Βραβείο Δημήτρης Χορν: Αυτοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι

1263 Views
Βραβείο Δημήτρης Χορν: Αυτοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι Βραβείο Δημήτρης Χορν: Αυτοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι

 Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από  την καθιέρωση του  θεατρικού  Βραβείου «Δημήτρης Χορν», το οποίο φέτος θα απονεμηθεί  σε εκδήλωση  που  θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στις  7 το απόγευμα, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» [Αμερικής 10, Αθήνα]. 

Το  βραβείο,  το οποίο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο, είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, που περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν. 

Οι υποψηφιότητες

Οι  πέντε  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2018-2019, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
 

 

Αυγουστίνος Κούμουλος 

- Αυγουστίνος Κούμουλος  για  τον ρόλο του  ως  Σκλαβί στο «Σκλαβί»  της  Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία  Θωμά Μοσχόπουλου - Σοφίας Πάσχου  (Πόρτα).
Έκτορας Λιάτσος

- Έκτορας Λιάτσος  για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ,  σε σκηνοθεσία   Ανδρέα Γ.Ανδρέου  (Bios).
Βασίλης Μαγουλιώτης

- Βασίλης Μαγουλιώτης  για το ρόλο του Έριχ  στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ , σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).

AGGELIKI KOKKOVE
 

 

Μιχαήλ Ταμπακάκης 

- Μιχαήλ Ταμπακάκης  για τον ρόλο του Μπίλι  στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη  (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).
 

 

Γιωργής Τσουρής 

- Γιωργής Τσουρής  για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» του Γιωργή Τσουρή,  σε σκηνοθεσία  Γιώργου Παλούμπη (Από Μηχανής Θέατρο).

Την εκδήλωση  θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος,  θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και  ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο  Γιώργος Λύρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο