Στον χορό του «Ζορμπά» η Μεσσηνία - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

1083 Views
Στον χορό του «Ζορμπά» η Μεσσηνία - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά Στον χορό του «Ζορμπά» η Μεσσηνία - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

 


Πρώτοι οι κάτοικοι της Πελοποννήσου ήρθαν αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα ''Ζορμπάς'', στο πέρασμά του προς την Αττική και τις Κυκλάδες.
Στην Καλαμάτα, με μανία χτυπούν οι άνεμοι το παραλιακό μέτωπο δημιουργώντας μεγάλα κύματα, προκαλώντας ήδη ζημιές σε παραλιακές επιχειρήσεις.
Η θάλασσα σε πολλά σημεία έχει βγει έως το οδόστρωμα της οδού Ναυαρίνου, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την οδό Ηρώων και ανατολικότερα προς Φιλοξένια.
Σκληρό είναι το πέρασμα του "Ζορμπά" και από τη Μάνη, καθώς ισχυροί άνεμοι και μανιασμένα κύματα έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές.

Στην Στούπα έχουν καταστραφεί αλιευτικά από τα κύματα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιδιοκτητών τους να τα περισώσουν.

Δύσκολη η κατάσταση και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Μάνης, όπως ο Άγιος Δημήτριος.
Σε Δυτική Μάνη, Πύλο και Φοινικούντα τα φαινόμενα είναι επίσης ισχυρά προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικισμούς.
 
Τι λέει ο Δήμαρχος Καλαμάτας
Στις παραλιακές περιοχές του δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ιωάννης Μαραμπέας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος είπε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, αλλά μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.»

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα.»

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε οικισμούς, λόγω πτώσης δέντρων, αλλά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών», προσθέτοντας ότι «δίνεται βαρύτητα και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια.».

Επίσης, ο δήμαρχος τονίζει ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αν υπάρχουν και σε ποια έκταση ζημιές στο αγροτικό δίκτυο.»

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μεσσηνία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα σε περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα σε περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)
με 0 Σχόλια 4300 Views

Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη