Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

548 Views
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Στο 11ο Regional Growth Conference  που λαμβάνει και φέτος χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προσεγγίζονται νευραλγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της περιφέρειας όλης της χώρας.

 Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που καταπιάνεται με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες. Προσφέρει την ευκαιρία προβληματισμού και αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας, την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε σχετικά με τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής.

O Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις επερχόμενες εκλογές του 2024 που θα αποτελέσουν μια κορυφαία στιγμή για την Ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως συμβαίνει κάθε φορά όταν καλούμαστε να εκλέξουμε εκείνους που θα είναι η φωνή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος στους στόχους που έχει επιτύχει η Ευρώπη τόνισε ότι η ειρήνη, η δημοκρατία και η ευημερία έχουν εξασφαλιστεί χάρη σε αυτό τον θεσμό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέληξε, δημιουργήθηκε ως ένας συνεταιρισμός που θα ήταν το συμφέρον όλων και σήμερα αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου αντιμετωπίζουμε τις απειλές και εκμεταλλευόμαστε τις μεγάλες προκλήσεις.

Από την πλευρά της η Ελένη Παλαιολόγου, αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την απαρχή της ήταν και είναι να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των περιφερειών αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη εδαφική, κοινωνική και οικονομική συνοχή. Σήμερα, γίνεται προσπάθεια όλες οι περιφέρειες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν ένα παρόμοιο επίπεδο διαβίωσης, το οποίο θα ενισχύεται από την παροχή ευρωπαϊκών πόρων και θα αφορά στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, των υποδομών, του πολιτισμού αλλά και τις σχετικές δράσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τέλος, ο Φωκίων Ζαΐμης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι για να διατηρηθεί η ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να υπάρχει ένας συνεχής διάλογος που να βασίζεται στις εκάστοτε οικονομικές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχύονται και να επωφελούνται εν συνόλω όλες οι περιφέρειες.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Regional Growth Conference

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2194 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο