Κι όμως το κάνεις λάθος - Γιατί οι ημερομηνίες των ζωδίων έχουν αλλάξει και κανείς δεν το έχει πει ως τώρα

1700 Views
Κι όμως το κάνεις λάθος - Γιατί οι ημερομηνίες των ζωδίων έχουν αλλάξει και κανείς δεν το έχει πει ως τώρα Κι όμως το κάνεις λάθος - Γιατί οι ημερομηνίες των ζωδίων έχουν αλλάξει και κανείς δεν το έχει πει ως τώρα

 


Μπορεί να είναι παγκοίνως γνωστό ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, ωστόσο είναι πολύς ο κόσμος που πιστεύει στα ζώδια, έστω και ως «γενικές αρχές».
 

Ωστόσο, φαίνεται ότι η επιστήμη «βάζει το χέρι» της στην αστρολογία με έναν περίεργο τρόπο: η αστρονομία λέει ότι οι ημερομηνίες που αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο είναι… λάθος εδώ και πολλά χρόνια.
 

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, Τζέιμς Κέιλερ, ο τρόπος με τον οποίο περιστρέφεται η Γη έχει προ πολλού αλλάξει τη θέση των αστερισμών, πάνω στην οποία βασίζεται η αστρολογία.
 
Συγκεκριμένα, η περιστροφή της Γης την κάνει αντί για πλήρως σφαιρική ελαφρώς ελλειπτική, ενώ η βαρύτητα του ήλιου και της Σελήνης κάνουν τον άξονα περιστροφής της Γης να κινείται κυκλικά, συμπληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή σε 28.000 χρόνια.
 
Σύμφωνα με τον Κέιλερ, το γεγονός αυτό αλλάζει τη θέση των αστερισμών όπως τους βλέπουμε στη Γη και οι αστρονόμοι αλλάζουν τις ουράνιες συντεταγμένες κάθε 50 χρόνια, για να εντοπίζουν κάτι στον ουρανό.
 
Ωστόσο, οι αστρολόγοι δεν λαμβάνουν αυτά τα φαινόμενα υπόψη και αυτό σημαίνει, χοντρικά, ότι ο ήλιος περνά από τους αστερισμούς περίπου ένα μήνα αργότερα απ’ ό,τι αναφέρεται στα ζώδια.
 
Όπως είπε απλά ο Κέιλερ, «οι ημερομηνίες των ζωδίων ήταν σωστές πριν από 2.000 χρόνια. Θα ξαναείναι σωστές μετά από 24.000 χρόνια».
 

Πηγή: Independent

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
με 0 Σχόλια 1218 Views

 Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει -όπως κάθε καλοκαίρι- σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους για να ζωντανέψει μπροστά στους μικρούς θεατρόφιλους φίλους τις δυο πιο αγαπημένες τους ιστορίες:

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη