Τι θα δούμε Παρασκευή 31.10 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. H Μαρίλια Καίσαρ προτείνει...

618 Views
Τι θα δούμε Παρασκευή 31.10 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. H Μαρίλια Καίσαρ προτείνει... Τι θα δούμε Παρασκευή 31.10 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. H Μαρίλια Καίσαρ προτείνει...

Τι θα δούμε Παρασκευή 31.10 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. H Μαρίλια Καίσαρ προτείνει... ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ στην ΚΟΥΛΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το «μέτωπο» του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η κινηματογραφική μας πρώτη επίσημη μέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα ξεκινήσει με τη προβολή των 15:00 στη Φρίντα Λιάππα και όπως είθισται με αφιέρωμα και πιο συγκεκριμένα με την ταινία Γκίλιαπ/Giliap(1975) του Ρόι Άντερσον.
Ένας νέος ψάχνει το δρόμο του στη ζωή και πιάνει δουλεία ως σερβιτόρος. Η ταινία αποτυπώνει τις σχέσεις του πρωταγωνιστή με τους άλλους υπαλλήλους αλλά κυρίως με την όμορφη Άννα.
 
   Για τη ζώνη των 17:00 δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε μιας και δύο ταινίες μας τράβηξαν την προσοχή. Η ταινία Γιοχάννα(2005) του  Κόρνελ Μούντρουτσο, που προβάλλεται στις 17:00 στον Παυλό Ζάννα είναι μια κινηματογραφική και μουσική μεταφορά του Πάθους της Ιωάννας της Λωρραίνης, μέσα από τη ζωή μιας νεαρής ναρκομανούς που όταν σώζεται από το θάνατο γίνεται νοσοκόμα.
   Στις 17:30 στον Κασαββέτη, από το τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες ( που πολύ το αγαπάμε), προβάλλεται η ταινία Στη θέση της/ In her place (2014), που παρακολουθεί μια ιστορία υιοθεσίας στη Νότια Κορέα και τη συμβίωση της έφηβης εγκύου και της μητέρας της στο αγρόκτημα με την ευκατάστατη πρωτευουσιάνα που προσπαθεί να υιοθετήσει το παιδί.
   Στη ζώνη των 20:00 αντί της τελετής έναρξης, στην οποία η είσοδος επιτρέπεται σε λίγους προτείνουμε την ταινία Βικτόρια στις 20:30 στην αίθουσα Σταυρός Τορνές από τις Ματιές στα Βαλκάνια.
Η Βικτόρια έρχεται στο κόσμο το 1979 χωρίς αφαλό και ανακηρύσσεται το μωρό της δεκαετίας από το κράτος. Μαζί με το κομμουνισμό κατακρημνίζεται και η φήμη της και η μικρή Βικτόρια,  καλείται να αναπτύξει μια νέα σχέση της.
.
Η βραδιά θα συνεχιστεί φυσικά στο Opening Party για κατόχους καρτών και προσκλήσεων αλλά και για εθελοντές και stuff με την αγαπημένη Fischer σε αφθονία και DJ Α από τους C'est Chic, που θα μας παρασύρουν σε ένα υπέροχο πάρτι.

-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ στην ΚΟΥΛΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το «μέτωπο» του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή