Το ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη, «Σκηνοθετώντας την Κόλαση», δωρεάν online

1949 Views
Το ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη, «Σκηνοθετώντας την Κόλαση», δωρεάν online Το ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη, «Σκηνοθετώντας την Κόλαση», δωρεάν online

 

 
 
Το ντοκιμαντέρ “Σκηνοθετώντας την Κόλαση” / Directing Hellτου Χρήστου Χουλιάρα, ένα ταξίδι στον ιδιαίτερο κινηματογραφικό κόσμο του Νίκου Νικολαΐδη, αρχίζει να προβάλλεται στο youtube, και συγκεκριμένα στο κανάλι nikosnikolaidisads39, όπου φιλοξενείται το έργο του ασυμβίβαστου δημιουργού. Οι προβολές ξεκινούν την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, “συνοδεύοντας” όλες τις ταινίες του σκηνοθέτη-συγγραφέα, οι οποίες εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν δωρεάν online σε ποιότητα HD (high definition), στο youtube, για το κοινό.
 
«To ντοκιμαντέρ είναι ένα ταξίδι, μια προσπάθεια εξερεύνησης του σκοτεινού, ιδιαίτερου κινηματογραφικού κόσμου του Νίκου Νικολαΐδη και ταυτόχρονα μια κατάδυση στις ταινίες του και την προσωπικότητά του μέσα από αυτές. Μέσα από τις σκοτεινές προσωπικές εμμονές του, τις εφιαλτικές φαντασιώσεις και το υγρό κινηματογραφικό σύμπαν του Νικολαΐδη, το "Directing Hell" εισάγει τον θεατή σε έναν μεγάλο κινηματογραφικό κόσμο, αποτελώντας μια ευκαιρία πρώτης γνωριμίας με το έργο του δημιουργού. Δεν είναι τόσο βιογραφικό όσο αναφορικό στη δουλειά του, στις ταινίες του και σε απόψεις που μπορεί να διαφωτίσουν κάποιες πτυχές ή να κάνουν ακόμη πιο μυστήριες κάποιες άλλες», υπογραμμίζει ο Χρήστος Χουλιάρας, που δούλεψε για χρόνια δίπλα στον Νίκο Νικολαΐδη ως βοηθός σκηνοθέτης και επηρεάστηκε βαθιά από την προσωπικότητα και το έργο του.
 
Αγαπημένοι συνεργάτες, στενοί φίλοι και δημιουργοί μιλούν και παραθέτουν τη δική τους άποψη τόσο για τον άνθρωπο όσο και για αυτό που άλλαξε, προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον κινηματογράφο ο Νίκος Νικολαΐδης, σχηματίζοντας ένα  πορτραίτο ειλικρινές και αληθινό, όπως και ο ίδιος θα ήθελε.
 
Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ καταθέτει πλούσιο αρχειακό υλικό από γυρίσματα, καθώς και χαρακτηριστικά αποσπάσματα και μουσικές από τις ταινίες του. Ο ίδιος ο  Νίκος Νικολαΐδης εμφανίζεται επίσης σε διάφορες στιγμές της πορείας του, καταθέτοντας τον γοητευτικό, συναρπαστικό του λόγο.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: Marni Films & Restless Wind
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χουλιάρας
Σενάριο: Χρήστος Χουλιάρας, Στέργιος Πάσχος
Παραγωγός: Θεοδώρα Βαλεντή
Cast: Κωνσταντίνος Τζούμας, Michele Valley, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Οικονομίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Όλια Λαζαρίδου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Γιάννης Αγγελάκας.
2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 79’ | Ελλάδα

Από την Παρασκευή 17/4/2020 το ντοκιμαντέρ δωρεάν online


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Προσεχώς «Ο Μικρός Αδερφός»: Η σκιαγράφηση μιας οικογένειας μεταναστών αλλά και της Ευρώπης
Προσεχώς «Ο Μικρός Αδερφός»: Η σκιαγράφηση μιας οικογένειας μεταναστών αλλά και της Ευρώπης
με 0 Σχόλια 1327 Views

Eνα πορτρέτο μιας αληθινά ελεύθερης γυναίκας που παλεύει για την οικογένειά της, αλλά και για τη δικιά της χειραφέτηση σε μια νέα πατρίδα 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή