Ξεκίνησε ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες Κωμωδίας» και λίγο αργότερα γνώρισε την αποδοχή του κοινού παρουσιάζοντας την πρώτη του ολοκληρωμένη σόλο παράσταση που την ονόμασε «Αντί Διδακτορικού». Θεωρείται και είναι ένας από τους καλύτερους του είδους με διεισδυτική γραφή και μεγάλο ταπεραμέντο να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα, ενώ από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του οι συνεργασίες με Λυρική Σκηνή και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Σε όλα αυτά θεωρείται και ακριβοθώρητος καθώς μετά την «Υπεραπαραγωγή», η μόλις τρίτη του παράσταση, η «Καφρόκρεμα», παραμένει έως σήμερα αναλλοίωτη την οποία επαναφέρει σε συλλεκτική συσκευασία και φρεσκαρισμένη, τη Δευτέρα 13 του Δεκέμβρη στο θέατρο Αριστοτέλειον.
.
Μια παράσταση που κινείται με την ίδια ευκολία από την καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων όλων μας, ως την αφρόκρεμα των πιο ευγενών προθέσεών μας, ένας σταντ-απ μονόλογος και του ύψους, και του βάθους!
Και είναι ο λόγος να τα πούμε λιγουλάκι… με τον Δημήτρη Δημόπουλο.

-Πόσο καταλυτική είναι η εποχή που διανύουμε για ένα stand up comedy; Υπάρχει πολιτική ορθότητα στα κείμενά σας;
Κάθε εποχή είναι καταλυτική για έναν δημιουργό, καθώς είναι η εποχή που ζει, που επηρεάζεται, που εμπνέεται, είναι η εποχή στην οποία δημιουργεί και κρίνει. Η πολιτική ορθότητα από την άλλη, είναι ένας όρος που καθένας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και δίνοντας τις δικές του συμπαραδηλώσεις. Προτιμώ να λέω πως στα κείμενα μου υπάρχει αίσθηση ευθύνης απέναντι στον δημιουργό και το κοινό του.
-Πρόσφατα παρακολουθήσαμε τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από τη Σάσα Σταμάτη και τους «φουσκωτούς» φίλους της. Πώς κρίνετε αυτή την άνευ προηγουμένου λογοκρισία και πως θα αντιδρούσατε στη θέση του συναδέλφου σας;
Άνευ προηγουμένου δεν είναι, και αυτό είναι το θέμα: πως παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Με το που διάβασα τι έγινε, έστειλα αμέσως μήνυμα στον Χριστόφορο πως έφριττα με αυτά που διάβαζα, δίνοντας του ταυτόχρονα συγχαρητήρια για τον ψύχραιμο χειρισμό του. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είχα φανεί το ίδιο ψύχραιμος…
.jpg)
-Μιλώντας για την επικαιρότητα, πόσο σας έχει επηρεάσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο όλο αυτό που ζούμε με την πανδημία και ποιο είναι το πολυτιμότερο που σας στέρησε;
Είναι αυτονόητο πως η πανδημία έχει στερήσει από τον καλλιτεχνικό κλάδο τη δυνατότητα της ενασχόλησης του κάθε καλλιτέχνη με την τέχνη του, τόσο δημιουργικά, όσο και επαγγελματικά, με τις αρνητικές συνέπειες που έχει κάθε πτυχή. Το πολυτιμότερο πράγμα που μου στέρησε προσωπικά ήταν η επαφή με το κοινό, με ταρακούνησε στο πόσο δεν πρέπει να θεωρώ δεδομένη αυτή τη σχέση.
-Τελικά η σάτιρα, που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του stand up, έχει όρια;
Τα όρια της σάτιρας τα θέτει αυστηρά και μόνο ο δημιουργός, ανάλογα με τους στόχους που θέτει ο ίδιος. Οποιαδήποτε εξωγενής επιρροή που αποσκοπεί σε κάτι πέραν της σάτιρας, αποτελεί προπαγάνδα, οποιαδήποτε εξωγενής απαγόρευση, αποτελεί λογοκρισία.

-Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που αρέσκεται στα στερεότυπα. Υπάρχουν μέσα στα κείμενά σας και αν ναι πως τα προσεγγίζετε;
Κάθε άνθρωπος, σε κάθε χώρα, χρησιμοποιεί τα στερεότυπα! Είναι λίγο στερεότυπο να πιστεύουμε πως η Ελλάδα αρέσκεται ιδιαίτερα στα στερεότυπο. Και αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα με τα στερεότυπα, πως αποτελούν μια εύκολη «βάση δεδομένων» που λαμβάνουμε υπόψη μας. Στο χέρι μας είναι να πώς τα αντιλαμβανόμαστε, τα επεξεργαζόμαστε, τα υιοθετούμε ή τα απορρίπτουμε και τα χρησιμοποιούμε.
-Τι να περιμένουμε από την παράστασή σας «Καφρόκρεμα»; Δώστε μας μερικούς λόγους για να έρθει κάποιος να την δει.
Να περιμένετε να δείτε τον πιο καυστικό και πρωτότυπο μονόλογό μου ως τώρα. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και τώρα που άρχισα και πάλι τις περιοδείες, θυμήθηκα πόσο πολύ μου είχε λείψει!
Θέλω λοιπόν να χαρώ αυτή την τελευταία φορά που θα παρουσιάσω την «Καφρόκρεμα» στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρέπει να βάλω μπροστά τα νέα μου κείμενα…
.


.
..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
..