Φεστιβάλ Δελφών: πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2022

1542 Views
Φεστιβάλ Δελφών: πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2022 Φεστιβάλ Δελφών: πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2022

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει

Συναυλίες με καταξιωμένους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού αλλά μια σημαντική συνεργασία στον χώρο της κλασικής μουσικής περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ» με θεματικό τίτλο «Η στάχτη που ταξίδευε».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο κύκλους, θα δώσουν συναυλίες δημοφιλή ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ελένη ΤσαλιγοπούλουΓλυκερία κ.α ενώ θα φιλοξενηθεί και η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του θρυλικού μαέστρου και δασκάλου Benjamin Zander.

Το φετινό είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή γι΄ αυτό και έχει ετοιμάσει δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις στις πόλεις στις οποίες εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες πρόσφυγες: την Άμφισσα και την Ιτέα.

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού του διευθυντή Δημήτρη Μαραμή. Φιλοδοξεί να είναι πηγή πολιτισμού και να αντανακλά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, τόπου που υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» είναι πως αποτελείται από ένα δίκτυο δρώμενων που πραγματοποιούνται σε πολλές διαφορετικές πόλεις με κεντρικό πυρήνα τους Δελφούς. Επίσης, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ επιλέγονται θεματικά με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδέονται με την ιστορία αλλά και το κάλλος του εκάστοτε φυσικού χώρου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ταύτιση της καλλιτεχνικής έκφρασης με το φυσικό σκηνικό του τόπου αλλά και το βάρος της ιστορικότητάς του.

«Πολιτισμός είναι η δημιουργία νέων έργων, η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη, για ανατροπή, για ελεύθερη έκφραση, για μια νέα οπτική. Πολιτισμός δεν είναι αυτές καθαυτές οι εκδηλώσεις, αλλά το αποτύπωμα που αφήνουν. Πολιτισμός είναι η εκπαίδευση, η καλλιέργεια, η συνέχεια. Ένας θεσμός εδραιώνεται με το έργο του, με συνεχή αυτοκριτική και με παράλληλο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εκπτώσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μαραμής.

Δελφική Γη και Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Δελφών στις παράλληλες δράσεις του συνδέει επίσης την αγροτική παραγωγή της Φωκίδας με τον πολιτισμό υιοθετώντας εκδηλώσεις αγροτουρισμού: πριν από επιλεγμένες εκδηλώσεις, φιλοξενεί έκθεση και γευσιγνωσία τυποποιημένων τοπικών προϊόντων. Θεμελιώδη προϊόντα της μεσογειακής διατροφής, όπως η ελιά, το σταφύλι, το μέλι, το λάδι και το κρασί, αποτελούν μέρος της βασικής παραγωγής της δελφικής γης. Με αυτή τη δράση αποδεικνύεται πως η μυθολογική, παραδοσιακή και σύγχρονη ποιητική χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων, ως αρχετυπικών συμβόλων στο πέρασμα των αιώνων, παραμένει άφθαρτη και ζωντανή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 21:15 - Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί
Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 21:15 - Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί
Η Ορχήστρα των 100 στον Ομφαλό της Γης Boston Philharmonic Youth Orchestra – BPYO
Benjamin Zander conductor

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 21:15 - Πλατεία Μάκρης (οδός Υλαίθου) / Άμφισσα
Σμύρνη 1922-2022 Ελένη Τσαλιγοπούλου

Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 21:15 - Κεντρί / Γαλαξίδι
Greek Retro Band - The Swingin' Cats - Γιώργος Ζερβός

Κυριακή 10 Ιουλίου, ώρα 21:15 Προβλήτα / Ιτέα
«100 χρόνια πριν...»
Μουσικό σχήμα Οι Λούστροι

Πέμπτη 4 Ιουλίου - Ερατεινή
Ελευθερία Αρβανιτάκη

Παρασκευή 12 Αυγούστου – Λιδωρίκι
Γλυκερία

Σάββατο 13 Αυγούστου
Σταύρος Σιόλας


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη