Ο Γουίλ Σμιθ παραιτείται από την ακαδημία κινηματογράφου για το χαστούκι - Να του πάρουν το Οσκαρ

1325 Views
Ο Γουίλ Σμιθ παραιτείται από την ακαδημία κινηματογράφου για το χαστούκι - Να του πάρουν το Οσκαρ Ο Γουίλ Σμιθ παραιτείται από την ακαδημία κινηματογράφου για το χαστούκι - Να του πάρουν το Οσκαρ

 ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΣΚΑΡ, ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ


«Παραιτούμαι από την ιδιότητα μέλους της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει σκόπιμο το Διοικητικό Συμβούλιο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του ο  νικητής του Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στο “King Richard”.

Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, λίγες μέρες αφότου χαστούκισε τον κωμικό Κρις Ροκ στην τελετή των Όσκαρ, για ένα αστείο που αφορούσε το ξυρισμένο κεφάλι της γυναίκας του, Τζέινα Πίνκετ Σμι, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Σε δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, ο 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός ανέφερε ότι «θα αποδεχτεί οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει κατάλληλες το Διοικητικό Συμβούλιο».

Ο νικητής του Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στο “King Richard” είχε ζητήσει προηγουμένως συγγνώμη από την ακαδημία και τον Κρις Ροκ, για το χαστούκι του στον συνάδελφό του το βράδυ της Κυριακής.

χαστουκι


Μετά το συμβάν το διοικητικό συμβούλιο των βραβείων είχε ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Σμιθ για παραβίαση των προτύπων συμπεριφοράς και θα αποφάσιζε για τα μέτρα που θα λάμβανε κατά την επόμενη συνεδρίαση του στις 18 Απριλίου.

Στην δήλωση του ο Γουίλ Σμιθ αναφέρει:

«Έχω ανταποκριθεί άμεσα στην πειθαρχική ακρόαση της Ακαδημίας και θα αποδεχτώ πλήρως όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου. Οι ενέργειές μου στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν συγκλονιστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες.

Ο κατάλογος αυτών που έχω πληγώσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει τον Κρις Ροκ, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους.

Έτσι, παραιτούμαι από την ιδιότητα μέλους της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει σκόπιμο το Διοικητικό Συμβούλιο.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Γουίλ ΣμιθΚρις Ροκ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη