Προσεχώς στα σινεμά: Το κόμικ της Λατινικής Αμερικής «Κοντορίτο»

967 Views
Προσεχώς στα σινεμά: Το κόμικ της Λατινικής Αμερικής «Κοντορίτο» Προσεχώς στα σινεμά: Το κόμικ της Λατινικής Αμερικής «Κοντορίτο»

 


O πιο αγαπημένο κόμικ της Λατινικής Αμερικής, ο Κοντορίτο, έρχεται για πρώτη φορά στο σινεμά με μία διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει ο Άλεξ Ορέλε που έχει συνεργαστεί με την Pixar σε μοναδικές ταινίες, όπως «Οι Απίθανοι».


Σύνοψη
Σε ένα ταπεινό και γραφικό χωριό στις ρίζες των Άνδεων, ένα δημοφιλές πουλί, ο Κοντορίτο περνάει καλά. Παίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα, όλοι (σχεδόν) τον αγαπούν και βγαίνει με την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, τη Γιαγίτα. Δυστυχώς τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή, όταν, εξαιτίας μίας αθώας φάρσας που στήνει ο Κοντορίτο, η Ντόνια Τρεμεμπούντα, η μαμά της Γιαγίτα, πέφτει θύμα απαγωγής από εξωγήινους. Η Γιαγίτα αποφασίζει να τον χωρίσει, και ο αντίπαλος του Κοντορίτο, ο Πέπε Κορτιζόνα, βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να την αποπλανήσει. Προκειμένου να ξανακερδίσει την καρδιά της Γιαγίτα, ο Κοντορίτο και ο ανιψιός του Κονέ, φεύγουν στο διάστημα για να σώσουν τη μέλλουσα πεθερά και τον ίδιο τον πλανήτη.



Λίγα λόγια για τον Κοντορίτο
Τον Αύγουστο του 1949, ο Ρενέ Ρίος Μποτιλέρ, γνωστός με το ψευδώνυμο Πέπο, συστήνει τον Κοντορίτο, έναν ανθρωπόμορφο κόνδορα με αίσθηση του χιούμορ. Ο Κοντορίτο ήταν ένας έξυπνος και σκανταλιάρης φαρσέρ. Ξεπέρασε τα σύνορα της γενέτειρας του, της Χιλής, και έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς και θρυλικούς ήρωες κόμικς της Λατινικής Αμερικής. Χάρη στο σατανικό του χιούμορ, ο Κοντορίτο άφησε το σημάδι του στην ποπ κουλτούρα, όχι μόνο στη Χιλή αλλά και σε όλες τις ισπανόφωνες χώρες.



Ποιος είναι ποιος

Κοντορίτο
Ένας δαιμόνιος, σαρδόνιος φαρσέρ, ένας ανεύθυνος έφηβος σε σώμα ενήλικα. Κάποια στιγμή ωριμάζει και αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του.

Γιαγίτα
Μία πανέμορφη, έξυπνη και δουλευταρού κοπέλα. Και μάλιστα με αίσθηση του χιούμορ.

Ντόνια Τρεμεμπούντα
Επικριτική και όχι ιδιαίτερα εμφανίσιμη, η μέλλουσα πεθερά του Κοντορίτο δεν σκοπεύει να του κάνει εύκολη τη ζωή.
 
Εξωγήινος Αυτοκράτορας Μολόσκο
Ο κακός της υπόθεσης με μακιαβελικό μυαλό. Δεν χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού από τους υπηκόους του και θα κάνει τα πάντα για να διοικεί υπό το καθεστώς φόβου.

Πέπε Κορτιζόνα
Ο αντίπαλος του Κοντορίτο, ένας κλασικός Λατίνος γυναικάς. Καραδοκεί να αποπλανήσει την Γιαγίτα, μόλις ο Κοντορίτο κάνει κάποιο ατόπημα.



Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άλεξ Ορέλε, Εντουάρτο Σουλντ
Σενάριο: Μαρτίν Πιρογιάνσκι, Ισάι Ραβίντ
Στα ελληνικά ακούγονται: Κωνσταντίνος Κακκανάς, Πάνος Αποστολόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Χαρά Ζησιμάτου
Διάρκεια: 1 ώρα και 28 λεπτά

14 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους



-movie trailer εδώ

Ολα τα τελευταία νέα της Σινεμανίας της "Κ" εδώ 
 Ολες οι τελευταίες κριτικές, εδώ
.

Δείτε αυτά:
.
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
.
.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδαςκλικ εδώ.
..
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλίακλικ εδώ.
.
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή