O Γιώργος Περρής απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας | Interview

4368 Views
O Γιώργος Περρής απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας | Interview O Γιώργος Περρής απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας | Interview

 

Στην καρδιά της άνοιξης ο Γιώργος Περρής γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου, διεθνούς του δίσκου όπου μετά την επιτυχημένη εμφάνισή του στο θέατρο Παλλάς, έρχεται τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Ράδιο Σίτυ στην Θεσσαλονίκη!

Ο λαμπερός ερμηνευτής με τη μοναδική επικοινωνία που χτίζει με το κοινό του, θα τραγουδήσει για πρώτη φορά τραγούδια από το “No Armor”, το νέο ξενόγλωσσο άλμπουμ του που μόλις κυκλοφόρησε, καθώς και κομμάτια-σταθμούς από το ρεπερτόριό του, όπως τα “Καρδιά Κοίτα” και “Όλα ένα” από την πρόσφατη συνεργασία του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου. Φυσικά δεν θα λείψουν οι πρωτότυπες διασκευές σε αγαπημένα γνωστά κομμάτια, που ο ίδιος αγαπά εξίσου με τα δικά του.

Πριν όμως τον απολαύσουμε επι σκηνής, ο αισθαντικός τραγουδιστής απαντά στη συνεντευξιακή στήλη της Κουλτουρόσουπας όπου όλες οι ερωτήσεις που του έχουν τεθεί, είναι αποκλειστικά των αναγνωστών μας.

Γιατί σε αυτή τη συνέντευξη τον πρώτο και τελευταίο λόγο, έχουν οι αναγνώστες.



-Ποιο είναι το πιο φιλόδοξο όνειρο που θέλετε να πραγματοποιήσετε; (ρωτά η Τζένη Καριώτη)
Δεν κατατάσσω τα όνειρα μου με βαθμό φιλοδοξίας..! Μου αρέσει όμως τα όνειρα μου να τα μετατρέπω σε στόχους και να προσπαθώ να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ. Θα ήθελα να αφήσω στις καρδιές σας τραγούδια που θα αλλάξουν τις ζωές σας, όπως κι εμένα κάποια τραγούδια συναδέλφων μου ανέτρεψαν όλο μου τον κόσμο.
 
- Πώς αντιμετωπίζετε τις ταμπέλες στο χώρο της μουσικής και ποια κατηγορία τραγουδιών δεν θα λέγατε ούτε θα ακούγατε ποτέ; (ρωτά η Μαρία Κούλλια)
Δεν συμφωνώ ιδιαιτέρως με τις ταμπέλες στη μουσική. Το μόνο όριο για μένα είναι ο σεβασμός με τον οποίο ο κάθε καλλιτέχνης κάνει την τέχνη του. Ακούω σχεδόν τα πάντα, είτε επειδή πραγματικά μου αρέσουν, είτε επειδή θέλω να είμαι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στην εποχή μας. Μου αρέσει να πειραματίζομαι στη μουσική και να δοκιμάζομαι σε διάφορα είδη. Νομίζω πως δεν θα άγγιζα μία μουσική πολύ επιθετική και βίαιη όπως η metal.
 
 - Για πράγματα που έχετε μετανιώσει ή που δεν έχετε κάνει με ποιο τρόπο επανορθώνετε; (ρωτά η Ελένη Παπαδοπούλου)
Ξεκινάω με το να το παραδεχτώ στον εαυτό μου με θάρρος και να μετρήσω γιατί τα μετάνιωσα ή δεν τα έκανα. Στην πορεία νομίζω πως βρίσκεται ο τρόπος να επανορθώσεις. Αν καταλάβεις γιατί δεν πήρες κάποια απόφαση, ίσως αυτό να απαλύνεις το τραύμα, να μπορείς να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου.
 


-Τι σημαίνει για σας η ποίηση; Πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει έναν ευρύ καταλυτικό ρόλο σήμερα, μέσα σε έναν αφόρητα υλικό κόσμο, απογυμνωμένο από πνεύμα; Ή θα απευθύνεται πάντα σε μια πνευματική ελίτ; (ρωτά η Ρέα Καστρινού)
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Ο κόσμος δεν είναι αφόρητα υλικός. Μπορεί αυτό να προβάλλεται περισσότερο προς τα έξω, ωστόσο στην πραγματική ζωή -και όχι στο σύμπαν του instagram- η ζωή είναι γεμάτη ποίηση και ο κόσμος την αποζητά. Την αποζητά στα τραγούδια, στις ταινίες, στις σειρές, στις μικρές καθημερινές απολαύσεις. Η πεποίθηση ότι η ποίηση ανήκει μόνο σε βιβλία είναι απαρχαιωμένη για μένα. Ο καθένας βάζει την ποίηση στην ζωή του με χίλιους δυο τρόπους.
 
- Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σας σε σχέση με την κλασσική όπερα; Θα την ακολουθήσετε; (ρωτά η Μαρία Λάζου)
 
Με εξαίρεση μία περίοδο στην εφηβεία μου -όπου και ανακάλυψα την όπερα και την ερωτεύτηκα- δεν θέλησα ποτέ να γίνω τραγουδιστής της όπερας. Έχω έναν τεράστιο σεβασμό και αγάπη για την όπερα, αλλά νομίζω πως θα αισθανόμουν εγκλωβισμένος σε ένα συγκεκριμένο ρεπερτόριο. Από την άλλη, είμαι από τους τραγουδιστές που αποζητούν την τεχνική στη φωνή και την δουλεύω ασταμάτητα. Σίγουρα πάντα θα “κλέβω” ρεπερτόριο από την όπερα, όπως το “When I am laid in earth” από μία όπερα Purcell που ηχογράφησα στον τελευταίο μου δίσκο, αλλά δεν θα ακολουθήσω πιστά αυτό το ρεπερτόριο.
 

 
-Σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί ο καλλιτεχνικός χώρος λόγω πανδημίας και αν η ζημιά που υπέστη είναι ανεπανόρθωτη. (ρωτά η Σόνια Πένου)
Καμία ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη. Βεβαίως ο καλλιτεχνικός κόσμος υπέστη τεράστια ζημιά, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, καθώς ακόμα δεν έχουμε επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και ίσως να έχουν αλλάξει τα δεδομένα για πάντα. Από την άλλη, πιστεύω πως η περίοδος αυτής της απίστευτης δυσκολίας θα φέρει δημιουργία και νέες ιδέες. 
 
-Τα όνειρα σας για την καριέρα και η πραγματοποίηση τους πόσο στάθηκαν εμπόδιο στην προσωπική ζωή σας; (ρωτά η Κατερίνα Καρυοφύλλη)
Δεν στάθηκαν ποτέ εμπόδιο με την έννοια ότι δεν έβλεπα τίποτε άλλο μπροστά μου. Το τραγούδι ήταν πάντα μονόδρομος. Δεν αισθάνομαι ότι έχω θυσιάσει την προσωπική μου ζωή για την καριέρα μου. Ήθελα τόσο πολύ να τραγουδήσω που δεν όρισα τίποτε ως θυσία.
 
-Ποιο ήταν το αγαπημένο σας παιδικό παραμύθι που ακόμα και σήμερα σας συγκινεί και γιατί; (ρωτά ο Μανώλης Βερατζάκης)
Ο Μικρός Πρίγκιπας. Παρά το ότι δεν είναι παραμύθι ακριβώς, είναι μία ιστορία που με συγκινεί όποτε την πιάσω στα χέρια μου.
 


-Έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε στο ίδιο τραπέζι και να επιλέξετε 3, ναι μόνο τρεις, μυθικές διασημότητες όλων των εποχών οποιουδήποτε χώρου, ποιοι θα ήταν αυτοί-ες (ρωτά ο Τζον Κώνστας)
Μαρία Κάλλας, Ella Fitzgerald, Sergei Rachmaninoff.
 
-Ένα από τα αγαπημένα σας τραγούδια που θα θέλατε να έχετε πει εσείς πρώτα δισκογραφικά. (ρωτά η Μαίρη Ζουρνατζίδου)
Χωρίς δεύτερη σκέψη, το “Χάρτινο το φεγγαράκι”.
 
-Σκεφτείτε αυτή την εικόνα… ένα βήμα πριν βγείτε στη σκηνή ενός κατάμεστου μουσικού χώρου στο εξωτερικό και κολλάνε όλα… ήχος δεν ακούγεται, τα φώτα έχουν παγώσει και τώρα βρίσκεται ενώπιων κοινού… Πως το διαχειρίζεστε; (ρωτά ο Νίκος Πριόβολος)
Θέλω να σας πω ότι μου έχει συμβεί και μάλιστα το προκάλεσα εγώ κατά λάθος, αφού την ώρα που έτρεχα να βγω στη σκηνή κάπου παραπάτησα και τράβηξα την παροχή του ρεύματος! Είπα την αλήθεια στο κοινό και γελάσαμε όλοι μαζί. Ξέρετε, με όλα αυτά τα απρόβλεπτα επί σκηνής εγώ περνάω τέλεια. Πώς ήταν όταν ήμασταν παιδιά και έπεφτε το ρεύμα και τρέχαμε να ανάψουμε κεριά και όλο αυτό έμοιαζε με μία ωραία περιπέτεια; Κάπως έτσι το αισθάνομαι κι εγώ. Επίσης, επειδή εσάς από κάτω σας αισθάνομαι πολύ δικούς μου ανθρώπους, έχω μεγάλη όρεξη να τα μοιραστώ μαζί σας!
 


-Το καλύτερο δώρο που έχετε δεχτεί ποτέ από θαυμάστρια, το πιο συγκινητικό μήνυμα που έχετε διαβάσει στο ινστα και.. η χειρότερη βρισιά που ακούσατε για σας… (ρωτά η Ελένη Νατσούκα)
Κάθε φορά που με σταματάει κάποιος στο δρόμο και μοιράζεται μαζί μου την ιστορία του ή ποιο τραγούδι τον συγκινεί και γιατί, είναι το μεγαλύτερο δώρο. Έχω λάβει αμέτρητα συγκινητικά μηνύματα που τα κρατώ ως πολύτιμα κοσμήματα στην εμπιστοσύνη της σχέσης που έχουμε εσείς κι εγώ. Δεν στέκομαι καθόλου στις βρισιές ή τις προσβολές, ακόμα κι αν παροδικά με πληγώσουν.
 
-Ποια είναι η σχέση σας με τα ζώα και αν σκέφτεστε να γίνετε vegan; (ρωτά η Νίκη Σταθοπούλου)
Τα λατρεύω τα ζώα και στενοχωριέμαι πολύ που λόγω των συνεχόμενων ταξιδιών δεν μπορώ να έχω στο σπίτι γιατί δεν θα προλάβαινα να τα φροντίζω όσο θα ήθελα… Δεν έχω σκεφτεί να γίνω vegan η αλήθεια είναι (ακόμα).
 
-Θα είμαι τολμηρή και πλιζζ… μη με παρεξηγήσετε, είμαι πάντα περίεργη. Ένας εφήμερος έρωτας ή ένα καλό σε διάρκεια σεξ; Ηλιοθεραπεία γυμνός ή να κολυμπάτε γυμνός; (για το τελευταίο να μου πείτε που πηγαίνετε να’ ρθω να σας συναντήσω (αχαχα).. (ρωτά η Βίκη Τσιώλη)
Χα χα χα! Λοιπόν, επιλέγω έρωτα με εξαιρετικό και έντονο σεξ. Γυμνός κολυμπάω πολύ σπάνια. Ηλιοθεραπεία σχεδόν ποτέ!
 


-Πολλές όμορφες στιγμές στην καριέρα σας, ωστόσο μια θα έχετε για πάντα στην καρδιά σας, ποια είναι αυτή; (μην απαντήσετε γενικά και αόριστα, μια θέλω, ευχαριστώ) (ρωτά η Λία Θεοχαροπουλάκη)
Την συναυλία που πραγματοποιήσαμε και μαγνητοσκοπήσαμε στον αρχαίο ναό της Αφαίας στην Αίγινα για λογαριασμό του αμερικανικού καναλιού PBS. Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία. Δεν ανεχόταν η ομορφιά αυτή και το δέος. Νομίζω πως ήταν η κορυφαία στιγμή της πορείας μου έως τώρα.
 
-Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας βλέποντας βιολογικά να αλλάζεται (δεν υπονοώ τίποτα, είστε γλύκας) (ρωτά ο Κωστής Γεωργόπουλης)
Προς το παρόν λέω με άνεση ότι είμαι συμφιλιωμένος με τον χρόνο, αλλά από την άλλη δεν έχω αισθανθεί πραγματικά τα σημάδια του. Ελάτε να με ρωτήσετε ξανά σε 10 χρόνια αν θα είμαι τόσο ψύχραιμος!
 
-Έχω ήδη κλείσει εισιτήρια για τη επερχόμενη συναυλία σας στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό να περιμένουμε και με ποια συναισθήματα θα μας συναντήσετε; (ρωτά ο Αμάντα Λιόλιου)
Θα σας συναντήσω με μεγάλη αγωνία και λαχτάρα! Έχουμε πάνω από 2 χρόνια να ανταμώσουμε σε κλειστό χώρο και το περιμένω πως και πως! Έχουμε πολύ νέο ρεπερτόριο που δεν σας έχω ξαναπεί ποτέ καθώς και κάποιες διασκευές που επίσης δεν είχα τολμήσει έως τώρα! Ανυπομονώ να γίνουμε ένα! 

----

Η Κουλτουρόσουπα και οι αναγνώστες της σε ευχαριστούν που απάντησες στις δικές τους ερωτήσεις.

-Μετά από ανοιχτό κάλεσμα της Κουλτουρόσουπας προς όλους τους αναγνώστες μας για συμμετοχή μέσω e-mail με ερωτήσεις στον αγαπημένο τραγουδιστή, κληρώθηκε η αναγνώστρια μας… Νίκη Σταθοπούλου η οποία κέρδισε μια διπλή πρόσκληση για να δει την μουσική παράσταση και έχει ήδη ειδοποιηθεί.

-Ευχαριστούμε τέλος, όλους εσάς για τη συμμετοχή σας στη συνεντευξιακή στήλη όπου μπορεί την επιμέλεια να έχουμε η "Κ", ωστόσο τον πρώτο και τελευταίο λόγο από τον συνεντευξιαζόμενο έχετε εσείς.

-Μείνετε συντονισμένοι στην «Κ», ακολουθούν κι άλλες τέτοιου είδους συνεντεύξεις.

 Πληροφορίες για τη συναυλία θα βρείτε εδώ
. 
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media

      

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή