Γάμος στην εποχή του κορωναιού με τη νύφη και τον γαμπρό σε ενάμιση μέτρο απόσταση

3101 Views
Γάμος στην εποχή του κορωναιού με τη νύφη και τον γαμπρό σε ενάμιση μέτρο απόσταση Γάμος στην εποχή του κορωναιού με τη νύφη και τον γαμπρό σε ενάμιση μέτρο απόσταση

 


Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ήταν πράγματι ένας πολιτικός γάμος που έγινε… τις ημέρες του κορωνοϊού στο Δημαρχείο της Ρόδου αφού ακόμα και η νύφη με τον γαμπρό έπρεπε να διατηρούν απόσταση.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ζευγάρι ζήτησε να παντρευτεί πολιτικά και δόθηκε ειδική άδεια από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Διοικητικής Εξυπηρέτησης Γιάννη Καμπούρη ενώ την πράξη διεκπεραίωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου.

Στην ουσία πρόκειται για μία διοικητική πράξη για την οποία ελήφθησαν αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος. Συγκεκριμένα: ο γάμος, αντί να γίνει στην αίθουσα εθιμοτυπίας ως είθισται, τελέστηκε στο ναϋδριο που βρίσκεται στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, παρουσία μόνο δύο μαρτύρων - μάλιστα, ένας εκ των οποίων εκτελούσε και χρέη φωτογράφου - οι οποίοι τηρούσαν μεγάλη απόσταση.

Σε μεγάλη απόσταση βρισκόταν και η M. Ζιώγου ενώ ακόμα και το ζευγάρι έπρεπε να τηρεί απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. Εννοείται ότι όλοι φορούσαν γάντια και μάσκες ενώ ακόμα και για να υπογράψουν υπήρχε αντισηπτικό δίπλα στο στυλό.

Ούτως ή άλλως το Δημαρχείο έχει κλείσει για το κοινό και εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσε κανείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και οι γονείς του ζευγαριού βρισκόταν έξω από το Δημαρχείο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι έπρεπε να παντρευτεί υπό αυτές τις συνθήκες, για την προστασία όλων, δηλαδή χωρίς τους συγγενείς και τους φίλους του, με απόσταση, χωρίς καν μουσική και ποτό που κερνάει ο Δήμος για το καλό, δεν έλειψαν και οι αστεϊσμοί για να «ελαφρύνουν» την όλη κατάσταση.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δωδεκάνησα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη