• 4 YOUR EYES ONLY. Συνέντευξη με τους συντελεστές της παράστασης στην Κουλτουρόσουπα…
  με 0 Σχόλια 804 Views
  4 YOUR EYES ONLY. Συνέντευξη με τους συντελεστές της παράστασης στην Κουλτουρόσουπα…

  4… YOUR EYES ONLY – Συνέντευξη με τους συντελεστές της παράστασης στην Κουλτουρόσουπα…

  Συνάντησα τους Δήμητρα Μεσιμερλή, Κωνσταντίνα Γιανναρίδου, Ηλία Καπούλα, Δαμιανό Γκουζκούρη και Ζωή Καρασουλτάνη λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση τους, που ανεβαίνει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Studio “Όρα”. Με περίμεναν με χαρά και με υποδέχτηκαν πολύ πολύ ζεστά. Όλοι τους νέα παιδιά, με όρεξη και διάθεση, προσπαθούν να (ανα)δείξουν τα μπερδέματα που συμβαίνουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Μπερδέματα που από την αστική και αριστοκρατική τάξη της Γαλλίας του 18ου αιώνα μέχρι και τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, παραμένουν ίδια. Και όλα αυτά, μέσα από το πρίσμα του χιούμορ και της καλής διάθεσης όλων των ηθοποιών.
  Περισσότερα ...
 • Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΑΣ μιλά στην Κουλτουρόσουπα…
  με 0 Σχόλια 1738 Views
  Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΑΣ μιλά στην Κουλτουρόσουπα…

  Μετράμε… ακούραστα ιδιότητες: δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σεναριογράφος, θιασάρχης… πρόσφατα ψυχή και κάτοχος της θεατρικής στέγης «ΑΡΑΤΟΣ» στη Θεσσαλονίκη. Και όλα τούτα, στα πρώτα –αντα του βίου του.

  Περισσότερα ...
 • Ρενάτα Δούμα: η υπεύθυνη επικοινωνίας του OPEN HOUSE THESSALONIKI 2014, μιλά στην Κουλτουρόσουπα
  με 0 Σχόλια 920 Views
  Ρενάτα Δούμα: η υπεύθυνη επικοινωνίας του OPEN HOUSE THESSALONIKI 2014, μιλά στην Κουλτουρόσουπα

  Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση του OpenHouseThessaloniki, που διεξάγεται αυτό το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου, μιλήσαμε με την υπεύθυνη επικοινωνίας του project, Ρενάτα Δούμα και μας μίλησε τόσο για την δράση όσο και για το μέλλον της αρχιτεκτονικής στην πόλη μας.

  Περισσότερα ...
 • Το μουσικό συγκρότημα ΕΚΜΕΚ μιλά στη Κουλτουρόσουπα…
  με 0 Σχόλια 1654 Views
  Το μουσικό συγκρότημα ΕΚΜΕΚ μιλά στη Κουλτουρόσουπα…

  Αγαπημένοι οι «Εκμέκ»… Κατά πρώτον γιατί είναι γλυκύτατοι και νοστιμότατοι. Κατά δεύτερον γιατί έντυσαν εξαιρετικά, παλιά, νοσταλγικά ακούσματα, με σύγχρονο ήχο και ιδιαίτερη έθνικ χροιά. Κατά τρίτον γιατί κάθε live τους είναι ένα αληθινό πανηγύρι κεφιού. Κατά τέταρτον γιατί έφεραν με τις ευφάνταστες διασκευές τους κοντά στη νέα γενιά, σπουδαία, αγαπημένα τραγούδια… Δεν τα λες λίγα όλα αυτά για ένα συγκρότημα που ξεκίνησε μόλις το 2009 και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να αγαπηθεί και να καθιερωθεί ως μία από τις πιο αξιόλογες μπάντες του είδους, με φανατικούς πιστούς της μουσικής του.

  Περισσότερα ...
 • Συνέντευξη με την Αναστασία Θεοφανίδου. Σχήμα Εκτός Άξονα - «Αντί Βιογραφικού»
  με 0 Σχόλια 1322 Views
  Συνέντευξη με την Αναστασία Θεοφανίδου. Σχήμα Εκτός Άξονα - «Αντί Βιογραφικού»

  Πέρυσι, με αφορμή της παράστασης “melting” που ανέβηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Σχήματος Εκτός Άξονα «Βήμα στους Νέους», είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με το Σχήμα και με τους ανθρώπους του. Η Αναστασία Θεοφανίδου και ο Νίκος Βουδούρης δημιούργησαν τον χώρο αυτό με πολλή αγάπη, έχοντας κατά νου τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν και να ασχοληθούν με το θέατρο. Ευγενικοί, με ανοιχτό μυαλό και με ανήσυχο πνεύμα υπηρετούν την τέχνη τους με ζηλευτή αφοσίωση. Διαβάζοντας το δελτίο τύπου για την πρώτη παράσταση της φετινής σεζόν «Αντί Βιογραφικού» αναρωτήθηκα πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι τελικά να μιλάει κανείς ανοιχτά για τις παιδικές και εφηβικές του παγίδες και μάλιστα σε μια θεατρική σκηνή! Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε μια πολύ όμορφη κουβέντα με την Αναστασία Θεοφανίδου.

  Περισσότερα ...
τελευταιες αναρτησεις
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
με 0 Σχόλια 2729 Views
Mια σπουδαία καλλιτέχνις με τόλμη, με όραμα, με πάθος για την τέχνη της και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος «γεμάτος» από εμπειρίες, κατασταλαγμένος και ώριμος καλλιτεχνικά σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη