ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Βγάζεις ΣΙΝΕΚΑΡΤΑ και πληρώνεις εξτρά λεφτά να δεις ταινίες...

418 Views
 ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Βγάζεις ΣΙΝΕΚΑΡΤΑ και πληρώνεις εξτρά λεφτά να δεις ταινίες... ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Βγάζεις ΣΙΝΕΚΑΡΤΑ και πληρώνεις εξτρά λεφτά να δεις ταινίες...

Επιτέλους, ποιον κοροϊδεύει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;


Και οι σινεφίλ αντοχές έχουν τα όρια τους, αλλά κάθε χρόνο, το κατά τ’ άλλα αγαπητό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τις μεθόδους και τις πολιτικές του, αρχίζει να απωθεί τόσο το κοινό από τις προβολές, όσο και από το ίδιο το φεστιβάλ.  
Μετά το κόψιμο των εκπτωτικών καρτών σε πολιτιστικούς φορείς, μετά την παγερή αδιαφορία μείωσης της τιμής λόγω οικονομικής κρίσης, ΝΕΟ απίστευτο ατόπημα, σκάνδαλο το χαρακτηρίζουμε, είναι η έκδοση της ΝΕΑΣ ΣΙΝΕΚΑΡΤΑΣ για τη σεζόν 2013 -2014 που μόλις κυκλοφόρησε, ενω περιχαρής διατυμπανίζουν, ακούσατε, ακούσατε... πως… «Στόχος είναι τόσο η ενδυνάμωση της σχέσης των μελών του Φεστιβάλ με την ετήσια λειτουργία του Οργανισμού, όσο και η καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτησή τους κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ»..
Και πως την ενδυναμώνουν;
Κατεβάζουν την τιμή της ετήσιας κάρτας από 80 ευρώ που κόστιζε πέρσι [50 η εκπτωτική], σε 35 ευρώ [25 η μειωμένη] ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 ΕΥΡΩ!!!!  για ΚΑΘΕ ταινία που θα δουν… περιορίζοντας τους και σε ζώνη προβολής.
Δηλαδή αν ένας φεστιβαλικός θέλει να δει τουλάχιστον 3 ταινίες την ημέρα [που σίγουρα βλέπει, γιατί αυτός είναι ο σκοπός της παρουσίας του στο φεστιβάλ, βλέπω σ’ ένα 10ήμερο όσες μπορώ περισσότερες, μέχρι 4 ήταν καθημερινά πέρσι], θα πληρώσει 60 ευρώ, συν  35 που έδωσε να βγάλει την κάρτα, πόσο κάνουν αγαπητέ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΠΙΔΗ;;;
95 ΕΥΡΩ..
Ακόμη και 2 να βλέπει κάθε μέρα, πάμε στα 40+35=75 ευρώ…
‘η
40+25=65 ΕΥΡΩ το εκπτωτικό [ανέργους, αμεα κοκ]
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Η φοιτητική κάρτα των σπουδαστών του ΑΠΘ και άλλων κινηματογραφικών σχολών, που δίνονταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, τώρα για να δουν ΦΕΣΤΙΒΑΛ που είναι και το αντικείμενό τους, τους ΧΡΕΩΝΟΥΝ 15 ευρώ για να βγάλουν την κάρτα «Τμήμα Κινηματογράφου»… για να βλέπουν 2 ταινίες…
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Την 10ημερη σινεκάρτα ξεχάστε την, την κατήργησαν...
Κοότιζε πέρσι 60 ευρώ [40 η εκπτωτική], και βόλευε πολλούς επισκέπτες που ερχόντουσαν αποκλειστικά στο φεστιβάλ και μόνο γι αυτό. Τώρα τους αναγκάζει να γίνουν σινε«θεσσαλονικείς» με το ζόρι...
Μα δεν έχει τίποτα καλό αυτή η κάρτα;
Σε εισαγωγικά θα λέγαμε οτι έχει…
 Εφόσον την βγάλεις και εφόσον πληρώνεις τα 2ευρα, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις από την έναρξη του φεστιβάλ τις ταινίες που θέλεις να δεις για όλες τις ημέρες.
Αντ’ αυτού,
το φεστιβάλ μεριμνεί υπέρ της 200ευρης χρυσής σινεκάρτας σε 4 δόσεις… για τους έχοντες…
Και μη χειρότερα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μη χειρότερα…
Το θέμα είναι σοβαρό και θα επανέλθουμε.
ΚΑΙ ΝΑ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ...
ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Βγάζεις ΣΙΝΕΚΑΡΤΑ και πληρώνεις εξτρά λεφτά να δεις ταινίες...
Παρακάτω ο περσινός πίνακας τιμών, 2012=2013 και πιο παρακάτω, η ανακοίνωση της έκδοσης της νέας σινεκάρτας.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 
 
CineΚάρταF. Η Κάρτα Μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πριν από 15 χρόνια το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θέσπισε τη CineΚάρταF, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας μεγάλης παρέας ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο. Το κοινό της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, αγκάλιασε και στήριξε την Κάρτα Μέλους.
Φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τη νέα Κάρτα Μέλους, η οποία άλλαξε σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνει η δυναμική του Φεστιβάλ, αλλά και το ίδιο το κοινό. Στόχος είναι τόσο η ενδυνάμωση της σχέσης των μελών του Φεστιβάλ με την ετήσια λειτουργία του Οργανισμού, όσο και η καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτησή τους κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ.

Φωτογραφικό υλικό
Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη