ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ-3

652 Views
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ-3 ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ-3

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ-3

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή γνωρίζουν καλά την έντονη σύγκρουση ΗΠΑ –Ρωσίας. Στα πλαίσια μάλιστα ενός κατανοητού αντιπερισπασμού οι ΗΠΑ τα «ξαναβρήκαν» με την Κούβα. Σύμμαχες με τις ΗΠΑ, στην αντιπαράθεση με την Ρωσία , είναι οι χώρες της Ε.Ε που δεν νοιώθουν πως χάνουν με αυτή την επιλογή.
Παράλληλα στα πλαίσια των αλυσιδωτών αντιδράσεων στο κόλπο μπήκαν και οι πετρελαιάδες Άραβες. Αυξάνοντας κάθετα την παραγωγή πετρελαίου, επέτρεψαν στο να «πέσει»κατακόρυφα η τιμή του πετρελαίου. Χάνουν πολλά δολάρια αλλά υπακούουν σ’ έναν συγκεκριμένο γεωπολιτικό σχεδιασμό, γιατί έτσι πέφτει η τιμή του ρωσικού αερίου και καταρρέει η οικονομία της.
 
Επανήλθαμε στην περίοδο του «ψυχρού» πολέμου που άρχισε στα τέλη του ΄ 40. Απ’ αυτή την άποψη κρίνεται απόλυτα εύστοχος ο σχεδιασμός – προγραμματισμός- της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3 με το μεγάλο αφιέρωμα « Αυτός ήταν ο «ψυχρός» πόλεμος». Προβάλλοντας, λοιπόν, παλιά αλλά τελικά επίκαιρα αριστουργήματα που σατιρίζουν ή αναδεικνύουν την σύγκρουση των δύο υπερδυνάμεων και των δορυφόρων τους.
Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος οι επόμενες ταινίες είναι: 29 Δεκεμβρίου στις 21:00 («Αλέξανδρος» Εθνικής Αμύνης 1)ελεύθερη είσοδος , το οσκαρικό «Έρχονται οι Ρώσοι»(1966) του Νόρμαν Τζιούισον ,έπεται το « Ένα δύο τρία» (1961)του Μπίλι Γουάιλντερ και ακολουθεί το αριστούργημα του Τζών Φρανκιχάιμερ «Επτά ημέρες του Μαΐου»(1964).
Οι ακριβείς ημερομηνίες των δύο τελευταίων ταινιών θα καθοριστούν σύντομα. Το ουσιώδες είναι πως στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 συνδυάζουν την υψηλή ψυχαγωγία, την ποιότητα αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό και ιδεολογικό προβληματισμό.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 23-29/03/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 23-29/03/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
με 0 Σχόλια 1041 Views

8 κάτω του μετρίου ταινίες εκτός και αν είστε των «ποπκορν» και αδημονείτε να δείτε το franchise δράσης Τζον Γουίκ και το σαχλαμαριζέ «Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Γαμπρό» με μαιντανό-πρωταγωνιστή -δεν θέλει και ρώτημα-  Γιάννης Τσιμιτσέλης. Αυτές είναι οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 23 έως Τετάρτη 29/03/2023

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή