Ταινίες Τσέπης | Ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες γυρισμένες με κινητό

2592 Views
Ταινίες Τσέπης | Ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες γυρισμένες με κινητό Ταινίες Τσέπης | Ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες γυρισμένες με κινητό

 Ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες γυρισμένες με κινητό

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο διαγωνισμός θα έχει θέμα το ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ και κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες σκηνοθέτριες και νέους σκηνοθέτες για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών.

Οι Ταινίες Τσέπης θα πλαισιωθούν με masterclasses, workshops και video tutorials επιμελημένα από επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες, που θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να γυρίσουν μια ταινία με συσκευή κινητού τηλεφώνου. Οι ταινίες θα γυριστούν με αποκλειστική χρήση κινητού τηλεφώνου σε οριζόντιο format, με διάρκεια 2 – 6 λεπτά, χωρίς χρήση μουσικής, και με άξονα το θέμα μπορούν να είναι μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ή οπτικό δοκίμιο.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Απριλίου 2023, όπου και θα επιλεγούν 10 φιναλίστ ταινίες που στην συνέχεια θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού - Samsung. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης στον κινηματογράφο Άστορ όπου θα προβληθούν οι 10 φιναλίστ ταινίες και θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού - Samsung, που θα συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.
Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ με ελεύθερη είσοδο, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχουν και online.

workshops θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ από την Δάφνη Χαιρετάκη (σκηνοθέτρια) και τον Κωστή Σαμαρά (σκηνοθέτη). Για την συμμετοχή στα Workshops απαιτείται να σταλεί στο tainiestsepis@cinematek.gr έως την 14 Μαρτίου 2023 ένα βίντεο έως 2’ τραβηγμένο με κινητό που θα αποτυπώνει μια διαδρομή από το σπίτι σε ένα σινεμά. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Χρονοδιάγραμμα δράσης:
6 Μαρτίου 2023: Ανοιχτό κάλεσμα του διαγωνισμού
14 Μαρτίου 2023: Προθεσμία υποβολής συμμετοχής στα Workshops.
18, 25 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2023: Masterclasses στο Άστορ.
19, 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου 2023: Workshops στο Άστορ.
30 Απριλίου 2023: Προθεσμία υποβολής ταινιών
10-25 Μαΐου 2023: Οnline ψηφοφορία των φιναλίστ ταινιών
27 Μαΐου 2023: Τελετή λήξης: Προβολές των ταινιών και απονομή του Βραβείου Κοινού – Samsung στον κινηματογράφο Άστορ.
 
ΤΑΙΝΙΕΣΤΣΕΠΗΣ: 1st Mobile Film Contest
1.3.23 – 27.5.23
Χορηγός Βραβείου Κοινού: Samsung
Διοργάνωση: Cinematek
 
Πληροφορίες:
Cinematek.gr/tainies-tsepis
tainiestsepis@cinematek.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη