Νέα 3ήμερη απεργία στα ΜΜΕ έως την Μεγάλη Τετάρτη.

615 Views
Νέα 3ήμερη απεργία στα ΜΜΕ έως την Μεγάλη Τετάρτη. Νέα 3ήμερη απεργία στα ΜΜΕ έως την Μεγάλη Τετάρτη.

Νέα 3ήμερη ΑΠΕΡΓΊΑ στα ΜΜΕ έως την Μεγάλη Τετάρτη.

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όπως ανακοινώθηκε η απεργία θα συνεχιστεί σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ)από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου για τις θέσεις και τα αιτήματα.

Όπως αναφέρεται κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:

  • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
  • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία μόνο από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας. Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Τι λέει η ΕΣΗΕΠΗΝ

Συνάδελφοι, οι στιγμές είναι οι πλέον ιστορικές για τον κλάδο και την Ένωσή μας. Η αντίστασή μας απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή που ετοιμάζεται να προκαλέσει η Κυβέρνηση πρέπει και θα είναι δεδομένη. Ο αγώνας μας συνεχής, συνεπής και επίμονος. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μάχη που αφορά όλους εμάς και τις οικογένειές μας. Αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε και να δώσουμε την μάχη για να μην περάσει το καταστροφικό και απάνθρωπο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Στις 6.00 του Σαββάτου 23/4/2016 λήγει η 48ωρη απεργία στα έντυπα μέσα, τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, την ΓΓΕΕ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα γραφεία Τύπου. Οι συνάδελφοι εργάζονται κανονικά.

Συνεχίζεται η απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ έως τις 06.00 το πρωϊ της Κυριακής.

Ωστόσο, μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις με την κατάθεση του καταστροφικού για τον κλάδο νομοσχεδίου στη Βουλή και σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ από τις 06.00 το πρωϊ της Κυριακής έως και τις 06.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης προκηρύσσεται νέα κινητοποίηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες, ΓΓΕΕ και τα γραφεία Τύπου.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ συνεδριάζει εκ νέου την Μ. Τετάρτη το μεσημέρι για να προσδιορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο