Ο σκηνοθέτης Στάθης Μαυρόπουλος απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «DRACULA S...». Πρεμιέρα 27 Απριλίου στο θέατρο «Τ».

1394 Views
 Ο σκηνοθέτης Στάθης Μαυρόπουλος απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «DRACULA  S...». Πρεμιέρα 27 Απριλίου στο θέατρο «Τ». Ο σκηνοθέτης Στάθης Μαυρόπουλος απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «DRACULA S...». Πρεμιέρα 27 Απριλίου στο θέατρο «Τ».

Ο σκηνοθέτης Στάθης Μαυρόπουλος απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «DRACULA  S...». Πρεμιέρα 27 Απριλίου στο θέατρο «Τ».

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» 5 χρηστικές ερωτήσεις που αφορά το θέατρο και τις πρεμιέρες. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.
.
Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στον ηθοποιό Στάθη Μαυρόπουλο που σκηνοθέτησε την παράσταση «DRACULA  S...», η οποία θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Τ» απο τις 27 Απριλίου 2015.
Για να ξέρετε τι θα δείτε.
.
 -Περί τίνος πρόκειται;
Πρόκειται μάλλον περί σίκουελ… Φυσικά, δε θυμάμαι πότε και αν έχει ξαναγίνει σίκουελ στο θέατρο… Είναι η συνέχεια του «DRACULA IN FAR WEST», που παρουσιάστηκε την περίοδο 2009 -2010 στο θέατρο Αμαλία, από την ομάδα «Juet» και την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Παρ’ ότι δεν αυτοσυστήνομαι ως συγγραφέας ούτε ως σκηνοθέτης, μερικές φορές μπαίνω στον πειρασμό να «παίξω» με ιστορίες…
 
-Δυο λόγια για την παράσταση…
Όπως εξήγησα παραπάνω είναι η συνέχεια μιας προηγούμενης παράστασης. Φροντίσαμε βέβαια, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο θεατής που δεν έχει δει το «DRACULA IN FAR WEST» να μη νιώθει μπερδεμένος για το τι έγινε πριν. Η Παράσταση ξεκινά από το τέλος της προηγούμενης. Δηλαδή λίγο πριν τον ατιμωτικό θάνατο του μοχθηρού γεροβρυκόλακα Κόμη Δράκουλα από τις ακτίνες του ήλιου που θα τον μετατρέψουν σε στάχτη. Δύο πράγματα έχει ο Απέθαντος στο μυαλό του …το αίμα και τον έρωτα… και θέλει να τα ικανοποιεί και τα δύο ταυτόχρονα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι, δε θα τον δείτε να πεθαίνει στα πρώτα πέντε λεπτά….
 
-Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της; Τι θα απαντούσατε;
ΚΩΜΩΔΙΑ!!! Είναι το αγαπημένο μου είδος!!! Σχετικά με το ακριβές στίγμα, θα απαντήσω με μισόλογα κι αυτό γιατί δε θέλω να αποκαλύψω ούτε την υπόθεση του έργου, ούτε τον τρόπο που διαχειριστήκαμε αυτή τη νέα ιστορία. Αυτό που υπόσχομαι όμως είναι μια νέα διάσταση στο…
 
-Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Αν και είπα νωρίτερα ότι δε θα ήθελα να αποκαλύψω πολλά πράγματα για την παράσταση, πρέπει να πω ότι η αίσθηση του θεατή είναι σαν να βρίσκεται σε κινηματογραφική αίθουσα… άλλης εποχής…
 
 -Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.
Να γελάσει!!! Ναι!!! Κι αν είναι και πικραμένος, τόσο το καλύτερο… Πάντα πίστευα στη δύναμη της κωμωδίας και στην ανάταση που προσφέρει στην ανθρώπινη διάθεση. Ουδέποτε όμως μπόρεσα, ούτε και ήθελα να ακολουθήσω έναν εύκολο δρόμο γι’ αυτήν, χωρίς φαντασία κι αισθητική.  Πίσω από αυτό που φαίνεται αστείο και διασκεδαστικό κρύβονται πολλοί μήνες σκληρής δουλειάς όλων. Είμαστε δυνατοί, δε φοβόμαστε τίποτε και αντιμετωπίζουμε τη ζωή με κέφι και αισιοδοξία!
.
-
Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.
.
-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη