Στη Στερεά Ελλάδα θα γυριστεί η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη

1366 Views
Στη Στερεά Ελλάδα θα γυριστεί η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη Στη Στερεά Ελλάδα θα γυριστεί η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη

 Στη Στερεά Ελλάδα θα γυριστεί η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.

Με τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», τα οποία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα, εγκαινιάζεται η υλοποίηση των συμφωνιών του Film Office που δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Hellenic Film Office.

«Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ενώ πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες ΑΕ), Γαλλίας (EZ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Y.E. Films Ltd). Μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης.

Ο Γιάννης Οικονομίδης

Ο σκηνοθέτης με τους συνεργάτες του, θα βρεθούν στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, για την προετοιμασία της παραγωγής, από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και το τέλος του χειμώνα. Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2018.

«Οι συνεργάτες μου και εγώ, καταλήξαμε στην απόφαση ότι “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς” θα γυριστεί εξολοκλήρου στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο τη Λαμία και τις γύρω περιοχές. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Περιφέρειας μέσω του τοπικού Film Office που ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι, καθώς τυγχάνει, με καλλιτεχνικά κριτήρια, η Λαμία να είναι ο ιδανικός τόπος για την ατμόσφαιρα της ταινίας σύμφωνα με το σενάριο», αναφέρει σε δήλωσή του ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, για να καταλήξει: «στα μέσα του φθινοπώρου θα επισκεφτούμε την Λαμία ώστε να ξεκινήσει η εύρεση των χώρων και η προετοιμασία της παραγωγής. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2018. Eίναι η πρώτη μου ταινία που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου εκτός Αττικής, σε μια προσπάθεια να αποκεντρωθεί η κινηματογραφική παραγωγή και η μυθολογία του ελληνικού σινεμά».

Ο Βαγγέλης Μουρίκης

Mε αφορμή τη συμφωνία για τα γυρίσματα της ταινίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Δημιουργήσαμε το Film Office πριν από ένα χρόνο με σκοπό να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για τη Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή είναι γεγονός και οι προσπάθειές μας να προβάλουμε τουριστικά τη Στερεά Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, αποδίδουν. Αυτό θέλαμε και, όπως δείχνει αυτή η συμφωνία, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Χαίρομαι γιατί πέρα από τους στόχους μας, έχουμε και μία ποιοτική παραγωγή με έναν βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Γιάννη Οικονομίδη που τον ευχαριστώ γιατί εκτίμησε τις συνθήκες και το περιβάλλον της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε τη δουλειά με μεγαλύτερη ένταση και ζήλο».

Η Βίκυ Παπαδοπούλου

Δελτίο - Διόρθωση

Ο Γρηγόρης Αθανασίου, παραγωγός των ταινιών του Κώστα Ζάπα εξέδωσε δελτίο Τύπου με μια διόρθωση σχετικά με την ανακοίνωση για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη που θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα.

Η διόρθωση αφορά το σημείο της  ανακοίνωσης όπου αναγράφεται πως «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

«Μικρές ελευθερίες» του Κώστα Ζάπα

Το δελτίο Τύπου του Γρηγόρη Αθανασίου, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως οι «Μικρές ελευθερίες» του Κώστα Ζάπα, που ήταν μάλιστα μια διεθνής συμπαραγωγή της θρυλικής Zentropa του Lars von Trier, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η ανατρεπτική αστυνομική φαρσοκωμωδία «Ποιος έπνιξε τον Μπερνιέ;» στο θέατρο Αμαλία... θα πνιγείτε από τα γέλια.
Η ανατρεπτική αστυνομική φαρσοκωμωδία «Ποιος έπνιξε τον Μπερνιέ;» στο θέατρο Αμαλία... θα πνιγείτε από τα γέλια.
με 0 Σχόλια 3145 Views

 Η ανατρεπτική αστυνομική φαρσοκωμωδία του Γιάννη Καραμπέλκου με νέο θίασο σας υπόσχεται ότι θα πνιγείτε από τα γέλια.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή