Να πας στους Πεταλιούς, έχει γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα μέχρι την θάλασσα

1109 Views
Να πας στους Πεταλιούς, έχει γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα μέχρι την θάλασσα Να πας στους Πεταλιούς, έχει γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα μέχρι την θάλασσα

 

Έφτασε το καλοκαίρι – και όλοι μας ψλαχνουμε εναλλακτικές παραλίες. Καθαρές, όμορφες και κοντά στην Αθήνα. Πολλοί δεν γωνρίζουν ότι υπάρχει το …τέλειο σε απόσταση αναπνοής απο τον λεκανοπέδιο.

Γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά της θάλασσας. Πεύκο που φτάνει ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Σε ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα, στα νερά της νότιας Εύβοιας, υπάρχει ένα σύμπλεγμα νησιών, δέκα για την ακρίβεια, που μπορούν να συγκριθούν άνετα με παγκοσμίου φήμης συμπλέγματα ανά τον κόσμο, μιας και ο έντονος συνδυασμός των χρωμάτων του νερού και της φύσης είναι πραγματικά μοναδικός.

Οι Πεταλιοί, ανήκουν στην Κάρυστο και τοποθετούνται ακριβώς απέναντι από το Μαρμάρι. Όμως η πρόσβαση γίνεται μονάχα με ιδιωτικό μέσον, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση, τη στιγμή μάλιστα που τα μεγαλύτερα από τα νησιά είναι ιδιωτικά.


Οπως διαβάζουμε στο nea kriti το μεγαλύτερο νησί, γνωστό ως Πεταλία, κατά την δεκαετία του ΄80, πέρασε στην ιδιοκτησία της κόρης του μεγάλου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, και του αδελφού της Κλοντ, οι οποίοι με τη σφραγίδα του προσωπικού τους στυλ, μετέτρεψαν τους αλλοτινούς στάβλους καθώς και την εξοχική κατοικία της βασίλισσας, σε ένα μοναδικό κατάλυμα με “άρωμα” Τοσκάνης.


Σήμερα, ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία Γεωργίου Δαυίδ, διατηρώντας την παρέλαση των ισχυρών ονομάτων που βρέθηκαν για λίγο ή πολύ σε αυτόν τον μικρό παράδεισο, και χαλάρωσαν στην ηρεμία που τους προσέφεραν, τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και το ίδιο το μέρος, ενώ ταυτόχρονα απόλαυσαν τις βουτιές τους στα απίστευτα τροπικά νερά του συμπλέγματος.

Η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και πολλοί ακόμα διάσημοι ανά τον κόσμο, μετέτρεψαν τους λιλιπούτειους Πεταλιούς σε μια VIP “γειτονιά” που με τα απίστευτα χρώματά τους έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Πεταλιοί

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νέες κυκλοφορίες | Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας |Τα λόγια του Τσιν.
Νέες κυκλοφορίες | Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας |Τα λόγια του Τσιν.
με 0 Σχόλια 1274 Views

Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει μια ταινία, βιβλίο η δίσκο αγαπημένο κάποιου. Ίσως η ταύτιση, ίσως το νόημα, η ροή, η χρονική στιγμή που αυτός ο κάποιος ασχολήθηκε με αυτό το κάτι, ίσως η ανάγκη Γράφει ο Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο