως ο «Μόρι» είναι ακριβώς ο ίδιος! και πως μόνο τέτοια έργα θέλει να παίζει στο θέατρο.
 
Για όσους τον παρακολουθούν στενά είναι μεγάλη έκπληξη να δηλώνει κάτι τέτοιο καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο ηθοποιό, που έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις τα περισσότερα με τεράστια επιτυχία, υποδύθηκε κορυφαίους ρόλους, συνεργάστηκε με ιερά τέρατα της Τέχνης και γεύτηκε το δυνατό χειροκρότημα όσο λίγοι. Παραλλήλως, είναι μια λατρευτή προσωπικότητα που με το ήθος και την καλλιτεχνική του πορεία σε όλα τα είδη του θεάματος τον αγάπησε όλη η Ελλάδα.
 

 
Και για ποιο λόγο έχει κυριολεκτικά τόσο παθιαστεί;
 
Γιατί υποδίεται ένα διάσημο καθηγητή κοινωνιολογίας που στο τέλος της ζωής του καταφέρνει να αφυπνίσει πνευματικά τον μαθητή του, αλλά και ….εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το έργο λέγεται «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», προφανώς είναι η ημέρα επίσκεψης ενός ανήσυχου νεαρού που ερμηνεύει ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο οποίος κρέμεται από τα χείλη του καθηγητή του καθώς τίθενται και αμφισβητούνται καίρια υπαρξιακά ερωτήματα, όπως είναι οι αξίες της ζωής…
 
Βέβαια, όλα αυτά μένει και να αποδειχτούν στη σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον όπου από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και για μια σειρά παραστάσεων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διαζώσης, όπως έκαναν χιλιάδες άλλοι θεατές στην Αθήνα όπου είδαν μια και δυο και πέντε φορές!!
 

 
Για όλα αυτά με μεγάλο πάθος ο αξιαγάπητος Γρηγόρης Βαλτινός μιλά ζωντανά στον Γιάννη Τσιρόγλου για την Κουλτουρόσουπα.
.
 

-k-
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» του Mitch Albom
ΠΡΕΜΙΕΡΑΠέμπτη 18 Νοεμβρίου, 19:00
.
Ο Μόρι σε μια φιλοσοφική κατάδυση στα αιώνια ζητήματα της αγάπης, του έρωτα και της συγχώρεσης, των ανθρώπινων σχέσεων και της οικογένειας κάνει μια ανατομία της ανθρώπινης ψυχής. Ο Μιτς θα επαναπροσδιορίσει τη δική του ύπαρξη και στάση ζωής και θα φανερώσει το εσωτερικό του φως, που πρώτος ο δάσκαλος του είχε διακρίνει. 
 
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης.
Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Σαρακατσάνης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη: 19:00, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00
.
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      
 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Γρηγόρης Βαλτινός

Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή