Κακέκτυπο άλλων ταινιών «Το Παιχνίδι Του Δολοφόνου» με τον Αλ Πατσίνο. Είδαμε και Σχολιάζουμε.

5376 Views
Κακέκτυπο άλλων ταινιών «Το Παιχνίδι Του Δολοφόνου» με τον Αλ Πατσίνο. Είδαμε και Σχολιάζουμε. Κακέκτυπο άλλων ταινιών «Το Παιχνίδι Του Δολοφόνου» με τον Αλ Πατσίνο. Είδαμε και Σχολιάζουμε.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρούχας.
 
Στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του ατμοσφαιρικού αστυνομικού thriller του σκηνοθέτη John Martin στη χώρα μας, βρεθήκαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες να το παρακολουθήσουμε. Με δεδομένο ότι η προώθηση που έλαβε η ταινία ήταν ισχνή, το θέαμα της μισογεμάτης αίθουσας στην πρεμιέρα δεν εξέπληξε. Αδιαμφισβήτητα όμως, η παρουσία ενός καλλιτέχνη του διαμετρήματος του AlP acinoαποτελεί από μόνη της ένας ισχυρό κίνητρο για τους επίδοξους θεατές.
 
Γενικά για την ταινία
Ορμώμενος από το πασίγνωστο παιχνίδι της κρεμάλας, ο John Martin μέσα από τα τοπία του μελαγχολικού Monroe της πολιτείας Georgia των ΗΠΑ, στήνει ένα σκηνικό γάτας-ποντικιού μεταξύ του πρωταγωνιστικού διδύμου (Al Pacino και Karl Urban), συνεπικουρούμενο από την παρουσία μιας νεαρής δημοσιογράφου (Britanny Snow), και του κατά συρροή δολοφόνου (Joe Anderson), που η παρουσία του προκαλεί φρενίτιδα στην τοπική κοινωνία.
 
Στην διάρκεια της ταινίας ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην σχέση των 2 συμπρωταγωνιστών, προϊόν αγαστής συνεργασίας και φιλίας χρόνων, στους προσωπικούς δαίμονες που αντιμετωπίζουν και το πώς όλα τα παραπάνω τους βοηθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις του μανιακού δολοφόνου.
 
Πλεονεκτήματα
· Ικανοποιητική η παρουσία του AlPacino, στο ρόλο του μπαρουτοκαπνισμένου detective με το σκληρό και συνάμα χαλαρό προσωπείο που χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίσταση.

· Ο έτερος πρωταγωνιστικός ρόλος (KarlUrban) με μια μεστή εμφάνιση ισορροπεί στον διττό ρόλο που του ανατίθεται: Της διαλεύκανσης της υπόθεσης και το να θέσει σε μία τάξη την προσωπική του ζωή.

·  Τα σκηνικά, που συνδυαζόμενα με την τοποθεσία, φέρουν το κοινό σε κλίμα αμιγώς αστυνομικού thriller (μουντάδα, συνεχής βροχή, κοντινά πλάνα σε στενοσόκακα της πόλης)
.
·  Καταπληκτική η διασκευή του “The House of the Rising Sun” ως “Home of the Rising Sun” από τους Geordie και Brian Johnson στο soundtrack της ταινίας.
 
 
Μειονεκτήματα
·  Ο ρόλος της δημοσιογράφου (Britanny Snow), ενώ θα μπορούσε να είναι καταλυτικός, δεν απέδωσε το κάτι παραπάνω που θα βελτίωνε τη συνολική ποιότητα της ταινίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη διαπίστευση, η ευθύνη βαραίνει και τους σεναριογράφους (Charles Huttinger και Michael Caissse).

·   Η εξέλιξη και κατάληξη της ταινίας, εν γένει. Το σενάριο είναι τετριμμένο, με συνέπεια να αφήνει το κοινό με μια αίσθηση deja-vu. Κοντολογίς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κακέκτυπο της ταινίας του David Fincher, Seven.
 
Και τελικά;
Τελικά, να μην τη δείτε. Ακόμα καλύτερα, να την δείτε όταν με το καλό την απαντήσετε στις μικρές οθόνες κάποιο βράδυ που θα κάτσετε αναπαυτικά στο καθιστικό σας.
 
Βαθμολογία:
3,5/10
.
.HANGMAN Θρίλερ, Έγχρ., Διάρκεια: 98'

Παραγωγή: Αμερικανική-Σκηνοθεσία: Τζόνι Μάρτιν Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Μπρίτανι Σνόου, Καρλ Ούρμπαν.
 

.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη