Θεοδώρεια 2023 | Μυτιλήνη

7093 Views
Θεοδώρεια 2023 | Μυτιλήνη Θεοδώρεια 2023 | Μυτιλήνη

Ο Δήμος Μυτιλήνης διά της Α/Δημαρχίας Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και της Εφορεία Αρχαιοτήτων, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ χριστιανικής Μουσικής και Τέχνης με την ονομασία ΘΕΟΔΩΡΕΙΑ προς τιμήν του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου. 


Φέτος ως δεύτερο έτος διοργάνωσης, επιλέξαμε να δώσουμε μία ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός , με σκοπό της προβολή της θρησκευτικής ιστορίας του τόπου πανελλαδικά . 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σκοπός και ο στόχος μας επιτεύχθηκε, μέσα από την παρουσία όλων εσάς αλλά και την συμμετοχή των εξαιρετικών συντελεστών που επιλέξαμε για αυτή την διοργάνωση. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τη διοργάνωση και κατέκλυσε τους εμβληματικούς Ναούς της πόλης της Μυτιλήνης και του Δημ. Θεάτρου , ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε σις Ι. Ακολουθίες το Σάββατο και την Κυριακή όπου ελαβε χώρα η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγ. Θεοδώρου .

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Χαιρετισμό απέστειλε επίσης η αδελφή Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου Κων/λεως και ο πρόεδρος αυτής Αρχων Χαρτοφύλαξ της ΜΧΕ ,Λάκης Βίγκας , ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης
 
Την Καλλιτεχνική Δνση του Φεστιβάλ έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, Δικηγόρος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
 
Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό ( κλήρο, τα εκκλησιαστικά συμβούλια των Ναών, το προσωπικό της Δ/νσης Πολιτισμού και της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, εθελοντές, λαό και πολιτικούς άρχοντες που παρέστησαν ), τους συμμετέχοντεςψάλτες , μουσικους, χορωδούς, συντελεστές εντός και εκτός Λέσβου , τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας εντός και εκτός Λέσβου, την εταιρία τεχνικής και ηχητικής υποστήριξης και την εταιρία διοργάνωσης.
 
Σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ τόσο στο youtube, όσο και στο link της ιστοσελίδας του Δήμου Μυτιλήνης – πολιτισμός,  στο facebook στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού καθώς και στη σελίδα « Θεοδωρεια», όπως επίσης και στο διαδικτυακό κανάλι της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ, ενώ θα προβληθεί και στο σταθμό 4 Ε σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.
 
Ευελπιστούμε ο Θεσμός αυτός να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδος με κεντρική μορφή τον πολιούχο ΄Αγιο της Πόλεώς μας.
 
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Εκ μέρους
του Μητροπολίτη Μυτιλήνης :  Ο Αρχιερατικός Επίτροπος  Αθ. Γιουσμάς και ο Ιεροδιάκονος Ν. Μαυρουδής
Του Δήμου Μυτιλήνης: – Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης  Δ. Τσακύρης
Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λέσβου : Ο Προϊστάμενος Παύλος Τριανταφυλλίδης

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Νησιά Αιγαίου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2821 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή