Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής στα Κουφονήσια 2016. Πρόγραμμα συναυλιών.

741 Views
Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής στα Κουφονήσια 2016. Πρόγραμμα συναυλιών. Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής στα Κουφονήσια 2016. Πρόγραμμα συναυλιών.

Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής στα Κουφονήσια 2016. Πρόγραμμα συναυλιών.

Ένα “σπιτικό” φεστιβάλ κλασσικής μουσικής, εμπνευσμένο από το πάθος της πιανίστας Ναταλίας Μιχαηλίδου και του ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλου για την μουσική, εγκαινιάστηκε το 2015 σ’ έναν μικρό παράδεισο στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, τα Κουφονήσια. Πρόκειται για ένα μικρό σύμπλεγμα δύο μικρών νησιών ανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού, στην καρδιά μιας ευρύτερης περιοχής που στο έδαφός της έχουν βρεθεί κατά καιρούς σημαντικά ευρήματα κυκλαδικής τέχνης. 

.
Δύο σύντροφοι στην ζωή και στην μουσική, η Μιχαηλίδου και ο Χριστόπουλος, επιμελούνται του ολόδροσου προγράμματος του φεστιβάλ, συντροφιά με αγαπημένους τους φίλους και συνεργάτες, μουσικούς από την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού που αναζητούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές, σε συνδυασμό με απάνεμες χρυσαφένιες ακρογιαλιές και μικρές θαλάσσιες φυσικές πισίνες. 

Αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών, η ώρα έναρξης των οποίων είναι στις 20:00.

.
22 Ιουλίου 2016
Jaan Ots, πιάνο (Εσθονία)
Κορνήλιος Μιχαηλίδης, πιάνο
Έργα για σόλο πιάνο και για τέσσερα χέρια με έργα F. Chopin, L. W. Beethoven, J. S. Bach, A. Dvorak, C. Debussy. 


O Jaan Ots σπούδασε πιάνο και τρομπέτα στην Ακαδημία Μουσικής της Εσθονίας, καθώς επίσης και διεύθυνση ορχήστρας στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία και στο Conservatoire National Supérieur de Paris. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς στην Εσθονία, την Λετονία, την Γερμανία και την Ρωσία, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ, διευθυντής ορχήστρας και μουσικός δωματίου σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες.

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης έχει σπουδάσει πιάνο στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Υπότροφος του Ωνασσείου Ιδρύματος και νικητής του 1ου διεθνούς διαγωνισμού πιάνου της Mayenne στην Γαλλία (2008), έχει δώσει συναυλίες ως πιανίστας και ως μαέστρος σε πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Κάνει το μάστερ του στην Sibelius Academy στὸ Ελσίνκι στην διεύθυνση ὀρχήστρας, ενώ από τον Αύγουστο του 2016, θα είναι βοηθός διευθυντού ορχήστρας στη Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, δίπλα στον Hannu Lintu. 

27 Ιουλίου 2016

Ναταλία Μιχαηλίδου, πιάνο
Ευάγγελος Χριστόπουλος, όμποε
Έργα W. A. Mozart, F. Poulenc, M. Ravel, M. Le Boucher, A. Μπαλτά

Η διακεκριμένη Ελληνίδα πιανίστα και παιδαγωγός Ναταλία Μιχαηλίδου, βραβευμένη σε σπουδαίους διεθνείς διαγωνισμούς, έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μαέστρους, σολίστ και συνθέτες, πολλοί από τους οποίους της έχουν αφιερώσει έργα τους. Ως παιδαγωγός του πιάνου, έχει διδάξει στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Από το 2001 είναι καθηγήτρια πιάνου της Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού (τάξη Αθηνών). Το ρεπερτόριό της είναι ευρύτατο και εκτείνεται από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή.

Ο καταξιωμένος Έλληνας δεξιοτέχνης ομποΐστας και παιδαγωγός Βαγγέλης Χριστόπουλος, διετέλεσε 1ο όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επί 40 χρόνια, και μέλος του Ελληνικού Κουιντέτου Πνευστών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και διεθνώς. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται πολλές ηχογραφήσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ πολλοί Έλληνες δημιουργοί έχουν συνθέσει έργα ειδικά γι’ αυτόν.

9 Αυγούστου 2016
Μαργαρίτα Ναστούλη, βιολί
Νεφέλη Μούσουρα, πιάνο
Έργα  J. S. Bach, R. Schumann, J. Brahms

 
Η Μαργαρίτα Ναστούλη έχει σπουδάσει βιολί στην Ελλάδα και την Γερμανία όπου έχει συμπράξει με σύνολα και ορχήστρες. Έχει διατελέσει μέλος της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το 2013 επελέγει ως μέλος της Ακαδημίας Carl Orff της Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

Η Νεφέλη Μούσουρα έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με βραβείο για νέους πιανίστες. Έχει συμπράξει με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει τον τίτλο Bachelor of Arts από το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg. Σήμερα είναι τελειόφοιτος στο σολιστικό τμήμα πιάνου του ίδιου πανεπιστημίου, με καθηγητή τον Rolf Plagge.
.
17 Αυγούστου 2016

Maria - Christina Harper, άρπα
Σοφία Αβραμίδου, τραγούδι


Η αρπίστρια Μαρία - Χριστίνα Harper σπούδασε κλασσική άρπα στην Αθήνα και στην Royal Academy of Music του Λονδίνου. Έχει κερδίσει πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό άρπας της Ουαλίας το 2010, έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το BBC και έχει εμφανισθεί σόλο, αλλά και σε συνεργασία με κορυφαίους μουσικούς, σε φεστιβάλς και μεγάλες αίθουσες στο Λονδίνο, την Ουαλία, το Εδιμβούργο και την Αθήνα. Πειραματίζεται δημιουργικά, χρησιμοποιώντας συμβατικούς και μη τρόπους παραγωγής ηχητικού αποτελέσματος, ενώ η μουσική της κινείται ανάμεσα σε ποικίλα είδη, από jazz, funk, rock, μέχρι και ρεμπέτικα.

Η Σοφία Αβραμίδου σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, κλασική κιθάρα, ουτι και νέι. Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σύνθεσης από την Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια: ούτι στο μουσικό χωριό, με δάσκαλο τον Haig Yazdjian, νέι στο μουσικό εργαστήρι "Λαβύρινθος" με τον Omer Erdogulard, πιάνο με το Γιώργο Χατζηνίκο, καθώς και μουσική για κινηματογράφο με το Νίκο Κυπουργό. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, γράφει η ίδια στίχους και μουσική και συνεχίζει με αγάπη τη διαδρομή της στην καλή μουσική και το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.

Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κουφονησίων
Οικία Μιχαηλίδου
(Λίγο πιο πάνω από τὸ ἑλικοδρόμιο)
Κουφονήσια

Πληροφορίες : 2285 100010 & 6947 994418 
Προπώληση στο κατάστημα «Αέλια» απέναντι απὸ την ταβέρνα «Φως Φανάρι»
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή