ο «Σινεμά με Θέα» είναι ένας θερινός κινηματογράφος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της πόλης που γεμίζει με ενθουσιασμό όλες τις προβολές. Προσφέρει μια εναλλακτική και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη, από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου και από τις 27 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου.
Οι 18 ταινίες που θα προβληθούν ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία διετία, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστούς πρωταγωνιστές και καθηλωτικές ιστορίες. Στο «Σινεμά με Θέα» φέτος θα απολαύσουμε:
►Το Να με φωνάζεις με το όνομά σου, μια από τις ωραιότερες ταινίες της χρονιάς, και το –επίσης λουσμένο στο μεσογειακό φως- Κάτω από τον ήλιο με τους Τίλντα Σουίντον και Ρέιφ Φάινς, και τα δυο δια χειρός του χαρισματικού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο.
►Τέσσερα φιλμ που ξεχώρισαν: τα οσκαρικά Moonlight του Μπάρι Τζένκινς και Ο εμποράκος του Ασγκάρ Φαραντί, ΤοΠάρτι της Σάλι Πότερ –μια κωμωδία μέσα στην τραγωδία- και Τζάκι του Πάμπλο Λαρέν, για τη γυναίκα πίσω από το μύθο των Κένεντι.
►Δυο ξεχωριστές γυναίκες που κλέβουν την παράσταση σε δυο από τα πιο γενναιόδωρα φιλμ που είδαμε τελευταία στο σινεμά: Μια φανταστική γυναίκα και Γκλόρια, σε σκηνοθεσία του χιλιανού Σεμπαστιάν Λέλιο.
►Το πολυσυζητημένο Μανιφέστο του Γιούλιαν Ρόζεφελντ, με την Κέιτ Μπλάνσετ να μεταμορφώνεται μοναδικά σε 13 χαρακτήρες.
►Απρόσμενες ιστορίες δοσμένες με χιούμορ και συναίσθημα για δυο άνδρες σε κρίση, τις οποίες μας αφηγούνται οι ταινίες Μεγάλωσε αν τολμάς του Γκιγιόμ Κανέ και Το μόνο αγόρι στη Νέα Υόρκη του Μαρκ Γουέμπ.
►Ανατροπές, παράλογες καταστάσεις και άφθονο χιούμορ που δίνουν τον τόνο στα φιλμ Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη! του Ζακό Βαν Ντορμέλ και Ο επιφανής πολίτης του Γκαστόν Ντουπράτ.
►Μεγάλες συγκινήσεις που γεννιούνται από «μικρές», καθημερινές ιστορίες, όπως αυτές που ξετυλίγονται με ευαισθησία στα φιλμ Δυο Καρδιές της Κατέλ Κιλιβερέ και 1001 γραμμάρια του Μπεντ Χάμερ.
►Συγκλονιστικά μυστικά από το παρελθόν που ορίζουν τις ζωές των ηρώων στις ταινίες Φραντς του Φρανσουά Οζόν, Ο λαβύρινθος της σιωπής του Τζούλιο Ρικιαρέλι και Παράδεισος του Αντρέι Κοντσαλόφσκι.
INFO
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – οροφή του κτιρίου Μ2
Προβολές: Δευτέρα έως Πέμπτη.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (φοιτητές, παιδιά, κάρτα ανεργίας, CineΚάρταF της περιόδου 2017-2018)
.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΟΣ
(έναρξη προβολών 21:30)
Δευτέρα 25/6 & Τρίτη 26/6:
Moonlight
Τετάρτη 27/6 & Πέμπτη 28/6:
Κάτω από τον Ηλιο
Δευτέρα 2/7 & Τρίτη 3/7:
Παράδεισος
Τετάρτη 4/7 & Πέμπτη 5/7:
Μεγάλωσε Αν Τολμάς
Δευτέρα 9/7 & Τρίτη 10/7:
Τζάκι
Τετάρτη 11/7 & Πέμπτη 12/7:
Μια Φανταστική Γυναίκα
Δευτέρα 16/7 & Τρίτη 17/7:
Γκλόρια
Τετάρτη 18/7 & Πέμπτη 19/7:
Ο επιφανής πολίτης
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ & ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
(έναρξη προβολών 21:00)
Δευτέρα 27/8 & Τρίτη 28/8:
Ο Λαβύρινθος της Σιωπής
Τετάρτη 29/8 & Πέμπτη 30/8:
Ο Εμποράκος
Δευτέρα 3/9 & Τρίτη 4/9:
Να Με Φωνάζεις με τ` Όνομά σου
Τετάρτη 5/9 & Πέμπτη 6/9:
1001 γραμμάρια
Δευτέρα 10/9 & Τρίτη 11/9:
Η Ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!
Τετάρτη 12/9 & Πέμπτη 13/9:
Μανιφέστο
Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Α
Δευτέρα 25/6 & Τρίτη 26/6:
Moonlight
Πρόκειται για ένα δράμα ενηλικίωσης. Παρακολουθούμε τον μικρό Σαιρόν σε τρείς διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Κάθε ένα από τα κεφάλαια φέρει κι ένα όνομα, The little, Chiron, Black. Κανένα από τα ονόματα αυτά δεν φαίνεται να περιγράφει κατι περισσότερο εκτός από την εντύπωση που δίνει στους γύρω του. Στα μικρά και τα μεγάλα που του...
Τετάρτη 27/6 & Πέμπτη 28/6:
Κάτω από τον Ηλιο
Αξιόλογη ταινία "ερμηνειών" με όλους τους πρωταγωνιστές, προεξέχοντος του Ray Fiennes να παίζουν εξαιρετικά και να μεταφέρουν τους χαρακτήρες του σεναρίου στην οθόνη. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη υπόθεση στο έργο, είναι καθαρά ένα ψυχογράφημα χαρακτήρων και συναισθημάτων.
Δευτέρα 2/7 & Τρίτη 3/7:
Παράδεισος
Τελευταίες ημέρες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Τρεις άνθρωποι διασταυρώνουν τους δρόμους τους: η Όλγκα, μια ρωσίδα αριστοκράτισσα που έχει μεταναστεύει στη Γαλλία και συμμετέχει στη γαλλική αντίσταση, ο Ζιλ, ένας γάλλος συνεργάτης των Γερμανών, και ο Χέλμουτ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός των SS. Ο Όλγκα συλλαμβάνεται σε επιδρομή, επειδή έκρυβε μικρά Εβραιόπουλα. Η υπόθεση της πέφτει στα χέρια του Ζιλ, ο οποίος ελκύεται από αυτήν και της υπόσχεται να είναι «μαλακός» αν κοιμηθεί μαζί του. Έπειτα, η Όλγκα βρίσκεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου συναντά εκ νέου τον Χέλμουτ, ο οποίος ήταν κάποτε ερωτευμένος μαζί της και ακόμα τρέφει συναισθήματα.
Τετάρτη 4/7 & Πέμπτη 5/7:
Μεγάλωσε Αν Τολμάς
Στην ηλικία των 42, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γκιγιόμ Κανέ έχει μέχρι στιγμής αποφύγει μια κρίση μέσης ηλικίας. Ζώντας με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον μικρό τους γιο, αισθάνεται χαρούμενος κι ευλογημένος, πετυχαίνοντας μια όμορφη ισορροπία ανάμεσα στην καλλιτεχνική και την προσωπική του, όσο και τον ελεύθερο του χρόνο. Αλλά η νεαρή και πανέμορφη συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία που τώρα γυρίζει, του ρίχνει το ηθικό όταν μαθαίνει ότι ο Γκιγιόμ πλέον δεν «ροκάρει». Και είναι αλήθεια ότι η εικόνα του είναι ενός οικογενειάρχη, μακριά από το σέξι ίματζ που συνήθως έχουν οι σταρ. Και ο Γκιγιόμ το σκέφτεται όλο αυτό, και μάλλον πρέπει κάτι να κάνει. Το κορμί του του δίνει σημάδια, είναι καιρός να κάνει το μεγάλο βήμα. Η ανανέωση του ίματζ του δεν μπορεί να περιμένει λεπτό.
Δευτέρα 9/7 & Τρίτη 10/7:
Τζάκι
Οι επόμενες ημέρες της δολοφονίας του Τζον Φ. Κένεντι το 1963 στο Ντάλας, μέσα από τα μάτια της συζύγου του και πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι. Μέσα στη θλίψη της, έχει την υποχρέωση να ανακτήσει την πίστη της, να παρηγορήσει τα παιδιά, και να καθορίσει την ιστορική κληρονομιά του συζύγου της.
Τετάρτη 11/7 & Πέμπτη 12/7:
Μια Φανταστική Γυναίκα
Η Μαρίνα Βιδάλ, μια νεαρή τρανσέξουαλ, σερβιτόρα και τραγουδίστρια σε κλαμπ, αντιμετωπίζει τις διακρίσεις και την καχυποψία σε ένα μοντέρνο, αλλά άσπλαχνο Σαντιάγκο στη Χιλή, όταν ο φίλος της, που είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερος της, πεθαίνει ξαφνικά μέσα στην αγκαλιά της.
Δευτέρα 16/7 & Τρίτη 17/7:
Γκλόρια
Η Γκλόρια είναι 58 ετών και διαζευγμένη. Τα παιδιά της έχουν φύγει από το σπίτι, αλλά δεν σκοπεύει να περάσει τις ημέρες και τις νύχτες της μονάχη. Αποφασισμένη να καταπολεμήσει την ηλικία της, πηγαίνει σε εργένικα πάρτι για επιβεβαίωση. Αυτό, όμως, δεν της γεμίζει το κενό, μέχρι που γνωρίζει τον Ροντόλφο, έναν πρώην αξιωματικό του ναυτικού και επτά χρόνια μεγαλύτερου της. Με αυτόν νιώθει κάτι παραπάνω από απλή έλξη, σκέφτεται ακόμα και για μόνιμη σχέση. Όμως, εμφανίζονται απρόσμενες προκλήσεις από το περιβάλλον της και σκοτεινά μυστικά βγαίνουν στον αέρα.
Τετάρτη 18/7 & Πέμπτη 19/7:
Ο επιφανής πολίτης
Αφού πρώτα αρνείται μεγάλα βραβεία ανά τον πλανήτη, ο Κος Μαντοβάνι, κάτοχος Νόμπελ λογοτεχνίας, αποδέχεται την πρόσκληση να επισκεφτεί τη γενέτειρα του πόλη στην Αργεντινή, η οποία άλλωστε είναι η έμπνευση για όλα του τα βιβλία. Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτή ήταν η χειρότερη ιδέα στη ζωή του. Να περιμένεις το απροσδόκητο όταν χρησιμοποιείς αληθινούς ανθρώπους ως χαρακτήρες στα μυθιστορήματα σου.
.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ & ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
(έναρξη προβολών 21:00)
Δευτέρα 27/8 & Τρίτη 28/8:
Ο Λαβύρινθος της Σιωπής
1958. Ο πόλεμος έχει χρόνια τελειώσει και η Δυτική Γερμανία όχι μόνο ανακάμπτει, αλλά ζει μια ευφορία. Πουθενά οι ναζί, πουθενά εικόνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όλα μοιάζουν σαν να υπάρχουν για το καλύτερο αυτής της χώρας. Τουλάχιστον, μέχρι που ο δημοσιογράφος Τόμας Γκνίλκα αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός δασκάλου, αυτό του τότε διοικητή του Άουσβιτς. Και ο νεαρός εισαγγελέας Γιόχαν Ράντμαν αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση.
Τετάρτη 29/8 & Πέμπτη 30/8:
Ο Εμποράκος
Εξαναγκασμένοι να φύγουν από το διαμέρισμα τους λόγω επικίνδυνων εργασιών σε γειτονικό κτήριο, ο Εμάντ και η Ρανά μετακομίζουν σε νέο διαμέρισμα στο κέντρο της Τεχεράνης. Αλλά εκεί, ένα περιστατικό που σχετίζεται με τον προηγούμενο ένοικο του διαμερίσματος, θα αλλάξει τη ζωή του ζευγαριού δραματικά.
Δευτέρα 3/9 & Τρίτη 4/9:
Να Με Φωνάζεις με τ` Όνομά σου
Καλοκαίρι του 1983, στη βόρεια Ιταλία. Ο Έλιο Πέρλμαν, ένας 17χρονος αμερικανο-ιταλός, περνάει τις μέρες του με την οικογένεια του στη βίλλα τους, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, αντιγράφοντας τραγούδια και φλερτάροντας με τη φίλη του, Μάρζια. Μια μέρα, ο Όλιβερ, ένας χαριτωμένος 24χρονος Αμερικανός με υποτροφία για διδακτορικό, καταφτάνει καθώς το πανεπιστήμιο του έχει θέσει να βοηθήσει τον πατέρα του Έλιο, διαπρεπή καθηγητή στην ελληνορωμαϊκή κουλτούρα. Καταμεσής στην ηλιόλουστη λαμπρότητα του αισθησιακού αυτού σκηνικού, ο Έλιο και ο Όλιβερ ανακαλύπτουν την ομορφιά του νέου πόθου, σε ένα Καλοκαίρι που εντέλει θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.
Τετάρτη 5/9 & Πέμπτη 6/9:
1001 γραμμάρια
Μια επιστήμονας από τη Νορβηγία, η Μαρί, βρίσκεται στο Παρίσι όπου παρακολουθεί ένα διεθνές σεμινάριο πάνω στο πραγματικό βάρος του κιλού. Παρότι αυτός είναι ο τομέας της, η Μαρί θα βρεθεί να απασχολείται με άλλες μετρήσεις που αφορούν την ίδια. Θα βρεθεί να αναρωτιέται πόσο ζυγίζει η ανθρώπινη ζωή και με ποια μέτρηση πρόκειται η ίδια να ζήσει από δω και πέρα.
Δευτέρα 10/9 & Τρίτη 11/9:
Η Ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!
Ο Θεός είναι ένα υπαρκτό, καθημερινό σαν όλα τα άλλα πρόσωπο που ζει στο Βέλγιο. Στη Γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ανήθικος, δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Από την άλλη, η κόρη του, Εά, πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» να είναι κλειδωμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα στις βαρετές Βρυξέλες. Μέχρι μια μέρα όπου η Εά αποφασίζει να επαναστατήσει ενάντια στον πατέρα της, χακεύοντας τον υπολογιστή του και διαρρέοντας σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει...
Τετάρτη 12/9 & Πέμπτη 13/9:
Μανιφέστο
Η Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμό, Ντανταϊσμό, Fluxus, Καταστασιασμό, Δόγμα 95 και άλλα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μια δασκάλα, μια παρουσιάστρια, μια εργάτρια, έναν άστεγο, μια ναρκομανή.
.
INFO
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – οροφή του κτιρίου Μ2
Προβολές: Δευτέρα έως Πέμπτη.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (φοιτητές, παιδιά, κάρτα ανεργίας, CineΚάρταF της περιόδου 2017-2018)
.
===
==
=
Δείτε & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2018 στο Μέγαρο Μουσικής ΕΔΩ
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κ.ά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ
.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2018 ΕΔΩ
Τι θα δείτε στη Μονή Λαζαριστών Ιούνιο & Ιούλιο 2018
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2018 ΠΡΟΣΕΧΩΣ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2018 ΠΡΟΣΕΧΩΣ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2018 ΠΡΟΣΕΧΩΣ
Φωτογραφικό υλικό